Dodaj do ulubionych

Wypadajace wlosy, help!!

IP: *.dsV.agh.edu.pl 18.09.03, 14:03
Dziewczyny strasznie mi wypadaja wlosy, niestety musze codziennie myc i
suszyc rano co na pewno nie wplywa korzystnie, ale da rady inaczej:( Co
stosujecie, jakies skuteczne tabletki, szampon?? Wiem ze nie mozna od razu
spodziewac sie cudu ale choc mala poprawa... Co z Decrosem Vichy - czy to
jest skuteczne, bo troche kosztuje wiec dobrze by bylo wiedziec czy warto.
Obserwuj wątek
    • Gość: plum1000 Re: Wypadajace wlosy, help!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 14:08
      ja tez musze codziennie myc wlosy/co coraz bardziej mi zaczyna przeszkadzac:-((
      kup vitapil -tabletki-60szt. kosztuje ok .35zl.ja zazywam od 10 dni, trzeba
      chyba ok poltora miesiecznej kuracj by byly efekty/wiele dziewczyn chwalilo
      vitapil, dlatego sama zakupilam;-).
      Znajoma mojej Mamy, starsza Pani, mowila mi, ze b. dobrze jest do ostatniego
      plukania dodac troszku nafty kosmetycznej/do no garnka wlac lyzke lub 2 nafty i
      tym splukac glowe/. Ze wzgledu na mala ilosc nafty /raptem 2 lyzki/ nie czuc
      wlosow po umyciu nafta..a efekty podobno super, sama nie probowlam bo sie mi
      nie chcialo.Podobno przed wojna Zydowki tak robily i mialy pieeeekne wlosy:-)
      • Gość: plum1000 Re: Wypadajace wlosy, help!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 14:10
        zapomnialam - uzywasz farby palette? wiele dziewczyn pisalo ostatnio ze po tej
        farbie strasznie wlosy wypadaja, sama tez to zaobserowowalam/uzywam szamponu
        koloryzujacego pallete, a raczej uzywalam../
    • Gość: helga Re: Wypadajace wlosy, help!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 18.09.03, 16:04
      Mi tez wypadaly wlosy. Jakies 2-3 lata temu mialam ich na prawde bardzo malo :(
      Wybralam sie do dermatologa i zapisal mi tabletki hormonalne Diane 35 oraz
      Regeine - najpierw 5% a poxniej 2%. Pomoglo. Choc musze powiedziec, ze jak do
      tej pory nie zdiagnozowano przyczyny :(
      Kiedys mialam ladne wlosy, choc nigdy nie byly grube. Ale dalam namowic sie na
      trwala - koszmar!!!! Po tym zabiegu prawie wlosy mi odpadly. Poxniej dlugo je
      malowalam i krecilam na walki. To im bardzo szkodzilo. Do tego doszlo troche
      stresujace zycie w pracy i efekt na mojej glowie byl oplakany :(
      Polecam unikac stresu (wiem, ze to trudne, ale mozna :) ) mozesz sprobowac
      zapytac dermatologa lub ginekologa o Diane 35 - oni musza okreslic czy mozesz
      je brac (mi nie szkodza - dobrze sie czuje, nie tyje a biore je juz 3 lata z
      przerwami). Mozesz tez zakupic Regein - wedlug dermatologa z kliniki na
      Koszykowej w Wawie ma on najlepsze stezenie minoxidilu (preparat oslabiajacy
      wplyw testosteronu na mieszki wlosowe) i kupic sobie witaminy Revalid. Niestety
      nie jest to kuracja tania:
      Diane 35 - 25 pln/miesiac
      Revalid - ok 20/30 pln/opakowanie 30 tabl. trzeba brac 3xdziennie :(
      Regein 5% - ok. 150 pln wystarcza na 2 miesiace, ale jest na recepte
      Regein 2% - ok. 120 pln j.w.
      Ja stosuje to juz od 3 lat i efekt jest - jak dla mnie duuuzy.
      Niestety nie wrocilam do moich wlosow, ale moja kuracje zaczelam za poxno, jak
      juz stan wlosow byl straszny.
      Zrob tez badania na hormony tarczycy i poziom zelaza (anemia), zeby wykluczyc
      te przyczyny.
      A tak wogole to nie lam sie :) I przestan liczyc wlosy, ktore wypadaja ;)
      Pozdrowionka
      • kmonia Re: Wypadajace wlosy, help!! 19.09.03, 10:00
        tak się zapytam a czy robiłaś badania wątroby w czasie brania diane 35? warto
        bo później mogą się pojawić z nią kłopoty... pozdrawiam
    • mirabellka Re: Wypadajace wlosy, help!! 18.09.03, 16:26
      Ja też co dzień myję włosy i niesamowitą poprawę widzę zawsze po szamponie
      Pregaine (szampon w żelu), do dostania w aptekach, cena w przedziale 25-30 zł.
      Co jakiś czas wracam do tego szamponu i zawsze jestem zadowolona z efektu.

