Dodaj do ulubionych

Do poznanianek

IP: 62.148.83.* 22.10.03, 13:45
Czy znacie salon fryzjerski na Chwiałkowskiego 14?
Obserwuj wątek
    • Gość: ambiance Re: Do poznanianek IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 14:14
      Jesli to ten, ktory w nazwie ma imie wlascicielki, to znamy :-)). Chodzilam
      jakies 2 czy 3 lata temu i bylam zadowolona. Fryzjerki przyjemne, z wlasna
      inicjatywa. Podobalo mi sie. Potem trafilam do Marii i raczej pozostaje jej
      wierna. Tylko kieszen duzo lzejsza po wizycie u niej ;-). Jednak gdybym musiala
      ograniczyc koszty, to prawdopodobnie wlasnie na Chwialkowskiego skierowalabym
      swoje kroki.
      • marghot Re: Do poznanianek 22.10.03, 14:26
        No właśnie, ja do Marii Katscher chodzę od 12 lat. teraz neistety nagromadziło
        mi się wydatków, no i trzeba z czegoś zrezygnować.
        U marii płacę za balejaż ok. 130zł, a u Moniki na Chwiałkowskiego mam zapłacić
        90zł.
        Różnica znaczna....
        • Gość: ambiance Re: Do poznanianek IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 14:53
          Dokladnie o tym salonie myslalam - Monika :-)). Zachecam do wybrania sie,
          chociaz wiem z wlasnego doswiadczenia, ze z fryzjerami roznie bywa. Polecilam
          kolezance Marie (ja jestem niezmiennie zachwycona) a potem
          mialam "nieprzyjemnosci" :-)). Przyznaje jednak, ze akurat w jej wypadku p.
          Maria sie nie popisala, wiec chyba slusznie mi sie dostalo ;-)).
          A odchodzac nieco od tematu - calkiem niezly zbieg okolicznosci, ze wybieramy
          tych samych fryzjerow :-)).
          Pozdrawiam poznanianke
          • marghot Re: Do poznanianek 22.10.03, 14:57
            Gość portalu: ambiance napisał(a):

> A odchodzac nieco od tematu - calkiem niezly zbieg okolicznosci, ze wybieramy
            > tych samych fryzjerow :-)).
            > Pozdrawiam poznanianke

Nie zdziwiłabym się, gdyby okazało się, że spotkałyśmy się w zakładzie ;))))
            Też podesłałam kilka osób do Marii i część znich była neizadowolona. Może z
            fryzjerami jak z kosmetykami
            • elf Re: Do poznanianek 22.10.03, 17:58
              A ja byłam u "Moniki", i niestety nie byłam zadowolna. Szkoda, bo mieszkam
              prawie naprzeciwko tego fryzjera, a poza tym różnica w cenie do innych zakładów
              rzeczywiście niebagatelna. Chciałam balajaż na całe włosy (półdługie), i
              owszem, do pierwszego mycia wyglądał ładnie, ale farba zaczęła b. szybko
              schodzić, i to co było ciemne zrobiło się zielonkawe a to co było jasne -
              prawie białe. Myślę, że to raczej kwestia używanych farb, a nie umiejętności
              fryzjerek. Ale pewnie tez stąd niższa cena, kiedy używa się tańszych farb.
              No i teraz juz nie eksperymentuje z fryzjerami tylko jestem wierna fryzjerce
              Karolinie - kiedyś miała zakład na Widzie, teraz pracuje przy Koscielnej (za
              Dynamiksem). Płacę niestety sporo więcej, ale jestem zawsze zadowolona i nie
              mam niespodzianek kolorystycznych:)
              • elf Re: Do poznanianek 22.10.03, 18:00
                A u Marii też byłam i tez mi się niezbyt podobało - byłyśmy z koleżanką i bez
                sprawdzenia rodzaju włosów obcięła nas identycznie, co u niej wyglądało ładnie,
                a u mnie beznadziejnie. Mam wrażenie, że fryzjerka zasugerowała się panującą
                modą, a nie tym, co do kogo pasuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka