Dodaj do ulubionych

wax&kallos

10.06.08, 19:45
Hej, chciałabym poprawić stan swoich włosów. Wiele słyszałam dobrego o Waxie i
Kallosie, nie mogę się więc zdecydować, który preparat jest lepszy. Włosy mam
ciemnie, dość cienkie i trochę przesuszone. Który jest lepszy?
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: wax&kallos 10.06.08, 19:53
      mam i jedno i drugie. wax działa bardziej na skórę głowy, niż na same włosy,
      sprawia że włosy miej wypadają i rośnie dużo nowych. kallos odżywia włosy na
      długości, przynajmniej zaraz po zastosowaniu włosy ładnie się układają i błyszczą.
      • agiee1988 Re: wax&kallos 10.06.08, 21:56
        ja postawilam na kallosa, przekonaly mnie wpisy, cena i pojemnosc. pozatym co
        littlefrog napisala, moje wlosy byly gladziutkie i mieciutkie i mniej sie puszyly
    • agupe Re: wax&kallos 10.06.08, 22:20
      a ja mam wlosy farbowane farba fryzjerska kadus z jasnego brazu na
      miodowy blond i maska kallos ta mleczna powoduje jeszcze wieksze
      puszenie sie włosow. Jak raz polozylam sie z mokra glowa to rano
      miałam pudla;-)
      • littlefrog Re: wax&kallos 11.06.08, 10:16
        ja akurat pisałam o placencie kallosa :) mleczną nakłada się na krótko, placentę
        na dłużej. mleczna to dla mnie bardziej odżywka, ale za bardzo zmiękczała mi
        włosy więc ją odstawiłam. za to moja mama która ma włosy grube i sztywne jest
        mleczną zachwycona :)
        • agiee1988 Re: wax&kallos 11.06.08, 15:48
          ja tez wlasnie mowie o placencie. zauwazylam ze jak poszlam do fryzjerki na
          pasemka, to w trakcie mycia poczulam kallosa. zapytalam o to i owo i wspomnialam
          ze tez mam go w domu.fryzjerka odparla ze jest dobry
    • kindofblue2 Re: wax&kallos 12.06.08, 10:10
      a co konkretnie z kallosa? ja polecam wszystkie olejki pielęgnacyjne do włosów w
      sprayu, z maski miodowej nie jestem zadowolona ze względu na zapach, który długo
      się utrzymuje, natomiast działanie bardzo dobre, kiedyś jeszcze spróbuję maskę z
      łożysk i mleczną.
      • aguskag Re: wax&kallos 12.06.08, 10:49
        Z Kallosa zastanawiałam się właściwie tylko nad maską z łożysk i mleczną, bo
        tylko o nich dużo słyszałam. Jeśli chodzi o inne preparaty, to używam mgiełki ze
        skrzypu polnego Radical. Jestem nawet zadowolona, bo po jego użyciu włosy są
        błyszczące i mniej podatne na niekorzystne działanie warunków atmosferycznych.
        Bez tej mgiełki włosy wyglądają na zabiedzone ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka