Gość: zemfira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 14:46 czy ktos uzywal? jak wrazenia? jak wypada w porownaniu z 2000calories MF lub volume mascara Bourjois? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justin23 Re: intensifique-l'oreala 24.07.03, 18:46 Jakies 2 tyg temu kupilam sobie wlasnie ten tusz, kolor czarny. Okazal sie rewelacyjny! Super wydluza i pogrubia rzesy! Jest taki jak lubie! 2 dni temu dokupilam sobie ciemny braz. A MF nie mialam, wie nie wiem jak ma sie do niego Intensifique. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: intensifique-l'oreala IP: *.kprm.gov.pl 25.07.03, 09:58 Tak się składa, że używałam wszystkich trzech tuszy i najbardziej byłam zadowolona z Intensifique. 2000 Kalorii na rzęsach był identyczny jak Loreala ale niestety szybciej wysychał, wskutek czego używałam go 2-3 tygodnie krócej. Bourjous był najbardziej "wodnisty", co nie znaczy że należy go dyskwalifikować. Wybór tuszu to tak idywidualna sprawa, że trudno powiedzieć, co komu będzie pasować. Prawda jest smutna - jeśli kobieta ma piękne długie rzęsy, to wystarczy jej delikatny tusz, nie robiący na rzęsach wielkich rewolucji. Natomiast jeśli rzęsy są kiepskie, to nawet Lancome i inne cudeńka nie pomogą, taka jest smutna prawda. Pomogą jedynie w poprawie samopoczucia :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zemfira_ Re: intensifique-l'oreala 25.07.03, 12:49 Dzięki. Chyba jednak kupię. A czy ktoś wie czy w 3mieście sprzedają bourjois volume glamour zapakowany? tak żebym miała pewność, że nie był odkręcany? (we Francji sprzedaja zapakawany w carrefour, ale tutaj się nie orientuję) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: intensifique-l'oreala 27.07.03, 00:36 Zobacz w Galerii Centrum, z tego co pamietam tam maja wszystko zafoliowane. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfira_ do kiwi 25.07.03, 12:50 a dlaczego wolałaś intesfique od bourjois? mf za szybko wysycha (to prawda) a w czym jest lepszy od volume glamour? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: do kiwi IP: *.kprm.gov.pl 25.07.03, 12:56 zemfira_ napisała: > a dlaczego wolałaś intesfique od bourjois? mf za szybko wysycha (to prawda) a > w czym jest lepszy od volume glamour? PO pierwsze wydaje mi się, że Bourjois miał zbyt "wodnistą" konsystencję (może miałam felerny egzemplarz?) a po drugie, Intensifique miał piękny kolor błyszczącej czerni, pięknie wyglądał na rzęsach, które były takie "lśniące" i po trzecie - rzęsy były elastczne i miękkie (ale po MF też były mięciutkie, nie sterczały jak kołki). Tylko ten Loreal z całej trójki był taki fajnie "błyszczący". Ale to tylko moje skromne subiektywne odczucia... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zemfira_ Re: do kiwi 25.07.03, 13:27 aha. ja właśnie lubiłam zawsze bourjois bo nie wysuszał mi rzęs (w składzie ma pszczeli wosk) a mf niestety wysusza trochę. ale chyba sie skusze na l'oreala teraz bo zachęcilas mnie tym swieceniem się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salja Re: do Zemfira IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 25.07.03, 20:36 Zapakowane tusze i inne kosmetyki sprzedaja w Galeriach Centrum we Wrzeszczu i w Alfa centrum na Przymorzu Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: do Zemfira 26.07.03, 13:45 Obawiam się że niestety to nie do konca jest tak - ja ostatnio uzywam głównie tuszy Lancoma ale wysychają mi błyskawicznie i wracam niby nałogowy alkoholik skruszona do volume glamour Bourjois, to naprawdę fajny tusz i piekielnie wydajny, inne sie przy nim chowają. Ostatnio kupowałam właśnie w Galerii Centrum, czasem w empiku, czasem w Sephorze, niestety NIGDZIE nie widziałam Bourjois zapakowanego (inne marki czasem się zdarzają). Ale myslę że możesz zaryzykować kupno, jeszcze nigdy nie mialam żadnych jaj z tym tuszem (w przeciwienstwie do takich 3 razy droższych...) nawet gdy kupowałam go w skromnym osiedlowym sklepiku. Polecam ten tusz, nie jest może spektakularny ale baaaaardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: do Zemfira 26.07.03, 13:47 Zapomniałam dodać że też jestem Gdańszczanką, rodowitą :) Cmok i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zemfira_ Re: do Zemfira 26.07.03, 17:53 Też b. lubię bourjois... ale używam go juz od ponad dwóch lat i mam ochotę na małą zmianę. Tylko zeby to była zmiana na lepsze, albo przynajmniej porównywalna. Pozdrawiam również :) Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: do Zemfira 26.07.03, 19:08 Hej lokalna forumowiczko... Bourjois jest super, ja jeszcze lubiłam bardzo tusze Loreala - do tej pory były bardzo fajne (warto spróbowac volumisse czy intensifique) ale za wpadkę w postaci Lash Architecta długo będę jeszcze żywić urazę do firmy. Głupia jestem, przyznam się - wiedziałam ze beznadziejny a opinie sa tak złe, że z ciekawości zakupiłam bo chciałam sie przekonać czy to naprawdę takie dno. No i fakt... dziś ostrzegam przed nim wszystkie kolezanki :) Moja przyjaciółka używa głownie tuszy Maybelline, teraz ma Lash Expansion, bardzo sobie chwali. Moja siostra nastoletnia - Max Factor More Lashes (bardzo dobry, przymierzam się do kupna). Całuski dla gdańszczanki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zemfira_ Re: do Zemfira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.03, 23:02 Gdynianki :) tak przy okazji to ja nacięłam sie na grand curl i feather lash. strasznie się osypywały... ale ogólnie firma jest ok chyba. lubie ich podkłady. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: do Zemfira 27.07.03, 00:00 O buziaczki tym bardziej! bo choć jam gdańszczanka, wywiało mnie kiedyś do gdyni, mieszkałam tam troszkę i uwielbiam to miejsce, a teraz jestem w Gdańsku, ale nadal pracuję w Gdyni i to w samym sercu, na Świętojańskiej (choć zryta jest teraz okrutnie). Co do Loreala - nie miałam nigdy podkładu ale testowałam próbeczki i były całkiem przyzwoite :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zemfira_ Re: do Zemfira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.03, 00:08 a ja rodowita gdynianka pracuje w gdańsku ostatnio ;) wolalabym w sopocie szczerze mowiac ;) albo w gdyni (blisko do domku) Odpowiedz Link Zgłoś