Dodaj do ulubionych

czy stosował ktoś BENZACNE na trądzik?

IP: *.4web.pl 30.08.03, 22:49
lekarz polecił mi benzacne w żelu,cena bardzo niska stąd jestem raczej
sceptycznie nastawiona,czy mozecie coś o nim powiedzieć?
Obserwuj wątek
    • Gość: eressea Re: czy stosował ktoś BENZACNE na trądzik? IP: *.gorzow.mm.pl 31.08.03, 12:53
      Z benzacne radze uwazać, sama stosuje ale trzeba ostroznie. Przede wszystkim
      tylko punktowo, bo bardzo wysusza skore. Jest dosyc skuteczny (ten 10%), ale
      trądziku to się nim nie wyleczy , natomiast wspomaga kurację.
      Lagodniejszy jest natomiast krem brevoxyl, ale i drozszy.
      • Gość: Bibi Re: czy stosował ktoś BENZACNE na trądzik? IP: *.gorzow.mm.pl 31.08.03, 18:08
        mi tez lekarz polecił te maść i jestem zadowolona...cena niska i skuteczna
        naprawde...znaczna poprawa, więc nadal stosuje i z czystym sumieniem moge
        polecić...
        • Gość: zainteresowana a jaka jest cena benzacne? n/t IP: *.acn.pl 31.08.03, 18:41
          • Gość: siwa Re: a jaka jest cena benzacne? n/t IP: 217.20.201.* 31.08.03, 18:45
            tez stosowalam i bylam zadowolona. jezeli potraktowalo sie tym dopiero co
            powstajace "syfki" np. wieczorem, to rano ich juz nie bylo. no, byly tez i
            bardziej uparte, ale masc ogolnie skuteczna. niestety, stosowalam ja bardzo
            krotko, bo dostalam uczulenia. wydatek niewielki, wiec sprobowac mozesz.
          • Gość: mi Re: a jaka jest cena benzacne? n/t IP: *.4web.pl 31.08.03, 19:05
            6 zł
            • Gość: zaskoczona Re: a jaka jest cena benzacne? n/t IP: *.acn.pl 31.08.03, 20:54
              Gość portalu: mi napisał(a):

> 6 zł

ojej, to jak darmo! LOL
              • Gość: dalloway Re: a jaka jest cena benzacne? n/t IP: *.chello.pl 31.08.03, 21:36
                Kiedyś podkradłam bratu, rzeczywiści pojedynczy pryszczyk zniknął przez noc bz
                śladu, ale zamienił stryjek -bo miałam wrażenie, że ten żel wytrawił mi skórę
                i porobiły mi czerwone placki (uczulenie?). Użyłam mimimalnej ilości punktowo.
                • balbina_alexandra Re: a jaka jest cena benzacne? n/t 31.08.03, 22:26
                  Chyba większość ludzi reaguje na benzacne podrażneniem i zaczerwieniem dlatego
                  właśnie warto wydać więcej i kupić brevoxyl - jest bardzo delikatny, ma
                  formułę kremu i wchłania się idealnie, nadaje sie pod makijaz. Nie ma mowy o
                  czerwonych plackach. Uzywam go gdy tylko się pojawił, i jestem bardzo
                  zadowolona, jest łagodny a skuteczny. 40 mg kosztuje ok 20 zł.
                  Pisałam już o tym wielokrotnie że w świetle najnowszych badań benzoyl peroxide
                  przezywa swój renesans, to bardzo skuteczna czynna substancja, nie kosmetyk a
                  lek, jedyny który działą zawsze bo skóra sie do niego nie przyzwyczaja...
                  Działa antybakteryjnie, złuszczająco i naprawdę moze pomóc przy kłopotach z
                  cerą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka