Dodaj do ulubionych

KRĘCONE WŁOSY

26.08.03, 13:38
Witam,
Mam dosyć mocno kręcone włosy, ale czasem stroszą się i w ogóle nie
wyglądają najlepiej...Czy są jakieś dobre preparaty na zwiększenie skretu
włosa ?? Z góry dziekuję za odpowiedz:)
Obserwuj wątek
    • oksana.zarewicz Re: KRĘCONE WŁOSY 28.08.03, 00:23
      Witam,
      Kręcone włosy potrzebują kosmetyków silnie nawilżających, dlatego radzę
      wybierać szampony do włosów suchych lub normalnych. Szampony te mogą zawierać
      witaminy lub żółtko jaj. Korzystne są również odżywki i balsamy bogate w jojobę
      lub keratynę. Kosmetyki pielęgnacyjne do włosów o gęstej konsystencji mają to
      do siebie, że lekko obciążają włosy a to sprzyja temu, że fryzura wygląda jakby
      bardziej wygładzona. Aby uzyskać „zwiększenie skrętu” proponuję wypróbować
      nabłyszczający wosk lub brylantynę.
      Życzę powodzenia
      Oksana
    • venezia7 Re: KRĘCONE WŁOSY 31.08.03, 18:33
      Też troszke "walczę" z kręconymi włosami. Dla mnie najlepsza od lat jest
      odżywka z Gls Kur, ale ta bez spłukiwania do suchych włosów. Używam pianek ale
      ostrożnie, bo wysuszają włosy. Odkryłam ostatnio piankę z woskiem z Welli,
      kupiłam tylko dlatego, że na półce było dużo wykupionych (sposób na szukanie
      dobrych produktów ?) Jest bardzo dobra. Polecam tez po lecie Londial san z
      Londy. Szampony różne, ale zawsze do codziennego mycia. Jednak najbardziej moim
      włosom służy maseczka na kilka godzin z żółtek, oleju rycynowego, miodu,
      cytryny, odżywki do włosów i odrobiny spirytusu. Jeśli mam czas trzymam to
      kilka godzin na włosach. Włosy są miękie i pięknie się kręca.
      • madziullaa Re: KRĘCONE WŁOSY 31.08.03, 20:37
        Hmmmm... ta maseczka brzmi całkiem nieźle, ale mam pytanko. Zawsze się
        zastanawiałam, gdzie można kupić olejek rycynowy i w jakiej cenie ;PPP
        • venezia7 Re: KRĘCONE WŁOSY 01.09.03, 19:14
          Olejek rycynowy możesz kupić w aptece, jest w jakiejś bezpretensjonalnie
          niskiej cenie. Zamiast olejku może być olej z oliwek (spirytusu tylko troszkę).
          Na początku włosy pachną odrobinę jajecznie, ale to sie rozwieje.A perfumy na
          wilgotne włosy, blisko skóry ładnie trzymają ulubiony zapach.
          Nie czesz też włosów zbytnio je naciągając, bo wtedy niszczy sie struktura
          włosa i włosy żle sie układają. Jeśli twoje włosy są długie, to najlepiej
          czesać zaczynając od dołu i przytrzymujac je górą drugą ręką(to instrukcja
          mojej fryzjerki). Tu się wyczerpała moja wiedza. Pozdrawiam i powodzenia !
          • madziullaa Re: KRĘCONE WŁOSY 03.09.03, 19:36
            Dziękuję Ci za wszystkie informacje :*** Jesteś kochana ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka