Gość: Inga IP: *.acn.waw.pl 15.10.03, 15:49 Co warto kupić w Londynie i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nenne Re: Zakupy w Londynie IP: *.icpnet.pl 16.10.03, 09:14 jejku! to jest zbyt ogólne pytanie. W Londynie warto kupic przede wszystkim chyba to czego nie ma u nas np. kosmetyki Body Shop, produkty Holland and Barnett (witaminy, przyprawy egzotyczne itp.) ciuchy rozmaite - ale to zalezy od gustu. Chetnie doradze w miare moznosci, ale prosze, uscislij co Cie interesuje, jaki styl etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katherine Re: Zakupy w Londynie IP: *.ihug.net 16.10.03, 09:17 Dlaczego witaminy w Londynie? Na to akurat bym nie wpadla:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenne witaminki :))) IP: *.icpnet.pl 16.10.03, 09:33 bo sa fajne zestawy, ktorych u nas nie ma :) tanie i bardzo duzo ich w opakowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katherine Re: witaminki :))) IP: *.ihug.net 16.10.03, 09:37 Sklad ten sam:-) Tylko logo producenta moze byc inne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Zakupy w Londynie IP: *.acn.waw.pl 16.10.03, 09:35 Przepraszam, chyba rzeczywiście było to zbyt ogólne pytanie, głównie interesują mnie ciuchy (kurtki, spodnie itp.) gdzie warto pójść aby kupić coś fajnego i nie stracić majątku i czy można płacić kartami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Zakupy w Londynie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.10.03, 09:44 Jesli cos nietypowego, ciekawego i stosunkowo taniego to polecam Camden Town. W wielu sklepach wyprzedaze trwaja caly rok, dokladny i co tydzien uaktualniany spis znajdziesz w darmowym "Time out" Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria0 Re: Zakupy w Londynie 16.10.03, 10:03 Polecam wielki Topshop na Oxford Street - zaraz przy wyjsciu z metra. Swietne, niezbyt drogie ciuchy i dodatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenne Re: Zakupy w Londynie IP: *.icpnet.pl 16.10.03, 10:41 przyłączam się do poprzedniczek, Camden Town - targ czynny chyba w weekendy, sprawdz na stronie timeout.co.uk Zasoby TopShopu na topshop.co.uk Generalnie polecam spacerek Oxford St - jest tam mnostwo sklepow: Zara, H&M, TopShop, Kookai, Morgan, Expensive, Mango, i wiele innych. Urokiem Londynu sa jednak chyba male i niepowtarzalne sklepiki i takie wlasnie na Camden znajdziesz. Polecam tez Portobello Road market, ze wzgledu na atmosfere, choc jest tam wiecej antykow i roznych ciekawostek niz odziezy (ale i takowa sie znajdzie) Mile i fajne sa Sock Shop (rozmaite fajne skarpetki, rajstopy, kolanowki) i Accessorize oraz ... e, zapomniałam, taki drugi sklep z dodatkami - super pogrupowane wg kolorów: torebki, ozdoby do włosów, kolczyki, szaliki, no wszystkie akcesoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Zakupy w Londynie IP: *.acn.waw.pl 16.10.03, 11:21 Wielkie dzięki dziewczyny, chyba sobie to wszystko spisze i będe chodziła z kartką, a jeszcze jak byście mogły mi napisać czy muszę mieć gotówkę, czy mogę płacić kartą, bo słyszałam że np. Marks and Spencer to tylko gotówka. Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria0 Re: Zakupy w Londynie 16.10.03, 12:40 Nie wiem, od kogo to slyszalas, ja zawsze w M&S placilam karta bez problemu, co prawda glownie za jedzenie, ale tez pare razy za bielizne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Zakupy w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 15:05 Absolutnie rewelacyjny jest Topshop na Oxford Street. Bardzo mi go brak w Polsce. Również z Camden Town przywiozłam trochę rzeczy, chodzi mi oczywiscie o wielki targ, gdzie można zaopatrzyć się w rzeczy używane. Oj zazdroszczę Ci tego Londynu, pojechałabym tamjeszcze z chęcią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zakupy w Londynie IP: 57.66.48.* 17.10.03, 14:35 Next. Gap - aktualnie przecenki, Oasis i duzo, duzo innych fajnych sklepow; jesli jedziesz na dluzej to mozesz sprobowac udac sie do: www.lakeside.uk.com/ (mozesz sobie wejsc na www poszczegolnych sklepow i przejzec oferte)- pociagiem z Fenchurch str station Tilbury (Chafford Hundred)- ok 30 min. podroz; oprocz wielkiego centrum handlowego jest tam caly 'retail park' ze sklepami takimi jak TK maxx czy Next Clearance Odpowiedz Link Zgłoś