Dodaj do ulubionych

Wosk Erbel

27.04.09, 14:02
Czy ktoś z Was używa wosku erbel
allegro.pl/item610575482_erbel_wosk_czekoladowy_delikatny.html ?

Ja wczoraj jego użyłam i włoski schodzą dobrze, ale jest jeden problem, u mnie
przynajmniej on się pojawił. Ja wyrywałam woski, to nogi pozostawały lepkie,
wszystko się do nich kleiło. Jak zmywałam wodą to jeszcze gorzej. Jakoś
uporałam, ale łatwo nie było.
Jakie wy macie sposoby?
Obserwuj wątek
    • jagoda_pl Re: Wosk Erbel 27.04.09, 15:19
      Wodą to się pastę cukrową zmywa, wosk zmywa się oliwką:)!
    • amarylis8 Re: Wosk Erbel 28.04.09, 09:24
      Olowka to fakt ale to ostateczność domowa, bo najlepiej kupić preparat ido
      stosowania po depilacji, zmniejsza on podrażnienie mieszków włosowych i usuwa
      pozostałości po wosku.
      • velis Re: Wosk Erbel 28.04.09, 10:51
        W gabinetach kosmetycznych najczęściej używa się zwykłej oliwki do zmywania
        wosku, tylko przelanej w ładne opakowanie...
        • kaczuszka100 Re: Wosk Erbel 22.05.09, 22:04
          tez stosuje wosk na gorąco w domu. kupilam na allegro taki typu roll-on i podgrzewam w pogrzewaczu 20 minut.I za kazdym razem jak probuje go uzyc to parzy mi skóre, i nie wiem czemu.Jak temu zapobiec?a po 10 minutach juz robi sie twardy i nie chce sie rozsmarowywac? jak z tym sobie poradzic? czemu tak sie dzieje? mam teraz poarzone placki na nogach:(
          • paulinaa Re: Wosk Erbel 22.05.09, 22:29
            trzeba go podgrzać do odpowedniej temperatury, nie za długo i w trakcie używania
            wkładać do podgrzewacza, żeby nie zastygł
            • kaczuszka100 Re: Wosk Erbel 24.05.09, 17:19
              ale jak dlugo powinnam go podgrzewac?20 minut to za jest odpowiedni czas?jak unikac poparzenia?i czy przyczyna tych poparzen moze byc uzywanie w jednym miejscu 2 razy wosku?(nie wyrwało mi wszystkich włosków dlatego na to samo miejsce jeszcze raz uzylam wosku) bardzo prosze o odpowiedz.
              • polskiprl Re: Wosk Erbel 15.06.09, 18:32
                Ja podgrzewam jakieś 5-10 min. Ja nigdy nie mam poparzenia jak widzę, że wosk
                plynny to wtedy używam.

A możecie mi powiedzieć jak uniknąć siniaków? Bo zawsze po depilacji mam przez
                kilka dni siniaki:), no tak siniaki. A możecie mi powiedzieć jeszcze co robić by
                nie mieć czerwonych kropek?
                • paulinaa Re: Wosk Erbel 15.06.09, 21:23
                  żeby nie mieć siniaków to musisz mocno naciągać skórę podczas zrywania wosku
                  a kropek to się nie da uniknąć (chyba)
                • mary_an Re: Wosk Erbel 15.06.09, 21:43
                  Jak masz delikatna skore to chyba nie ma zadnego cudownego srodka na kropki i
                  siniaki. U mnie za kazdym kolejnym razem jest o wiele lepiej, chyba skora sie
                  przyzwyczaja. Na poczatku wygladalo to kiepsko, teraz juz w ogole nic nie widac.
              • issey_miyake Re: Wosk Erbel 15.06.09, 23:54
                kaczuszka100 napisała:

> ale jak dlugo powinnam go podgrzewac?20 minut to za jest odpowiedni czas?jak un
                > ikac poparzenia?i czy przyczyna tych poparzen moze byc uzywanie w jednym miejsc
                > u 2 razy wosku?(nie wyrwało mi wszystkich włosków dlatego na to samo miejsce je
                > szcze raz uzylam wosku) bardzo prosze o odpowiedz.

skórę możesz mieć poparzoną, czerwoną od tego właśnie, że depilujesz to samo
                miejsce kilka razy, nawet dwa ma znaczenie - z racji tego, że wosk zrywa
                wierzchnią warstwę naskórka i robiąc kilkakrotnie w jednym miejscu podrażniasz
                skórę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka