Dodaj do ulubionych

Jak się ubrać?

19.08.03, 09:27
Za miesiąc idę z moim chłopakiem na slub i wesele jego siostry. Będzie to
mój pierwszy występ przed jego rodziną. Nie mam pojęcia jak się ubrać. Nigdy
nie byłam na żadnym weselu. Doradźcie mi proszę. Rozumiem, że powinno byc
elegancko, ale może jakieś konkrety. Może znacie jakieś stronki z ciuszkami?
Z góry bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: Jak się ubrać? IP: 217.153.45.* 19.08.03, 10:04
      Trudno jest radzić w tej kwestii, a doradzanie osobie, której się nie zna jest
      niemożliwe. Przecież strój zależy od charakteru, stylu, osobowości, ubioru
      partnera, charakteru imprezy (czy typowe polskie siermiężne weselisko, czy
      stojący bankiet).
      Syrena
      • byhanya Re: Jak się ubrać? 19.08.03, 10:36
        jest jedna zasada. ubranie gosci nie moze byc ani jasniejsze ani strojniejsze
        od sukni panny mlodej.
        gladka sukienka do kolan albo kostium (moga byc spodnie) kapelusz i rekawiczki
        wypadaja zawsze bardzo elegancko i wytwornie. trzeba jeszcze pamietac o butach
        i tu trzeba wiedziec gdzie ma sie odbyc wesele - warunki podlogowe ze sie tak
        wyraze (moze cos na zmiane). ubranie najlepiej niemnace sie albo len ktory sie
        mnie potwornie ale "drogo"- bo to len. len to jeden z ostatnich krzykow mody.
        • Gość: tangerines Re: Jak się ubrać? IP: *.pop.e-wro.net.pl 19.08.03, 10:51
          Bardzo ważny jest rejon geograficzny. W moich rodzinnych stronach na wesela
          chodzi się w stroju bardzo eleganckim - sukni typowo wieczorowej, obowiązkowo
          fryzura itd, wesele trwa od 18 do rana. Tu gdzie teraz mieszkam ubierają się
          mniej oficjalnie. Gdy wybieraliśmy się na wesele na Górny Śląsk od razu
          uprzedzono mnie, że tam wesele zaczyna się obiadem o 12-13 i kończy o 21-22.
          Strój elegancki ale nie wieczorowy. Myślę, że nigdzie nie dasz plamy elegancką
          ciemną sukienką, żakietem, klasycznymi butami na obcasie.
    • Gość: paula Re: Jak się ubrać? IP: *.era.pl 19.08.03, 12:57
      hej,
      ubierz się elegancko ale stosownie do wieku, tzn. w miare młodzieżowo. nie
      zakladaj broń Boże garsonek i mocno zakrytych butów. prosta sukienka jest
      zawsze na miejscu, może być na ramiączka i o modnym kroju. pamiętaj, że
      będziesz tańczyć calą noc, więc będzie Ci gorąco i buty muszą być wygodne. do
      kościoła najlepiej zakryte ramiona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka