sumna 02.09.08, 12:02 Step czy callanetcs? Co jest lepsze?Chciałabym ujędrnić i wyrzeźbić moje ważące 53kg przy wzroście 168 cm ciało:) Dziękuję za wszystkie rady:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibelin26 Re: Step czy callanetcs? 02.09.08, 14:04 Jeśli chodzi tylko o ukształtowanie sylwetki, to callanetics. Step to ćwiczenia wydolnościowe, spalające tkankę tłuszczową. Odpowiedz Link Zgłoś
neva-forget-me Re: Step czy callanetcs? 02.09.08, 15:15 Jak dla mnie ze stepu mam więcej radości, sporo tkanki spalam, a przy okazji jest fajna choreografia, można koordynację ruchów poprawić. W każdym razie niezły fun :) Dla rzeźbienia sylwetki - no cóż chyba jednak callanetics, ale do tego trzeba mieć samozaparcie i regularnie ćwiczyć. Ale sylwetka po nim lepsza. Ja w każdym razie poniedziałek, środa biegam na step, do tego wtorek, czwartek tbc+body ball, albo pilates, ew. streching i sylwetkę mam "podobno" fajną ;) grunt to odnaleźć w sobie motywacje i regularnie ćwiczyć. I tego Ci życze, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sumna Re: Step czy callanetcs? 02.09.08, 15:49 No właśnie,step jest fajniejszy,taki energiczny,a na callanetics trochę się nudzę..:/Mogę chodzić dwa razy w tygodniu,nie jestem gruba,ale boczków i pupy chętnie by się pozbyła(nie zupełnie oczywiście :)). A co jeśli będę chodziła np. w poniedziałki na step,a w czwartki na callanetics?Czy tego za mało?Czy lepiej chodzić dwa razy na step? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
l81 Re: Step czy callanetcs? 03.09.08, 08:42 Stepy mają za zadanie spalić tkankę tłuszczową i dbają o kondycję, natomiast callanetics rzeźbi ciało, możesz też pozbyć się tłuszczyku, ale trzeba wytrwale ćwiczyć i bardzo się przykładać i dobrze wykonywać to wtedy są efekty. Ja chodzę i na to i na to, efekty są super. Odpowiedz Link Zgłoś