Dodaj do ulubionych

francuski manicure

28.07.03, 09:23
mam nadzieję, że dobrze napisalam (manicure?). Czy wiecie, jak przedłużyć
trwałość takiego manicure? Bardzo lubię takie paznokcie, ale lakier szybko
odpryskuje i nieładnie to wygląda. Czy znacie jakieś wypróbowane, dobre
sposoby?
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: francuski manicure IP: 217.153.45.* 28.07.03, 09:33
      Używaj dobrych lakierów (nie znaczy to, że drogich) np. Sally Hansen lub nasz
      polski Ados lub Inglot. U mnie francuski manicure utrzymuje się prawie tydzień,
      a nie oszczędzam się z domowymi pracami i nie zawsze używam rękawiczek.
      Pozdrawiam
      Syrena
      • kjkk Re: francuski manicure 28.07.03, 09:55
        a ja polecam utwardzacz na pomalowane juz paznokcie - np bell, przedluza
        trwalosc lakieru
    • Gość: wesolutka Re: francuski manicure IP: *.netkomp.net / 192.168.1.* 29.07.03, 21:13
      Ja równiez podpisuję si epod tym iż dobrej jakości lakier to podstawa, jestem
      kosmetyczką i maniciurzystką i wizażystką . Jako biały to Saly Hansen (
      rewelacja - prawie tydzień się trzyma). Super
      • Gość: catty Re: francuski manicure IP: *.509.15.wu-wien.teleweb.at 29.07.03, 23:26
        nie prawda jest ze te drozsze lakiery sie lepiej trzymaja, wyprobalam juz
        najdrozsze firmy, versace byl z nich najlepszy, ale 20 euro buteleczka. i
        tylko do tygodnia. Uwielbiam francuski manicure i robie go juz od 4 lat.
        Wczesniej chodzilam do kosmetyczki i ona malowala lakierem American Nails +
        utwardzacz + suszenie pol godziny, trzymalo sie dwa tygodnie. Od roku robie
        sobie sama, trzyma sie miesiac. Zaznaczam ze mam zelowe paznokcie i sama je
        juz robie, przez 3 lata co 3 tygodnie patrzenia nauczylam sie tego. I wlasnie
        jest taki zel ktory tez pod lampa sie utwardza i on jest wspanialy. 15 ml
        kosztuje 50 euro ale mam jeszcze ponad polowe, a kupilam poltora roku temu.
        Goraco polecam.
        • Gość: Kate Re: francuski manicure IP: *.sobieski.com.pl 30.07.03, 08:19
          Jestem pełna podziwu!!!! Tez chcialabym sie nauczyć robić to sama, oszczedność
          kasy, czasu!!! A gdzie można kupić taki żel i inne rzeczy potrzebne???
          • Gość: catty Re: francuski manicure IP: *.509.15.wu-wien.teleweb.at 30.07.03, 10:20
            ja kupilam w sklepie fryzjerskim, i wcale nie jest to trudne. Mozna tez kupic
            na aukcji - ebay.de, caly nowy zastaw kolo 100 euro, lampa, pedzelek do
            nakladnia zelu, zel bezbarwny, zel bialy do french, pilniki itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka