niedzwiedzica_sousie 03.03.08, 14:55 używam toniku BHA na twarz, czy mogę iść na solarium z wyłączonymi lampami na twarz, żeby nieco przyciemnić ciałko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: kwasy a solarium 03.03.08, 15:01 Upewnij się, bo gdzieś czytałam, że przy kwasach nie wolno sioę opalać i trzeba uważać na słońce (więc i solarium),można dostać przebarwień. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kwasy a solarium 03.03.08, 15:09 no właśnie, ale chyba nie można opalać tylko tej skóry, którą traktujemy kwasami? Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: kwasy a solarium 03.03.08, 16:54 ja nie opalam nigdy twarzy i przykrywam ją dodatkowo czymś w okresie kiedy jestem po kwasach (do około 2 miesięcy po). Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kwasy a solarium 04.03.08, 08:31 czyli jak wyłączę lampy na twarz i walnę filtry to ok? :) btw - dzięki za polecenie kwasów BHA, używam od 3 tygodni i już widzę piękne efekty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kwasy a solarium 05.03.08, 10:27 tonik 2% BHA z biochemii urody Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: kwasy a solarium 04.03.08, 10:00 przecież z pozostałych lamp światło będzie miało dostęp do twarzy. wyłączenie lamp na twarz nie powoduje powstania niewidzialnej bariery UV między twarzą a resztą ciała. żadne filtry UV nie blokują 100% promieniowania. opalanie się po kwasach może spowodować przebarwienia. wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kwasy a solarium 04.03.08, 13:43 a gdybym położyła sobie np. ręcznik na twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: kwasy a solarium 05.03.08, 12:08 zwykłe materiały mają SPF ok. 4 ;) a PPD pewnie zero. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: kwasy a solarium 05.03.08, 12:12 ale widzę, że koniecznie musisz iść, to idź, tylko bądź świadoma konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kwasy a solarium 06.03.08, 13:29 nie no, tak zdesperowana nie jestem, jak mam mieć dziwne plamy na twarzy, to już się pomęczę z samoopalaczami na ciało :((( Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: kwasy a solarium 06.03.08, 14:08 nie męcz się z samoopalaczami, tylko kup dobry balsam brązujący, np. Nivea do ciemnej karnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: kwasy a solarium 06.03.08, 14:15 dlatego właśnie wolę zrobić sobie raz w roku serię kwasów u dermatologa niż męczyć się z nimi dzień w dzień ;) posmaruj tę nieszczęsną twarz filtrem, przykryj czapką bejsbolówką jak na plaży (ja tak robię:P) i przez te kilka minut nic Ci się nie stanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: kwasy a solarium 04.03.08, 17:17 na własne ryzyko wyłacznie Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: kwasy a solarium 04.03.08, 18:40 tak się składa, ze w solarium promienie padają dokłądnie pionowo więc nie grozi opalenie twarzy przy wyłączonych lampach, jesli chcesz by tak pewna na 100 % zastosuj krem z filtrem 30 Odpowiedz Link Zgłoś
poolato Re: kwasy a solarium 06.03.08, 13:04 roxy361 napisała: > tak się składa, ze w solarium promienie padają dokłądnie pionowo > więc nie grozi opalenie twarzy przy wyłączonych lampach, jesli > chcesz by tak pewna na 100 % zastosuj krem z filtrem 30 Promieniowanie nie działa tylko na ten kawałek skóry który jest bezpośrednio oświetlony. Dodatkowo te solaryjne oddziałuje znacznie silniej niż zwykłe promieniowanie słoneczne. Wiec z filtrem bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś