maga19 29.07.03, 19:34 Moje wlosy stracily polysk! Nie sa farbowane, niczego na nie nie nakladam, biore tabletki z drozdzy, nie susze suszarka. Jak mam sobie z tym poradzic? dziekuje za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag-ia Re: Ratunku! Matowe wlosy 31.07.03, 10:37 Na koniec mycia splukuj je chlodna woda z niewielka iloscia octu winnego. Po takim zabiegu moje wlosy sa mieciutkie, gladkie i bardzo blyszczace. Mozesz sprobowac kosmetykow nablyszczjacych (pianki, woski), choc one tylko pokrywaja wlosy czyms, co blyszczy, a nie wydobywa ich naturalny blask. Dobre sa tez szampony z blyszczacymi drobinkami: Timotei (extra!) lub Mrs. Potters z bursztynem i nagietkiem. Pzdr, magia Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_p Re: Ratunku! Matowe wlosy 31.07.03, 14:54 Możesz coś więcej napisać o tym Tiomotei - dla jakich włosów, jak wygląda butelka, ja w sklepach nie zauważyłam dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: Ratunku! Matowe wlosy 01.08.03, 09:28 Hm... ja go uzywalam rok temu i prawde mowiac, tez juz go w sklepach nie widze. Moze go wycofali z produkcji. Butelka byla zolta z bursztynami na rysunku, slicznie wakacyjnie pachnial, cos jak krem do opalania. No i dawal naprawde ladny efekt na wlosach, choc na pudelku jest napisane, ze nie na kazdych. Do wlosow nadaje sie kazdych. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Ratunku! Matowe wlosy 05.08.03, 22:29 Witam serdecznie, Włosy są matowe na skutek uszkodzenia otoczki zewnętrznej i łusek włosa. Włosy stają się wówczas porowate, łatwiej przenikają w nie czynniki uszkadzające (m.in. substancje chemiczne, kurz) co nasila objawy uszkodzenia. Na skutek tego światło gorzej odbija się od powierzchni włosa , co obserwujemy jako „zmatowienie”. Regularne, delikatne traktowanie włosów, używanie produktów zwiększających stopień ich nawilżenia oraz właściwy sposób odżywiania (witaminy, mikroelementy, zioła) powinny poprawić sytuację. Radzę wypróbować szampony z linii „Intensywna regeneracja” lub „Lśniący kolor” firmy Pantene, a w przypadku stwierdzenia u siebie objawów nadmiernej suchości, dodatkowo zastosować raz w tygodniu maseczkę natłuszczającą lub balsam odżywczy do suchych włosów. Życzę powodzenia Oksana Odpowiedz Link Zgłoś