Dodaj do ulubionych

suche wlosy

20.08.03, 14:09
Witam
Prosze o pomoc, w jaki sposob moge wzmocnic i natluscic moje wlosy.Stosuje rozne szampony i odzywki nawilzajace.Owszem daje to jakis efekt, ale wystarczy ze choc po 1 umyciu wlosow nie zastosuje odzywki, to elektruzuja sie i sa "pierzaste".Myje je co 2 dzien i susze na szczotke,czasem uzywam niewielka ilosc lakieru.Wosy mam poldlugie,blond,geste ale delikatne.
Bardzo prosze o pomoc.Moze nazwe jakiegos konkretnego szmponu czy odzywki.
Dziekuje
ewa
Obserwuj wątek
    • oksana.zarewicz Re: suche wlosy 26.08.03, 21:25
      Witam serdecznie
      Uważam, że w Pani przypadku niezwykle pomocna okazałaby się zmiana
      przyzwyczajeń związanych z częstym suszeniem włosów za pomocą szczotki i
      suszarki. Najlepiej zrezygnować z takiego postępowania na jakiś czas, a jeżeli
      jest to niemożliwe, to przyjrzeć się dobrze szczotce, czy aby jej włosie nie
      jest ostre i nie uszkadza włosów. Nie używać gorącego powietrza do suszenia
      włosów i utrzymywać suszarkę w odległości nie mniejszej niż 20 cm od włosów.
      Radzę wybierać szampony do włosów delikatnych, a raz w tygodniu zastosować
      maseczkę nawilżającą. Nie jest konieczne stosowanie odżywek po każdym umyciu
      włosów. Należy raczej uważać, aby „nie przekarmić” włosy różnymi odżywkami,
      gdyż wówczas również nie będziemy zadowoleni z ich wyglądu. Może Pani
      wypróbować na przykład preparaty z linii kosmetyków „Większa puszystość”
      lub „Jedwabista miękkość” firmy Pantene.
      Pozdrawiam
      Oksana
      • samanta1 Re: suche wlosy 04.09.03, 17:43

mam ten sam problem i dlatego nie rozumiem dlaczego myjesz wlosy co 2 dzien??
        Przeciez nasze wlosy tego nie potrzebuja bo sie nie tluszcza.Do natluszczania
        polecam oliwke-serum na zniszczone koncowki firmy Avon.jest to olejek i pieknym
        kokosowym zapachu .Ja smaruje tym cale wlosy ...i tak wszystko "pija" w ciagu
        kilku minut .za to pieknie sie rozczesuja,staja sie jedwabiste i gladkie.A jak
        pieknie pachna!:)Z tej samej serii jest tez w pudeleczku maseczka do
        wlosow .Stosuje ja jako odzywke po myciu ,jest swietna.
    • mylady Re: suche wlosy 04.09.03, 21:40
      Spróbuj odżywki Treatment Wax (do kupienia w aptekach, cena ok 20zł). Już po kilku użyciach z pewnością poczujesz różnicę. Włosy staną się odżywione, nie "sianowate". Ja jestem z niej bardzo zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka