04.01.09, 12:02
witajcie,
czy stosowałyście kiedyś placentę w celu poprawy kondycji, przeciwko wypadaniu
i na szybszy wzrost włosów?

jeśli tak, to trzy pytania: czy warto? jaką markę polecacie i gdzie to można
kupić? (ze wskazaniem na sklepy stacjonarne w Warszawie)
:)
Obserwuj wątek
    • filona.may Re: placenta 04.01.09, 12:44
      Ta odżywka nie zapobiega wypadaniu włosów. I nie przyspiesza ich rośnięcia, nie
      ma specyfiku, który by to robił.

Ja w Warszawie kupowałam to w aptekach, prawie w każdej jest.

Czy warto? Ot, odżywka. Po niej włosy rozczesują sie lepiej niż po uzyciu samego
      szamponu (ale nie lepiej, niż po innych odzywkach). A po wysuszeniu są dość na
      puszone, więc dobre dla osób o oklapniętych włosach. Niestety te napuszone włosy
      są troche przesuszone.

Placenta wychodzi drogo, bo jest bardzo niewydajna.

Więcej informacji poszukaj w forumowej wyszukiwarce, o placencie było nie raz:
      http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?view=espsystemwebcluster&es.ac.hitsPerPage=5&s.ac.offset=0&s.sm.collapsenum=2&s.si%28similarity%29.documentVector=&s.si%28similarity%29.similarType=find&s.si%28navigation%29.navigationEnabled=true&s.si%28navigation%29.breadcrumbs=&s.sm.query=placenta&s.sm.forumXx=211&s.sm.threadXx=0&s.ac.sortBy=docdatetime&s.ac.sortOrder=&s.sm.author=&s.sm.authorType=equals&s.sm.title=&s.sm.forumName=&s.sm.forumNameType=simpleall&s.ac.hitsPerPage=15
      • plisowanka Re: placenta 10.01.09, 16:44
        Myli ci się odżywka do włosów z dodatkiem placenty z placentą w ampułkach. Ta druga ma bardzo dobre recenzje na wizazu, zwłaszcza firmy Mil Mil. Ponoć po niej wyrastają nowe włosy, takie "antenki" czy "radarki", hehehe. Dziewczyny tam nawet wklejają swoje zdjęcia jako dowód.

Sama tego jeszcze nie używałam, bo czekam na wiekszą gotówkę, aby zamówić od razu kilka paczek. Nie opłaca mi się zamawianie po 1, bo to nieracjonalne koszty przesyłki.
    • trocineczka Re: placenta 04.01.09, 18:27
      Ja uzywam maski placenty (Kallos) z wyciagiem z lozysk roslinnych, do wlosow
      suchych i lamliwych. Roznice widac- niezle nawilza, poprawia kondycje wlosow
      (przynajmniej moich :D)--> sa mnie lamliwe, bardziej lsniace, a co to sa
      rozdwojone koncowki, to juz nie pamietam, choc do fryzjera chadzam bardzo
      nieregularnie. Placente kupuje na allegro.
      • iza1973 Re: placenta 06.01.09, 13:49
        ja używalam tej samej maski. kupiłam ją w sklepie z kosmetykami do włosów, na
        dw. Centralnym. sklep super zaopatrzony. maska kosztowała 8 zł za sloik. wlosy
        po zastosowaniu były super - miękkie, łatwiejsze do ułozenia, trochę ich było
        więcej objetościowo. ale niestety silniej mi zaczely wypadac. spróbowałam 2 razy
        i zrezygnowalam. w tym sklepiku sprzedawczyni polecila mi maske bio lage, duzo
        drozsza, ale odpowiada mi jej dzialanie.
        • mariolaccc Re: placenta 07.01.09, 18:37
          Możesz coś bliżej napisać o lokalizacji tego sklepu na Dworcu Centralnym?
          • jagoda_pl Re: placenta 08.01.09, 15:42
            Wydaje mi się, że chodzi o sklepik w przejściu w kierunku dworca i
            Złotych Tarasów od strony Pałacu Kultury.
    • hellious Re: placenta 10.01.09, 18:11
      Jesli chodzi o maske Kallos, jak dla mnie lipa. Tej w ampulkach nie stosowalam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka