graga222 14.09.07, 22:04 proszę o odpowiedź, czy peeling lepiej zrobić z dodatkiem soli czy cukru? Nie wiem jaki wpływ na skórę ma sól i cukier. Proszę o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graga222 Re: peeling kawowy 14.09.07, 22:42 a ciebie ręka od takich odpowiedzi nie boli? Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: peeling kawowy 15.09.07, 15:19 a Ty nie masz wyrzutow sumienia, ze spamujesz? :> Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: peeling kawowy 15.09.07, 15:56 nie! temat wałkowany od wieków, wiec w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: peeling kawowy 15.09.07, 16:26 ...moze w tym, ze nie wszystcy potrafia obslugiwac wyszukiwarke?:) Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: peeling kawowy 15.09.07, 20:26 NIe robiałam nigdy z solą, wydaje mi się że sól może podrażniać skórę w czasie pilingu, sama kawa jest dosyć ostra. Cukier w czasie masowania rozpuszcza się i drobinki robią się coraz mniejsze. Ja do kawy dodaję żel pod przysznic, cynamon lub oliwkę. Gdy dodasz żelu to jednocześnie umyjesz całe ciało. Cynamon nadaje tylko ładny zapach. Najbardziej lubię z oliwką bo później nie musisz już używać balsamu, wtedy najpierw myję ciało żelem a dopiero potem robię pilling z oliwką. Czasami jak długo się pilingowałam to bolały mnie już dłonie od wewnątrz i były mocno starte, ale znalazłam patent: teraz robie pilling w grubych gumowych rękawiczkach i dopiero na końcu je zdejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika.orchidea Re: peeling kawowy 16.09.07, 18:05 Sparzone fusy kawy razem z zelem pod prysznic lub z jogurtem.Mozna dodac cynamon lub olejki eteryczne jak ktos lubi.Nie ma lepszego peelengu niz kawowy. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: peeling kawowy 17.09.07, 12:50 robiłam z samej kawy, to w zupełności wystarczy. sól szczypie, a cukier jest dla mnie za ostry. Odpowiedz Link Zgłoś