IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 22:57
co można zrobic z pieprzykiem, aby nie był taki widoczny? Makijaż nie
pomaga - jest za ciemny i za duży. Może jest jakis preparat, którym można go
choć trochę rozjaśnić? A może jest sposób, aby go usunąć?
Obserwuj wątek
    • Gość: K> Re: pieprzyk IP: *.biaman.pl 12.10.03, 23:22
      Moze onkolog Ci na to pomoze, ale po tym zostaje blizna...
      • Gość: dino Re: pieprzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 23:26
        Łeeeeee,i tak na pewno jestes fajna:)
    • sanis Re: pieprzyk 12.10.03, 23:54
      Sabino, nie przejmuj się, bo naprawdę nie ma czym. Z tego co wiem, niektórzy
      faceci wprost uwielbiają pieprzyki. Jeśli sie go pozbędziesz, stracisz coś, co
      cie wyróżnia. Ja uważam to za element urody.
    • Gość: epjasa Re: pieprzyk IP: 195.116.222.* 13.10.03, 10:45
      Ja natomiast bym nie lekceważyła go. Dobrze by było, gdyby obejrzał go onkolog. Z dwóch względów- jeśli jest bardzo ciemny i nieregularny, to lepiej go zbadać, a po drugie, jeśli chcesz go usunąć, to lekarz powie Ci jaką metodą lepiej - czy elektrokoagulacji, wymrażania azotem, czy jeszcze inne.
      • sanis Re: pieprzyk 13.10.03, 23:16
        Epjasa, masz zupełną rację. Jeśli pieprzyk wygląda podejrzanie (jest
        nieregularny lub zmienia kształt), trzeba niestety udać się do onkologa, aby
        sprawdzić , czy to naprawdę "tylko" pieprzyk.
        • Gość: sabina Re: pieprzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 23:28
          taki znowu ciemny nie jest ale ukryc pod makijażem się nie da:( nie jest tez
          nieregularny, myslę, że to nic poważnego, ale bardzo źle się z nim czuję:(
          a może zamiast usuwania, możnaby go jakoś rozjaśnić? bardzo by mi to pomogło.
          • sanis Re: pieprzyk 14.10.03, 00:07
            Wiem, że istnieją preparaty rozjaśniające piegi (lub nawet likwidujące) bodajże
            z wyciągiem z ogórka. Ale czy na pieprzyki istnieje jakieś cudo, tego nie wiem.
            Ja swoje polubiłam i już.
          • Gość: monika Re: pieprzyk IP: 213.17.162.* 14.10.03, 08:15
            ja bym radzila w ogole go nie ruszac a tym bardziej rozjasniac, najlepiej idz
            do dermatologa i niech on oceni czy to sie nadaje don usuniecia, ja mialam
            usuniete dwa pieprzyki przez chirurga, na szczescie udalo sie to
            zrobic "panstwowo" wiec nie musialam placic za zabiegi
    • brita1 Re: pieprzyk 14.10.03, 15:32
      A ja Ci poradzę wybrać się do internisy po skierowanie do chirurga. jeżeli nie
      jest duży to dobry chirurg wypali Ci go i po paru tygodniach nie ma zupełnie
      śladu. Ja tak właśnie zrobiłam. I teraz nie mogę znaleźć miejsca, gdzie on był.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka