ewamaja 08.01.02, 22:09 Dziś obciełam dłuuugie włosy.Po ich radykalnym skróceniu stwierdzam,że brakuje im połysku.Nie chcę używać farb,szamponów;. może znacie Panie jakieś inne bardziej domowe sposoby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek Re: błyszczce włosy 09.01.02, 09:38 Po kazdym umyciu splukac porzadnie zimna woda. Zamyka to luski wlosow i dlatego sa wtedy blyszczace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VirtuEla Re: błyszczce włosy IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.02, 09:02 Połysk na włosach składniki: 1 porcja ciepłej wody, 3 porcje piwa przygotowanie: zmieszaj użycie: spłucz włosy po umyciu. Wytrzyj ręcznikiem, nie przejmuj się specyficznym zapachem - minie po wyschnięciu! www.virtuela.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: błyszczce włosy IP: *.acn.waw.pl 22.01.02, 20:12 Doraźny efekt można uzyskać, rozpylając na włosy jakis spray nabłyszczający. Trzeba tylko uażać, by nie przedobrzyć, bo wtedy włosy bedą wyglądać nieświeżo, jak nieumyte. Ja używam Concentre de Brillance Ives Rochera - jest całkiem w porządku, choć na spektakularny efekt nie ma co liczyć. Na pewno są dostepne na rynku inne tego typu nabłyszczacze, przyznam jednak szczerze, że nie widziałam żadnych w drogeriach - ale może dlatego, że się specajalnie za nimi nie rozglądałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafne Re: błyszczce włosy IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 22.01.02, 21:05 To spłukiwanie zimną wodą jest faktycznie skuteczne.Co do piwa to kiedyś spłukiwałam nim włosy dla większej puszystości(sprawdzone!),ale zrezygnowałam,bo włosy stały się... matowe.Nabłyszczacze mogą faktycznie obciążać wlosy choć ostatnio zamówiłam wspomniany przez Xenę spray YR.Ale jak wyjrzy słoneczko to moje włosy jednak błyszczą,więc nie mogę narzekać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: błyszczce włosy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 23:01 A ja polecam od czasu do czasu maseczkę Henna Wax (kupuje się ją w aptece). Po niej włosy są mięciutkie i błyszczące. Poza tym brak połysku może sugerować konieczność zmiany szamponu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: błyszczce włosy oczywiście IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 12:36 jest taki genialny produkt lumi-extract, fryzjerzy mówią na to rzeźbiarz światła, ładnie, nadaje włosom piękny połysk i nie natłuszcza to jest kerastase czyli w salonach fryzjerskich Odpowiedz Link Zgłoś