Gość: kinga IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 09:50 jak to jest z rzęsami : odrastają jak sie ja obetnie czy nie odrastają. czy ktoś miała jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? kinga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vaunti Re: rzęsy odrastaja czy nie ? 13.10.03, 09:55 Nie jestem do końca pewna i nie chcę opowiadac głupot, ale [chyba] podcięte nie odrastają, one co 6 m-cy rosną do swojej długości i wypadają, na miejcu której pojawia się nowa - oczywiście nie wszystkie na raz, każda rzęska ma swój czas i tempo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: NIE ODRASTAJĄ!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.10.03, 14:11 dobrze ze zapytalas zanim obcielas. rzesy nie rosna. moja mama jak miala nascie lat podciela rzesy, zeby miec jeszcze dluzsze, bo i tak miala baaaardzo dlugie, wszyscy jej mowili, no i teraz ma krotkie kikuty, podkreca je zalotka, nie odrastaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElisaDay a w końcu powinny [ale po co?] IP: *.tele2.pl 13.10.03, 14:38 ojej, to dziwne co mówisz ze przez tyle czasu nie odrosły. moze przy okazji coś sie uszkodzilo? ale rzeczywiscie moze lepiej nie ryzykowac. nie ma takiej potrzeby, wlosy na glowie sie podcina nie po to zeby ładniej rosły czy dlatego ze są wtedy silniejsze (od samego podciecia) tylko zeby sie pozbyc rozdwojonych końców czy coś. rzęsy nie tak jak włosy, nie rosną cały czas wiec jak taką podetniesz to bedzie sobie taka krotka aż nie wypadnie i wyrosnie nowa, o dlugosci ustalonej przez geny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElisaDay aha, i jeszcze: IP: *.tele2.pl 13.10.03, 14:42 przypomnialam sobie ze sama sobie kiedys podcięłam, tez mam długie, ale teraz nie widze żadnych szkód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: a w końcu powinny [ale po co?] IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.10.03, 14:43 niby tak, ale mowie, moja mama ma caly czas krotkie, wiec nowe nie wyrosly, moze w starszym wieku nie rosna, ale od nastu lat? lepiej nie ryzykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa odrastają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 14:45 odrastają. Mój mąż miał kiedyś operację oka i miał obcinane rzęsy do operacji. Odrosły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: rzęsy odrastaja czy nie ? IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 13.10.03, 15:49 Jasne,że odrastają,podcinałam całkiem niedawno i odrosły odrobinę dłuższe.To takie same włosy jak wszędzie.Lepiej podcinać minimalnie,same koncówki.Dobrze jest też smarować je na noc olejkiem rycynowym.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElisaDay ee.. IP: *.tele2.pl 13.10.03, 15:57 a ja mysle ze rzęsy wystarczająco długo żyją (zanim wypadną mam na mysli) i jesli by rosły tak jak włosy to juz bym miala takie 2- lub 3-centymetrowe, do czoła:) Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: rzęsy odrastaja czy nie ? 13.10.03, 16:04 Z pół roku temu przypalilam sobie rzesy zapalniczką i dluuuugo musialam uzywac wydluzajacego tuszu do rzęs :-) odrastają, ale b. powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: rzęsy odrastaja czy nie ? 13.10.03, 18:58 odrastają. pomyślcie logicznie: przeciez rzęsy wypadają, więc gdyby nie rosły, jak sugerują niektórzy, po jakimś czasie mielibyśmy zupełnie łyse oczy. a obcinanie rzęs w nadziei, że wyrosną dłuższe, to zupełnie inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: rzęsy odrastaja czy nie ? IP: *.toya.net.pl 13.10.03, 22:28 Moze to absurdalne i niezgodne z logika-bo przeciez rzesy to tez wlosy-ale...W szkole sredniej kumpel tak niefartownie podal mi ogien, ze spalily mi sie rzesy na jednej powiece. Od tamtej pory minelo juz prawie 20 lat i rzesy co prawda odrosly, ale nie takie same. Sa troszke krotsze i jakby bardziej delikatne od tych nie tknietych ogniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloo2002 Re: rzęsy odrastaja czy nie ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 01:14 odrastaja. Jako dziecko sobie obcielam i odrosly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Re: rzęsy odrastaja czy nie ? IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 14.10.03, 23:12 odrastaja na 100%. Po pierwsze madry brat mojej kolezanki obcial jej dla jaj (!!!) rzesy..odrosly ponoc dluzsze. ja tez niestey mam swoj wlasny przyklad...przypalilam zapalniczka...odrosly pięknie i to nawet szybko. Smarowalam dla pewnosci olejkiem rycynowym Odpowiedz Link Zgłoś