Teraz używam również kupionego w aptece Phisiogelu( wersja z odżywką) i także
      bardzo polecam ten produkt, może nie jako środek przeciwko wypadaniu włosów,
      ale jako bardzo dobry szampon, nie obciążający włosów.
      • mag26nov Re: Wypadajace wlosy, help!! 18.09.03, 16:42
        dobrze jest pić Humavit - to preparat z drożdży piwnych,stosuje sie m.in. przy
        nadmiernym wypadaniu włosów,niedrogi-koło 9pln,opakowanie jest spore,do
        kupienia w aptece, oprócz tego pij herbatki z pokrzywy i skrzypu polnego.
        szampon do włosów wypadajacych powinien zawierac
        łopian,pokrzywe,skrzyp,tatarak,chmiel,rumianek (oczywiście nie twirdze,ze masz
        myć włosy w liściach i w ogóle,ale wiesz o co chodzi;)) )
        • Gość: tati Re: Wypadajace wlosy, help!! IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 17:04
          no to po kolei:
          1. przestan sie stresowac wypadajacymi wlosami, jak przesteniesz mniej ich
          wypadnie
          2. kup jedne z witamin - drozej: revalid, taniej: silica, vitapil
          3. wyrzuc wszystkie szampony i odzywki pantene, loreale i inne reklamowane
          swinstwa, kup szampon z czarna rzepa Seboradin (ok 10 zl) lub Joanny (czarna
          rzepa, tanio)lub polski najtanszy za 3 -4 zl z pokrzywa, rzepka, tatarakiem
          itd, w zadnym wypadku nic z reklam bo dopiero po nich wlosy wypadaja
          4. odzywka do tego (np. tez Seboradin lub Joanna), plus ewentualnie cos w
          spraju by lepiej wlosy rozczesac (np. odzywki bielendy, joanny)
          5. do wcierania w skore glowy miedzy myciami- np. seboradin lotion, petrole,
          capitavit itd.
          6. myjac glowe delikatnie ją masuj opuszkami palców
          7. pij siemie lniane, jak chcesz wypar mozesz tez wcierac we wlosy
          8. przed kazdym myciem gdy masz wiecej czasu, ew na noc, zapakuj na glowe
          olejek rycynowy,mozesz dodac zoltko jajka, nafte kosmetyczna, gdy dobrze to juz
          rozprowadzisz na skorze (zajmie dosc sporo czasu) to opakuj glowe folia
          aluminiowa i naloz na to ciepla czapeczke (przeznacz ja na straty). po 4-6
          godzinach umyj glowę bardzo ciepla woda, szampon plus odzywka
          9.mozesz sporbowac innej maseczki na wlosy : zetrzyj drobno rzepę, nałóż na
          glowe, zawin, posiedz z godzinke, i dokladnie umyj wlosy
          11. na koniec nalewka na wzmocnienie i porost włosów: 2 łyżki liści rozmarynu
          lekarskiego, 2 łyżli utartego korzenia łopianu, 2 łyżki pokrzywy zalać 1
          butelką czystej wódki, odstawić na 5 dni w ciemne miejsce. Po odcedzeniu
          stosować do nacierania i masowania skóry głowy.
          12. jeszcze raz na zawsze zapomnij o lorealach i pantenach, i jak masz
          mozliwosc to nie farbuj wlosow chemia, uzywaj farb ziolowych (niesmiertelna
          henna)lub naparow

mam nadzieje ze pomoglam powodzenia
          • Gość: sysia Re: Wypadajace wlosy, help!! IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 08:59
            Moje włosy też wypadają garściami. Wyniki wszystkich badań (łącznie z tarczycą
            są dobre), od kilku m-cy biorę Dianę35 (nie widzę zmian), ostatnio kupiłam,
            przetestowany kilka lat temu tonik zapobiegający wypadaniu włosów "Neril" poza
            tym zajadam Silicę, mam więc nadzieję, że przestaną wypadać. Ale mam tez inny
            problem, włosy po umyciu są jednym wielkim kołtunem, nie mogę ich rozczesać,
            nie wiem czy są tak bardzo przesuszone czy co?. Chcąc jakoś temu zaradzić
            zaserwowałam sobie właśnie taką maseczkę z nafty kosm. olejku rycynowego,
            żółtka i soku z cytryny, trzymałam tą papkę "pod przykryciem"jakieś półtora
            godziny przeświadczona, że po umyciu będę miała oklapnięete włosy, bo przecież
            i nafta, i olej. Jakież było moje zdziwienie kiedy włosy po zmyciu tej paćki,
            zresztą szaponem do wł.suchych i zniszczonych, były jeszcze większym kołtunem
            niż dotychczas. I tu moje pytanie: dlaczego??? przecież ta maseczka powinna
            pomóc. Co mogę jeszcze zrobić żeby zlikwidować siano na głowie.Pomocy!!!
            • Gość: penelope_75 Re: Wypadajace wlosy, help!! IP: 213.17.175.* 19.09.03, 09:21
              moje sposoby:
              TONIK NERIL firmy Garnier-

kupisz go w aptece. wcieraj go delikatnie codziennie we włosy. zapach
              nieciekawy ale po systematycznym używaniu rosły mi włosy.

MASECZKA zółtko+kilka kropel oliwy z oliwek+kilka kropel cytryny-
              ja nakładam na pół godziny, potem trzeba dobrze wypłukać włosy, umyć szamponem
              i nałożyć odżywkę.

MASECZKA Joanny z witaminami do włosów rozjaśnianych lub farbowanych-
              jak dla mnie jest super, włosy są głądkie, mają połysk i łątwiej się
              rozczesują.

No i ważna rzecz-staraj się suszyć włosy chłodnym strumieniem ciepła. Nie
              przegrzewaj włosów i po umyciu wycieraj je bardzo delikatnie. Mycie kończ
              płukaniem chłodną wodą. Kup witaminki-którekolwiek polecane przez dziewczyny.
              Moze ten Vitapil?
              Powodzenia!
    • Gość: goska Re: Wypadajace wlosy, help!! IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 19.09.03, 09:10
      dziewczyny b. polecaly wiec sprobowalam-lotionu Seboradin-jest po prostu
      super!!!do tego jakies witaminki i bedzie ok!!:))))))))))))
    • Gość: monia Re: Wypadajace wlosy, help!! IP: *.dsV.agh.edu.pl 19.09.03, 13:46
      Dziekuje bardzo dziewczyny!!! Spisalam wszelkie uwagi i zalecenia i czane sie
      sotosowac, wiem ze liczy sie wytrwalosc:) zaczne od zakupu szponu z rzepy, o
      nim juz wiele razy zlyszalam i zakupie jakies witaminki, zobacze co z ta nafta,
      codziennie rano nie ma czasu na takie zabiegi ale moze chociaz weckend. Jeszcze
      raz bardzo dziekuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka