madziullaa 26.08.03, 13:38 Witam, Mam dosyć mocno kręcone włosy, ale czasem stroszą się i w ogóle nie wyglądają najlepiej...Czy są jakieś dobre preparaty na zwiększenie skretu włosa ?? Z góry dziekuję za odpowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oksana.zarewicz Re: KRĘCONE WŁOSY 28.08.03, 00:23 Witam, Kręcone włosy potrzebują kosmetyków silnie nawilżających, dlatego radzę wybierać szampony do włosów suchych lub normalnych. Szampony te mogą zawierać witaminy lub żółtko jaj. Korzystne są również odżywki i balsamy bogate w jojobę lub keratynę. Kosmetyki pielęgnacyjne do włosów o gęstej konsystencji mają to do siebie, że lekko obciążają włosy a to sprzyja temu, że fryzura wygląda jakby bardziej wygładzona. Aby uzyskać „zwiększenie skrętu” proponuję wypróbować nabłyszczający wosk lub brylantynę. Życzę powodzenia Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
venezia7 Re: KRĘCONE WŁOSY 31.08.03, 18:33 Też troszke "walczę" z kręconymi włosami. Dla mnie najlepsza od lat jest odżywka z Gls Kur, ale ta bez spłukiwania do suchych włosów. Używam pianek ale ostrożnie, bo wysuszają włosy. Odkryłam ostatnio piankę z woskiem z Welli, kupiłam tylko dlatego, że na półce było dużo wykupionych (sposób na szukanie dobrych produktów ?) Jest bardzo dobra. Polecam tez po lecie Londial san z Londy. Szampony różne, ale zawsze do codziennego mycia. Jednak najbardziej moim włosom służy maseczka na kilka godzin z żółtek, oleju rycynowego, miodu, cytryny, odżywki do włosów i odrobiny spirytusu. Jeśli mam czas trzymam to kilka godzin na włosach. Włosy są miękie i pięknie się kręca. Odpowiedz Link Zgłoś
madziullaa Re: KRĘCONE WŁOSY 31.08.03, 20:37 Hmmmm... ta maseczka brzmi całkiem nieźle, ale mam pytanko. Zawsze się zastanawiałam, gdzie można kupić olejek rycynowy i w jakiej cenie ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
venezia7 Re: KRĘCONE WŁOSY 01.09.03, 19:14 Olejek rycynowy możesz kupić w aptece, jest w jakiejś bezpretensjonalnie niskiej cenie. Zamiast olejku może być olej z oliwek (spirytusu tylko troszkę). Na początku włosy pachną odrobinę jajecznie, ale to sie rozwieje.A perfumy na wilgotne włosy, blisko skóry ładnie trzymają ulubiony zapach. Nie czesz też włosów zbytnio je naciągając, bo wtedy niszczy sie struktura włosa i włosy żle sie układają. Jeśli twoje włosy są długie, to najlepiej czesać zaczynając od dołu i przytrzymujac je górą drugą ręką(to instrukcja mojej fryzjerki). Tu się wyczerpała moja wiedza. Pozdrawiam i powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
madziullaa Re: KRĘCONE WŁOSY 03.09.03, 19:36 Dziękuję Ci za wszystkie informacje :*** Jesteś kochana ;)) Odpowiedz Link Zgłoś