agniecha1000 23.02.08, 23:26 witam was dziewczyny. Czy mogłybyście polecić jakiś naprawdę dobry peeling do dłoni (i jeszce, żeby nawilżał-z jakąś oliwką, albo coś w tym stylu. Please o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julietta1000 Re: dobry peeling do dłoni 23.02.08, 23:41 ja np mam swój domowy sposób:1 łyżka stołowa oliwki do ciała (lub oliwy z oliwek)1 filiżanka soku z cytryny oraz jakiś peeling do twarzy. Mieszankę wcierać przez kilka minut w dłonie, potem umyć dłonie ciepłą wodą, wmasować krem odżywczy. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha1000 Re: dobry peeling do dłoni 23.02.08, 23:47 dzięki za szybką odpowiedź, ale szukam coś takiego gotowego, że biorę z półeczki i wcieram:-) No wiesz jestem trochę leniuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mini_styl Re: dobry peeling do dłoni 24.02.08, 08:53 Witam. Może któraś z was też miała wielki problem z suchymi dłońmi. Ja niestety walczę już parę miesięcy:-(. Stosuję różne kosmetyki, wcieram kremy i jak na razie wszystko do d....Czasami jak jadę gdzieś w autobusie to chowam ręce do kieszeni ze wstydu. Nie mam już siły, a najgorzej jak zrobię jakieś ręczne pranie, pozmywam naczynia- normalnie sahara. Może któraś z was miała podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt Re: dobry peeling do dłoni 24.02.08, 11:37 1. pranie i zmywanie OBOWIAZKOWO w rekawiczkach. inaczej niema mowy o pozbyciu sie suchych dłoni. 2. ja obecnie stosuje alantan-masc. i jest poprawa. zaden z dotychczas stosowanych kremów- tanich i drogich, drogeryjnych i aptecznych- nie pomógł i nie przyniósł zadowalającego rezultatu. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: dobry peeling do dłoni 24.02.08, 13:36 Polecam Sephorowski. Jest dosyć ostry, więc trzeba uważać, ale to właśnie mieszanka cukru i olejku z winogron. Skuteczny, lubię go za działanie i zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: dobry peeling do dłoni 24.02.08, 14:43 Polecam cudowny dwufazowy peeling Alessandro Magic Manicure. Jest to sól morska wymieszana z oliwką, niby nic a jednak wspaniale działa, po żadnym innym nie miałam tachich gładkich dłoni. Doskonale wygładza i natłuszcza dłonie i paznokcie. Sam zabieg jest bardzo przyjemny dzięki pachnącym olejkom aromatycznym, jest kilka zapachów np. róża, kokos. Jedynu minus to cena 75 zł, pocieszam sie tym że jest wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha1000 Re: dobry peeling do dłoni 24.02.08, 15:55 o ile sól morska z pachnącą oliwką brzmi zachęcająco, to niezachęcająca jest cena:-) Nie chcę wydawać tyle kaski na darmo. Chyba, że jeszcze któraś z was to stosowała i naprawdę pomogło to może zaryzykuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: dobry peeling do dłoni 24.02.08, 17:18 Ja go kupiłam pod wpływem pozytywnych opinii na Wizażu, i nie żałuję. tu możesz poczytać recenzje www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12856 Cena rzeczywiście odstrasza, dlatego kupiłam go gdy była zniżka 20% w Sephorze. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_styl Re: dobry peeling do dłoni 24.02.08, 17:52 Nigdy nie słyszałam o peelingu solnym, ale opis jade.fox dał mi pewną nadzieję, jeżeli chodzi o moje suche dłonie i jednocześnie wiele do myślenia, więc zaczęłam troszeczkę googlować coby znaleźć coś tańszego, ale raczej naturalnego, bo niektóre kosmetyki mnie uczulają. Znalazłam coś takiego, używała kiedyś któraś z was coś podobnego? crystalnails.com.pl/product_info.php?products_id=236 saltandpepper.pl/sklep/Designers/uroda-i-zapachy,ec/1,man/biomaris-aromathalasso-hand-peeling;1643,prod.html www.synesis.pl/sklep/product_info.php/products_id/35 Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha1000 Re: dobry peeling do dłoni 24.02.08, 19:03 mini_styl muszę powiedzieć, że też nigdy nie przerabiałam peelingu solnego. Sprawdziłam te linki, które podałaś. Najbardziej chyba ekonomiczny i w miarę przystępną cenę ma chyba ten ostatni i muszę przyznać, że ostatnio koleżanka poleciła mi z tej firmy dezodorant w kulce z którego jestem bardzo zadowolona. Nie wiedziałam, ze mają też takie rzeczy. Chyba warto spróbować, bo jest na bazie naturalnych składników, a to w twoim przypadku chyba ważne. Ja chyba też zamówię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mini_styl Re: dobry peeling do dłoni 25.02.08, 19:59 agniecha1000 dzięki za radę. Właśnie wróciłam do domu i jestem po kuracji peelingiem solnym. Jednak co do Synesis to miałaś rację. Po domowym zabiegu moje dłonie stały się aksamitne, skóra jest delikatna, i ma świeży zapach. Najważniejsze, że nie mam uczulenia. Naturalne składniki górą. Chociaż z Synesis miałam pierwszy raz styczność, to chyba na razie przy nich zostanę i wypróbuję inne produkty. Mam nadzieję, że moje suche, brzydkie dłonie powrócą wreszcie do normalności. Jeszcze raz dzięki. Mini_styl Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha1000 Re: dobry peeling do dłoni 26.02.08, 18:08 witaj mini_styl. właśnie kurier dostarczył mi peeling solny oraz błyszczyk. dam znać za parę dni jakie efekty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: dobry peeling do dłoni 24.02.08, 17:12 Obecnie uzywam tego: esentia.pl/Pierre_Rene_Manicure_in_30_sec_Peeling_solny_p20732.htm Tani i nawet skuteczny, poza tym nieskomplikowany w obsludze i naprawde wystarczy te 30 sek do wygladzenia dloni. Wprawdzie to nic innego jak gruboziarnista sol z olejkami, ale skoro nie chce Ci sie samodzielnie tego tworzyc to polecam :) Jesli spluczesz letnia woda jak widnieje w opisie to zostanie tlustawa warstewka na dloniach, ja wole ciepla i po prostu na to krem. Znalazlam toto w jakiejs malej drogerii. Odpowiedz Link Zgłoś
grote Re: dobry peeling do dłoni 27.02.08, 10:07 Potwierdzam - peeling pierre rene - tani i cudnie pachnący /do kupienia w małych drogeriach/ Odpowiedz Link Zgłoś
magda2-7 Re: dobry peeling do dłoni 28.02.08, 09:06 Używam peelingu Synesis za równo do dłoni jak i do stóp - rewelacja! Dłonie i stopy po nim są miękie i gładkie oraz nie wymagają dodatkowych preparatów wygładzających! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
monique_beauty Re: dobry peeling do dłoni 28.02.08, 17:10 Hej. Fakt firma mało znana, ale muszę przyznać, że co prawda dopiero od dwóch miesięcy, ale też uzywam tego samego peelingu co ty. Zrobił na mnie piorunujące wrażenie. chociaż jest to peeling do dłoni to też wypróbowałam go do moich stópek. Mój facet nie mógł się nacieszyć ich miękkością:-). Pozdrawiam wszystkie zakochane Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.wanna Re: dobry peeling do dłoni 29.02.08, 20:29 Zmieszaj lyzke plynnego miodu z lyzeczka cukru. Ten peeling dziala cuda moim zdaniem. A miod sam w sobie ma wlasciwosci nawilzajace. Odpowiedz Link Zgłoś
oksymoronik Re: dobry peeling do dłoni 29.02.08, 23:56 ja lubie domowe, wlasnej roboty, na przyklad cukrowy albo orzechowy. dobrze pomagaja, sa z naturalnych skladnikow, moim zdaniem sa lepsze niz takie gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha1000 Re: dobry peeling do dłoni 01.03.08, 09:12 do mini_styl. hejka byłam wczoraj na imprezce i to była właśnie okazja do przetestowania błyszczyka. Muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona. Dobre krycie, nawilżenie i co najważniejsze trzymał się całą noc. Zamówiłam Red Kir www.synesis.pl/sklep/product_info.php/products_id/37 Kolorek w zasadzie do wszystkiego, a co do peelingu to sama wiesz-cudo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wk-m Re: dobry peeling do dłoni 03.03.08, 11:46 Dziewczyny, też polecam ten peeling Synesis - jest super! zwłasza jak się umyje po nim ręce lekko ciepłą wodą - dłonie są jeszcze przyjemniejsze w dotyku. Odkąd zaczęlam go stosować - zapomniałam co to są suche dłonie. Odnośnie stóp - to prawda, że równiez rewelacyjnie pielęgnuje stopy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: dobry peeling do dłoni 05.03.08, 11:02 scrub do rąk Oriflame (zawiera olejek z migdałów), po peelingu wmasowujesz olejek do kąpieli i masażu rąk lub moczysz w nim dłonie i efekt cudo :) Odpowiedz Link Zgłoś
mat-ti1 Re: dobry peeling do dłoni 12.03.08, 14:09 próbowałam już preparaty oriflame do pielęgnacji rąk (ten scrub również) i nie tylko - niestety z marnym skutkiem :/ (tylko niepotrzebnie wydałam kasę) za równo avon jak i oriflame, nic dobrego moim zdanien nie produkują. A konsultantek takich jak ty mają wszędzie pełno. Normalne, ze zachwalasz tą firmę, widocznie masz z tego pozytek skoro nawet podlinkowałaś sobie jej katalog? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_chowaniec Re: dobry peeling do dłoni 13.03.08, 15:07 A próbowałaś kiedyś zestawu Satin Hands z Mary Kay?? Ja osobiście polecam.W sumie nie znam osoby która by go nie uwielbiała. W zestawie masz Krem zmiękczający skórę,peeling myjący i krem do rąk. w razie pytań dodatkowych pisz:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: dobry peeling do dłoni 13.03.08, 15:16 katalog podlinkowałam dla zainteresowanych. a jaki mogę mieć pożytek z polecenia komuś tego produktu na forum? polecam to, czego używam i co uważam za dobre. jeżeli czytałabyś forum, wiedziałabyś, że polecam produkty wielu firm. nie prowadzę sprzedaży na forum, nie mam więc z tego żadnego pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
paris2000 Re: dobry peeling do dłoni 09.03.08, 00:20 Hejka. Od dłuższego czasu mam po ciąży ręce jak pustynia. Wcieranie kremu nawilżającego pomaga na chwilę. Nie znalazłam jeszcze złotego środka, a czytając to forum to widzę, że dużo osób poleca peeling Synesis. Mam nadzieję, że przyniesie jakis efekt. Podzielę się uwagami w tygodniu. Paris2000 Odpowiedz Link Zgłoś
rzepkam Re: dobry peeling do dłoni 09.03.08, 07:23 peeling cukrowy z serii eveline. plus za dobra cene ok 8zl. i ladny zapach. dobry jest tez peeling do dloni z biedronki-nie wiem jaka nazwa dokladnie ani jaka firma, ale w takiej malutkiej buteleczce niebieski plyn.....dla moich potrzeb super! Pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
paris2000 Re: dobry peeling do dłoni 15.03.08, 18:22 hejka. wreszcie moje skórka dłoni nabrała miękkości, a chropowaty naskórek usunęła sól morska. Nie myślałam, że ta mieszanka może mieć takie zbawienne działanie. Myślałam, że to znowu jakaś akwizycja z tym Synesis. Jednak zamówiłam, sprawdziłam i z pełną odpowiedzialnością mogę wam polecić dziewczyny. Warto używać czegoś dobrego, sprawdzonego. Pozdrawiam wszystkie, które mają problemy z dłońmi i życzę sukcesów w pielęgnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rybunia22 Re: dobry peeling do dłoni 23.03.08, 23:04 KOCHANE POMOCY!!! Żadne kremy nieskuteczne:-( Czy ten peeling Synesis naprawdę taki skuteczny? Proszę o szczerą odpowiedź, bo naprawde mam problem. Z góry dziękuje. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
paris2000 Re: dobry peeling do dłoni 25.03.08, 10:25 Jeżeli chodzi o ten peeling to sama jestem zaskoczona, że ma tak dobre działanie: 1. Podczas delikatnego masażu złuszczasz zrogowaciały naskórek; 2. Nawilżasz skórę; 3. Odżywiasz ją zawartymi w peelingu składnikami. Jezeli chodzi o mnie to na razie nic lepszego nie wypróbowałam. Nawet o zgrozo namówiłam mojego faceta na spróbowanie:-). Trochę ponarzekał, ale po zabiegu przyznał że rączki są jak nowe:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mil-a5 Re: dobry peeling do dłoni 27.03.08, 10:01 Marta, dowiedziałam się na temat tego peelingu w recenzjach kosmetyków na kafeteria.pl torebka.kafeteria.pl/katalog.php? mode=view&id=13985 . Zasugerowałam się tym i kupiłam. W tej chwili mija 2 tydzień od zakupu (stosowałam go już ze 3 razy) - efekt jet rewelacyjny i długo się utrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mil-a5 Re: dobry peeling do dłoni 27.03.08, 10:06 mil-a5 napisała: > Marta, dowiedziałam się na temat tego peelingu w recenzjach > kosmetyków na kafeteria.pl torebka.kafeteria.pl/katalog.php? > mode=view&id=13985 . > Zasugerowałam się tym i kupiłam. W tej chwili mija 2 tydzień od > zakupu (stosowałam go już ze 3 razy) - efekt jet rewelacyjny i długo > się utrzymuje. jeszcze raz podaję Ci link, bo coś źle skopiowałam :) torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=13985 Odpowiedz Link Zgłoś
rybunia22 Re: dobry peeling do dłoni 27.03.08, 19:58 Dziękuję Mila. Jeszcze raz jednak musiałam troszeczkę przeanalizować to forum i doszłam do wniosku, że kupuję dzisiaj w sklepie internetowym:-)-dzięki za link. Mam nadzieję, że nie będę znowu zła na kolejny kosmetyk, który nie daje efektów. A rączki ciągle wysuszone. Pozdrawiam i odezwę się w tygodniu. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mil-a5 Re: dobry peeling do dłoni 31.03.08, 13:37 sądzę, że będziesz zadowolona z tego zakupu :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rybuniaaa Re: dobry peeling do dłoni 16.04.08, 13:43 hej dziewczyny to ja rybunia22, tylko zapomniałam hasła :) Wypróbowałam ten peeling Synesis i jesten na prawdę bardzo zadowolona. Działa tak jak opisywałyście. Aha stosuję go też do stópek :) Nie spodziewałam się, że w tak krótkim okresie będzie tak widoczny efekt ale miałyście racje! Dziękuję Wam za polecenie tego cudeńka. Teraz chcę wypróbować jeszcze inne kosmetyki tej marki. Widzę po tym peelingu że to na prawdę solidne kosmetyki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś