Dodaj do ulubionych

co sądzicie o operacji plastycznej?

IP: *.aster.pl / 10.71.2.* 21.11.03, 15:14
Drogie Forumowiczki!
Chcę posłuchać waszych opinii na ten temat. Jestem osobą 31 letnia , dwoje
dzieci zmasakrowały mi biust. Wacham się teraz czy "popełnić" ten krok, po
rozmowie z dziewczyną która to zrobiła. Widziałam efekt i zadowolenie w jej
oczach. Wiem że to poważna operacja, ale nie mogę patrzyc na te dwie
smutne "jajecznice". Kremy na biust i inne cuda na pojędrnienie przerobiłam
z marnym skutkiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: marghot Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: 62.148.83.* 21.11.03, 15:18
      Operacja na pewno neisie pewne ryzyko.I dla mnie były to
      największy/najważneijszy z powodów, dl aktórych nie podjęcłabym się tego.
      Choć z drugiej strony, jeśli resztę życia masz dumać i rozpaczać, wpaść w jakąś
      deresję....
      A czy mąż nie "wyleczył" Cię z tego kompleksu? Może to tylko Twoja wyobraźnia,
      może jesteś przeważliwiona?
    • Gość: marita Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: *.aster.pl / 10.71.2.* 21.11.03, 15:40
      Mąż-Misiak - jak ma mnie wyleczyć z tego co widać i da się zmierzyć : 75 A to
      marne resztki mojego 75 C sprzed ciąz. Mówi mi że lubi je , ale ja nie
      zrobiłabym tego dla niego tylko dla siebie.
      • Gość: marghot Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: 62.148.83.* 21.11.03, 15:58
        To może skoro dojrzałaś do tej decyzji, zacznij spotykać się z lekarzem.
        Przecież od pierwszego spotkania do operacji jeszcze długa droga. Zdążysz się
        dokładnie wszystkiego dowiedzieć i może wtedy podejmiesz ostateczną decyzję na
        tak lub na nie.
        życzę powodzenia, pozdrawiam
        • Gość: tt Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 17:24
          ja nie bardzo rozumiem co ty chcesz z tymi piersiami zrobic. powiekszyć? czy
          tylko podnieść do gory? kobiety po ciązy czesto decydują sie na podniesienie,
          co nie jest bardzo zlym pomyslem, bo operacja nie jest zbyt skomplikowana i nie
          ingeruje tak dramatycznie w cialo jak dodanie slikonu.
    • Gość: MAGDA Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 21.11.03, 17:22
      Ja jestem raczej zielona w tym temacie. Ale chce napisac o tym co widzialam na
      francuskiej telwizji M6. Byl to serial dokumentalny ukazujacy kobiety w roznym
      wieku poddajajacym sie roznym opreacjom plastycznym. Nie znam francuskiego ale
      ogladalam z ciekawoscia, bo emocje bylo latwo odczytac. Wiekszosc kobiet byla
      zadowolona z przebytych operacji(jedne bardziej drugie mniej).
      Moje wrazenia sa takie: po pierwsze biust D u dziewczyny ktora wczesniej miala
      A nie wygladal ladnie(dziewczyna byla chuda i zgrabna, ten nowy zupelnie do
      niej nie pasowal) dlatego chyba nie warto przesadzac z rozmiarem, inna
      czterdziestoletnia kobieta zrobila sobie takie ladne C i wygladala slicznie,
      nikt by nie pomyslal ze jest on silikonowy. Po drugie operacje plastyczne nosa
      naleza chyba do tych trudniejszych bo u dziewczyny po operacji latwo bylo
      poznac ze jej nos byl zmieniany. Wygladal sztucznie, a jej twarz sie zupelnie
      zmienila. A i jescze jedno pewna pani zrobila sobie posladki, nawet fajnie
      wygladaly, takie dwa jabluszka(ale strasznie sie meczyla, bo przez dluzszy czas
      usiasc nie mogla).
      • kasienka80 M6 i program o operacjach 21.11.03, 17:44
        Ogladalam ten sam program i poniewaz znam francuski to sie dowiedzialam, ze ta
        chuda co sobie tak bardzo powiekszyla piersi jest niezadowolona z wielkosci i
        za 2-3 lata je chce jeszcze powiekszyc!! ale ja sie nie dziwie- w glowie to ona
        nic nie miala sadzac po wypowiedziach.
        A ta kobitka 40-letnia rzeczywiscie wygladala slicznie
        • Gość: Już PO Re: JEŚLI TAK TO SIE DECYDUJ, ALE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 18:26
          ....wybierz dobrego lekarza,ja przeszłam coś takiego- ze względów zdrowotnych
          ale nie jestem zadowolona z efektów!!Chcę pójść z " reklamacją", ale się
          wstydzę choć wiem że baaardzo przydałaby się poprawka. Dziewczyny dodajcie mi
          trochę odwagi...
    • Gość: iga Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 21.11.03, 20:40
      users.nethit.pl/forum/forum/cialo/
      • Gość: tt Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 09:26
        Dość ciekawe..
    • Gość: kasia Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 13:25
      Zrobiłam operacje plastyczną biustu.
      Z 75 A na 75 B w 34 roku zycia. W wyniku leczenia hormonalnego przytyłam o
      prawie 20 kilo, kiedy przestałam brac leki schudłam do poprzedniego rozmiaru,
      ale biust nie odzyskał kształtu i jędrności.
      Poszłam do chirurga plastyka, zapytałam, co proponuje. Wysłuchałam,
      przemyślałam, zdecydowałam. Mam teraz śliczne cycuszki i niedostrzegalne
      blizny. W życiu nie wydałam tak dobrze pieniędzy!
      Róznica w centymetrach - nie za duza, róznica w samopoczuciu i samoocenie -
      gigantyczna.
      Jeśli masz jakies pytania, chętnie opdpowiem.
      • Gość: anu Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: *.itpp.pl 25.11.03, 16:17
        ja osobiście jestem za operacjami pl. ale musisz sie do tego odpowiednio i
        bardzo dokładnie przygotować aby zminimalizować skutki uboczne
        i znacznie zmniejszyć Twoje negatywne nastawienie po operacji bo po operacji
        zazwyczaj nie wygląda to tak "różowo".
        pozdrawiam
        anu
      • Gość: tt Re: GDZIE ROBIŁAŚ TĘ OPERACJĘ!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 08:54
        • Gość: kasia Re: GDZIE ROBIŁAŚ TĘ OPERACJĘ!?? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 11:00
          AG Klinik w Warszawie, na Miedzeszynie
          • Gość: iga Re: GDZIE ROBIŁAŚ TĘ OPERACJĘ!?? IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 26.11.03, 12:47
            No przeciez ta Klinika AG (Adam Gumkowski) slynie z tego, jak pokiereszowano twarz pewnej
            znanej osobie publicznej..... Na forum dot. OP jest tez o nim mowa, jako o najwiekszym partaczu!
            Cos sie tutaj chyba komus pomieszalo!
            • martaa2 Re: GDZIE ROBIŁAŚ TĘ OPERACJĘ!?? 26.11.03, 16:11
              To nie było dokładnie tak jak pani Hanna B. podaje. Po operacji plastycznej
              zwłaszcza twarzy trzeba stosować sie scisle do zaleceń lekarzy, chodzić na
              masaże i zabiegi. Pani B. w ogóle to wszystko olała, mało tego w miesiąc po
              operacji chciała lecieć do NY, gdzie widomo czym jest zmiana czasów i 10 godzin
              lotu dla skóry zdrowej osoby a co dopiero dla osoby po operacji plastycznej.
              To pieniaczka i tyle. Rok temu pieniła się również na łamach SE ,że ją
              Szapołowska oszukała na sprzedazy mieszkania. Więc coś z tą panią jest nie tak
              skoro ciągle trafia albo na oszustów albo na partaczy.
              • Gość: Kasia Re: GDZIE ROBIŁAŚ TĘ OPERACJĘ!?? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 09:37
                Też słyszałam o krzywdzie pani B., ale jakos nie słyszałam żeby zgłosiły sie
                tłumy poszkodowanych.
                Mówię za siebie - nie mam tej klinice nic do zarzucenia. Być może miałam
                szczęście, a być może pani B. miała pecha.
    • setorika Re: co sądzicie o operacji plastycznej? 26.11.03, 11:25
      Marita, wszystko jest dla ludzi, pod warunkiem, że zachowamy w tym umiar. Moja
      znajoma próbowała swoich sił jako modelka. Agent kazał wyrzeżbić jej ciało.
      Udało się, ale biust A wyszedł jak u kulturystki. Odpuściła sobie dalsze
      ćwiczenia i zrobiła sobie C. Nie widziałam jej topless, jedynie w cieniutkie
      koszulce na ramiączkach latem: dziewczyny, po prostu wyglądała SUPER. Nasza
      wspólna znajoma mówiała, że widziała cycuszki LIVE i też świetnie wyglada. Ale
      problemy zaczęły się, gdy zaszła w ciąże i w cycuszkach zaczął pojawiać się
      pokarm. Finału nie znam, ale gdybym miała kasę i takie problemy, to bez
      zastanowienia zrobiłabym to, oczywiście w ścisłej konsultacji z lekarzem.
      Powodzenia, najważniejsze, to zrób 1 krok. Przecież, żeby pozbyć się trądziku,
      celulitu, etc. kupujemy różne rzeczy i walczymy z niedoskonałosciami, więc
      dlaczego nie zadbać o piękny biust??
    • Gość: Ewa Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: *.waw.net.pl / *.waw.net.pl 26.11.03, 12:49
      Też mam 31 lat i też się zastanawiam... Mam biust C, dość sflaczały, bo
      podobnie jak jedna z powyższych pań bardzo schudłam. Z drugiej strony - moje
      piersi nago ogląda tylko jeden i ten sam od 6 lat facet, a gdy założę stanik,
      jest już dobrze. Więc czy warto tylko dla tego jednego faceta? Którego w
      dodatku nie zamierzam zmieniać (ani on mnie, mam nadzieję ;)?
      Boje się, że wpadnę w taki ciąg: najpierw biust, potem, dajmy na to, nos, potem
      kostki u nóg... Bo przecież zawsze jest coś, co można by poprawić... Ech...
      • Gość: iga Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 26.11.03, 13:45
        nie warto
        Warto natomiast popracowac nad lepsza samoocena, ja walche z podobnymi myslami o OP, ale
        wiem, ze najwiekszym problemem jest moja glowa, moje kompleksy i poczucie
        niedowartosciowania - i to w pierszej linii musze zmienic.
    • Gość: iii Re: co sądzicie o operacji plastycznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 15:13
      jestem za
      8 wrzesnia 2003 zrobilam sobie wlasnie operacje plastyczna biustu i jestem
      bardzo zadowolona z efektu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka