Dodaj do ulubionych

AMLA - a może coś innego?

11.06.07, 20:29
Szukam maseczki albo szamponu, który pomoże włosom wypadającym i siwiejącym (brzmi ponuro...
ale nie jest tak strrasznie, tylko takie tendencje :) . Nie chcę puszystości, zależy mi raczej na włosach
błyszczących i gładkich. Znalazłam coś takiego:
www.biolander.com/index.php?main_page=product_info&products_id=658
Czy ktoś używał? A może macie jakieś inne propozycje?
Obserwuj wątek
    • naturalny_chomik Re: AMLA - a może coś innego? 11.06.07, 22:27
      Ja używałam i jestem mega wielką fanką tego ziółka:o))) świetnie działa na
      włoski, to w zasadzie chyba najlepszy naturalny specyfik "włosowy" na jaki do
      tej pory trafiłam. Ogólnie poprawia kondycję włosów - jeśli chcesz błyszczących
      i gładkich włosów to amla to coś dla ciebie. Blondynkom może przyciemnić trochę
      włoski, ja dodaję ją do henny żeby oziębić kolor. Poza tym możesz jeszcze
      zastosować sok z czarnej rzepy - co prawda nie upiększa włsoów, ale
      powstrzymuje wypadanie....tylko, że niestety sezon na rzepę się skończył i
      trzeba poczekać do października.:( Na siwiejące włosy, których mam w nadmiarze
      znam jeden sposób - henna :) i tego się trzymam bo póki co nic mi nie pomogło.

pozdrawiam:)
      • munay Re: AMLA - a może coś innego? 12.06.07, 06:36
        Dzięki! A możesz mi powiedzieć jak przygotowujesz Amlę do użycia? Z czym mieszasz?
        • naturalny_chomik Re: AMLA - a może coś innego? 12.06.07, 11:18
          Amlę zazwyczaj dodaję przy hennowaniu, ale solo też stosowałam. Robię ja w
          nastepujący sposób:

zalewam odrobiną (żeby była w miarę zwarta papka) gorącej wody - takiej 5 min
          po zagotowaniu i odstawiam na 10 min. żeby naciągnęła i przestygła. Kładę na
          włosy - suche, umyte - i trzymam 1 - 1,5 h pod folią i ręcznikiem. Zmywam albo
          szampnem, albo tylko wodą. Resztki, które zostaną w miseczce, nadają się jako
          maseczka na twarz - tak na 5 minutek nakładam i zmywam:)

pozdr.
          • magmaggo Re: AMLA - a może coś innego? 13.06.07, 13:06
            ja mam już taką gotową w butelce
            kupiłam w ekologicznym na Krupniczej w Krakowie
            bardzo przyjemnie sie stosuje i choc ma konsystencje olejku to zaskakująco
            łatwo się zmywa
            można tez zostawic na noc, rano zmyc, to pewnie jeszcze lepiej jeśli tak przez
            całą noc będzie sobie działało
            pozdrawiam
    • naturalny_chomik Re: AMLA - a może coś innego? 13.06.07, 13:40
      magmaggo - tylko z olejkami jest akie problem, że zazwyczaj zawierają parafinę:
      ( i klopsik. Popatrz na skład tego swojego i daj proszę znać - bo jeśli nie
      zawiera parafiny to ja tez go chcę!!!:D
      • magmaggo Re: AMLA - a może coś innego? 15.06.07, 11:44
        oto co wyczytałam w składzie:
        vegetable oil, mineral oil, extract of indian gooseberry,tbhq(antioxidant)

• munay AMLA - kupiłam! 19.06.07, 11:16
          Kupiłam, użyłam - jestem zadowolona. Tylko błąd zrobiłam, bo najpierw nalałam wody do miseczki, a
          potem dosypywałam do tego proszku... i tak dosypywałam, dosypywałam, a to ciągle gęste nie było :( No
          i zostało mi teraz malutko i znowu muszę zamawiać.

Bardzo chętnie spróbowałabym tego olejku z Amlą. Tylko czy to jest do kupienia gdzieś w Warszawie lub
          przez internet?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka