Dodaj do ulubionych

Zielony,zolty czy rozowy-korektor na cienie p/oczy

08.06.08, 13:16
Chce kupic mamie korektor Inglota w tubce, ma straszne cienie pod
ocmai. Ktory z tych kolorow: zielony, zolty, zielony tuszuje cienie?
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: Zielony,zolty czy rozowy-korektor na cienie p 08.06.08, 13:17
      a cienie są fioletowe czy żółto-brązowe?
      • asiek_asiekowaty Re: Zielony,zolty czy rozowy-korektor na cienie p 08.06.08, 13:18
        Szare. :P Tzn. powiedzialabym bardziej, ze zolto-brazowe. Mama ma
        tez ciemna karnacje.
        • justy1 Re: Zielony,zolty czy rozowy-korektor na cienie p 09.06.08, 08:53
          różowy powinien być najlepszy na takie cienie
    • big.rabarbar8 Re: Zielony,zolty czy rozowy-korektor na cienie p 08.06.08, 13:54
      Nie przydam sie w sprawie kolorow, ale doradze, zebys (jesli to mozliwe) poszla z mama do drogerii (w aptekach jest bodaj linia korektorow SVR bardzo dobrych) i metoda prob i bledow dopasowala do jej karnacji.

A poza tym wiem, ze jest bardzo drogi (400zl), ale podobno b dobry preparat (dwufazowy) do cieni i workow pod oczami w drogerii Galilu (wawa), nazywa sie "for your eyes only" i slyszalam entuzjastyczne opinie.
      Namow tez mame na wizycie u dermatloga, bo takie cienie to moim zdaniem sprawa dla lekarza.
      rabarbar w popoludniowa pora:)
      • asiek_asiekowaty Re: Zielony,zolty czy rozowy-korektor na cienie p 08.06.08, 13:59
        Mama zawsze jakies cienie miala, wlasciwie to chyba wiekszosc kbiet
        ma wieksze lub mniejsze. Ale jakis czas temu miala operacje, wrocila
        ze szpitala i od tego czasu cienie zostaly.
        • big.rabarbar8 Re: Zielony,zolty czy rozowy-korektor na cienie p 08.06.08, 14:15
          wiesz, cienie nie sa piekne, ale nie to jest najgorsze. Zazwyczaj oznaczaja jakies klopoty zdrowotne, niedotlenienie, chora watrobe (nie jestem specjalista) ale doradzalabym jednak przejsc sie do lekarza z tym.
          Poza tym duzo ruchu na swiezym powietrzu i witamin (dieta, suplementy). Jesli mama chorowala to nie dziwie sie, ze widac to na buzi. Z wlasnego doswiadczenia wiem (mialam niedawno operacje w pelnej narkozie) jak potem gorzej sie wyglada.

W kazdym razie to bardzo mile, ze chcesz cos na to mamie poradzic. Pewnie gdyby wiedziala-juz by jej sie oczy "wyjasnily"..:)
          rabarbar:)
        • mgielka83 Re: Zielony,zolty czy rozowy-korektor na cienie p 08.06.08, 22:20
          lososiowy spróbuj.

ale na tubki Inglota uwazaj-maja fajne krycie, ale sa takie ciezkie,geste i
          suche jakby. nie wiem jak to sie ma do tych w pedzelku.

inna opcja w tej cenie to touche magique loreala, spróbuj nr 3 albo 4.
          • amelcia12 Re: Zielony,zolty czy rozowy-korektor na cienie p 09.06.08, 10:04
            Poleciłabym, właśnie różowy, ale z La roche posay. Sama mam cienie
            pod oczami, a korektor świetnie je rozświetla. Pomaga mi też krem
            active c pod oczy też z LRP. Rozjaśnił te cienie na pewno, jednak ze
            zmarszczkami sobie nie radzi.
    • j.jazgarska kolory 09.06.08, 19:27
      Korygujemy:
      1. plamy/plamki szare, brązowe - korektorem różowym
      2. fioletowe - korektorem żółtym
      3. czerwone - korektorem zielonym

Polecam korektor z Sephory, takie pudełeczko jak cienie do oczu, 4
      kolory: zielony, rózowy, jasny beż, ciemny beż. Rewelacja! Dobrze
      się nakładają, nie zbierają w zmarszczkach, kryją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka