sarawi 26.01.09, 00:32 Jaki SLODZIK polecacie? - tak, zeby smakowal jak cukier, a nie w momencie dosypania do herbaty, odechciewalo sie jej pic, albo dosypywalo jeszcze wiecej cukru, coby nie czuc tego smaku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarawi Jaki Słodzik? 26.01.09, 01:19 ah, obawiam sie, ze brak czegokolwiek "slodkiego" w herbacie jest niemozliwe ;) i tak juz robie postep, bo zamiast 2 lyzek, wsypuje 1, ale az tak torturowac sie i pic bez - nie zamierzam :) albo chociaz oszukac jakos organizm slodzikiem ;) tylko jakim? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Jaki Słodzik? 26.01.09, 10:01 to jak sie juz do jedenj przywyczailas to zmniejszaj stopniowo az przestaniesz calkowicie slodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Jaki Słodzik? 26.01.09, 20:02 Popieram Paulinę. Ja się tak w dzieciństwie słodzić oduczyłam i stałam się konserem herbat:). Poza tym doceniasz potem mniej słodkie słodycze. Poza tym zastąp biały cukier brązowym - o ile już tego nie zrobiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Stevia 26.01.09, 02:00 Jedyny naturalny bezkaloryczny, to stevia, nie wiem, czy dostepny w Polsce. Nauczylam sie nie slodzic kawy i herbaty. Juz mi nie smakuja slodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
yola1976 Re: Stevia 26.01.09, 11:59 w Polsce stevię widziałam sproszkowaną w sklepie ze zdrową żywnością, i w postaci"doniczkowej" na półce z ziołami w Auchan. Myślę, że nie powinno być większego problemu z zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
hooda Re: Jaki Słodzik? 26.01.09, 09:45 moze zacznij z fruktoza? smakuje jak cukier, ma niski IG Odpowiedz Link Zgłoś
lady.godiva Re: Jaki Słodzik? 26.01.09, 09:46 Słodziki są szkodliwe, lepiej w ogóle nie słodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
fanny Re: Jaki Słodzik? 26.01.09, 13:01 Xylitol jest naturalny, zdrowy i slodki. f. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Jaki Słodzik? 26.01.09, 21:48 Słodziki na dluzsza mete do najzdrowszych nie naleza i faktycznie maja ohydny chemiczny posmak. Polecam fruktoze - cukier z owocow, ma o polowe kalorii mniej niz cukier, a smaku nie psuje, mozna tez dodawac do deserow itp. Dosc trudno znalezc, jest w niektorych marketach i sklepach ze zdrowa zywnoscia. www.biofan.com.pl/biofanfruktoza.htm Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jaki Słodzik? 26.01.09, 22:12 na zachodzie kariere robi splenda. Nie dlugo podejrzewam ze odkryja ze jest prawie tak samo szkodliwa jak aspartam, jak znam zycie. Lepszym rozwiazaniem jest fruktoza czy lucuma peruvianska.Stevia nieco dziwnie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś