puz2 07.10.08, 13:53 Szukam kremu aby spełniał moje oczekiwania do cery naczynkowej z tendencja do trądziku,zaskórników i rozszerzonych porów.Taki który dobrze nawilzy lub odzywi i nie wysuszy skóry.Prosze polećcie coś.Mam 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gory_szalenstwa Re: Jaki krem-cera naczynkowa z tradzikiem ???/ 07.10.08, 17:19 Proponuje dwa kremy. Jeden do cery mieszanej, ze skłonnością do trądziku, zaskórników, rozszerzonych porów. A drugi do cery naczyniowej. 1.Sebium Mat Bioderma - kremowy żel matujący o właściwościach seboregulujących o długotrwałym działaniu do skóry tłustej i mieszanej. Nakładaj go rano na oczyszczoną skórę. 2. Sensibio AR Bioderma - krem do codziennej pielęgnacji skóry naczynkowej. Który możesz stosować wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
gooska Re: Jaki krem-cera naczynkowa z tradzikiem ???/ 07.10.08, 17:25 Mam ten sam problem. Zwykły krem do cery naczynkowej zapycha pory. Nie znalazłam takiego, który by tego nie robił a sprawdziłam wiele. Chyba w naszej sytuacji najlepiej stosowac maseczki z glinki do cery naczynkowej. Sama nie wiem. Walka z wiatrakami. Może ktoś ma coś sparwdzonego to się pochwali :) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Jaki krem-cera naczynkowa z tradzikiem ???/ 07.10.08, 18:39 są np. koncentraty do cery naczynkowej w postaci żelu, nie zapychają porów, ma takie np. Farmona - koncentrat z wit. K i drugi z rutyną. Odpowiedz Link Zgłoś
bieta0 Re: Ziaja med??????????????/ 08.10.08, 16:24 Mam ten sam problem.Znalazłam na internecie krem Ziaja Med(krem redukujący podraznienia-kuracja łagodzaca zmiany trądzikowe i uszczelniajacy naczynka)moze ktoś stosował ten kremik i się wypowie vena-vita.pl/produkt,id,99909,ziaja+med+kuracja+lagodzsca+zmiany+trsdzikow e+krem+redukujacy+podraznienia+50+ml. Odpowiedz Link Zgłoś
88mlodziutka Re: Ziaja med??????????????/ 09.10.08, 00:51 Jestem nieszczęśliwa posiadaczka takiej samej cery:/ Opis tego specyfiku wygląda baaardzo zachęcająco, cena też niska, można spróbować. Tylko ciekawe czy jest łatwo dostępny... Jakoś wolę kupować w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
leniwiec1975 Re: Jaki krem-cera naczynkowa z tradzikiem ???/ 11.10.08, 21:54 A konsultowałaś się z dermatologiem albo chociaż kosmetyczką? Trądzik różowaty w stadium grudkowym przypomina bardzo zwykły trądzik, a rozwija się właśnie w wyniku złej pielęgnacji cery naczynkowej - ultrawrażliwej, do której nie można używać wysuszających kosmetyków antytrądzikowych. Sama parę lat temu miałam podobne wrażenie, jak to, które opisujesz: cera naczynkowa + trądzik, zaskórniki, pory, mimo 30 lat. Używałam więc kosmetyków przeciwtrądzikowych, wysuszających, a jak trafiłam wreszcie do dermatologa, okazało się, że to właśnie trądzik różowaty. Rozgadałam się... Idź do dermatologa, stwierdzi, co Ci jest i zdecyduje, jakich leków i kosmetyków używać. Zwykły trądzik to też w końcu choroba skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jaki krem-cera naczynkowa z tradzikiem ???/ 11.10.08, 23:27 A czy możesz powiedzieć, co ci poradził dermatolog? Bo mnie pani dermatolog powiedziała "No to kupi pani sobie Rosaliac, do widzenia, następny pacjent proszę!" :( Rosaliac jest drogim kremem, a w dodatku niespecjalnie się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
puz2 Re: kupiłam ten kremz Ziaja med 13.10.08, 09:04 Naszukałam się go w drogeriach ,aptekach i niestety zmuszona byłam zakupić go w aptece internetowej teraz pozostaje czekać na kuriera.Jak tylko dostane i sprawdze na mojej twarzy to napisze czy warto go kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
inkael Re: Jaki krem-cera naczynkowa z tradzikiem ???/ 14.10.08, 15:26 A ja polecam Tobie krem z całkowicie naturalnych składników ponieważ Twoje problemy mogą być związane z uczuleniem na jakieś sztuczne składniki chemiczne... Polecam cała gamę kremow na stronie www.kremy-efavit.pl nie drogo, a są polskie, bezpośrednio od producenta ;) Dla Ciebie szczegolnie Krem Wiesiołkowy EFAVIT - sama wypróbowałam i pomogło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
patyczka82 Re: Jaki krem-cera naczynkowa z tradzikiem ???/ 14.10.08, 20:41 Ja używam kremu z serii Pharmaceris N (seria do cery naczynkowej) nawilżaąco-wzmacniającego.Jest dla mnie bardzo dobry.Czuję po użyciu,że skóra jest nawilżona i miękka, ładnie rozjaśniona a jednocześnie nie jest tłusta.Zawiera filtr 15.Ten krem pochwaliły również moja mama jak i siostra chociaż jedna ma cerę bardziej suchą a druga mieszaną...Krem ten możesz kupić w aptece za ok 30-32 złote i jest w miarę wydajny.Są oczywiście inne produkty tej serii ale myślę,że do codziennego zastosowania ten byłby dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
gooska Re: Jaki krem-cera naczynkowa z tradzikiem ???/ 15.10.08, 11:27 A ja po tym kremie i całej serii miałam "wysyp" więc ostrożnie... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Jaki krem-cera naczynkowa z tradzikiem ???/ 15.10.08, 20:12 A Pharmaceris do cery z tradzikiem różowatym próbowałaś? Ma lekką formułę. Albo mieszaj na noc krem na naczynka a rano Sebostatic. Odpowiedz Link Zgłoś