wenezuella 03.05.09, 19:04 Rok temu miałam usuwane przebarwienia na twarzy cosmelanem. Niestety - trochę mniejsze, ale wróciły. Czy mogę jeszcze raz zrobić ten zabieg czy może zdecydować się na coś innego??? Będę wdzięczna za podpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
denna Re: cosmelan po raz drugi??? 03.05.09, 20:10 Mnóstwo kobiet tak ma, że przebarwienia wracają, ja też. Drugi raz maski nie robiłam, ale dokupuje systematyczeie krem cosmelan2 i stosuję co 2 lub zimą co 3 dni na noc. Jest to najlepszy z dostępnych na rynku kosmetycznym zabiegów usuwających przebarwienia. Ponieważ miałaś już maskę, to przebarwienia które wróciły nie są tak głęboko, żeby cosm2 nie dał rady ich usunąć. Ja się już pogodziłam z tym, że bede tego kremu używać do końca życia (no chyba,ze wymyslą jakiś inny cudowny sposób). I pamiętaj koniecznie o filtrach 50+ - ale jako cosmelanka to pewnie dobrze wiesz:) A propos: jest forum na wizażu - cosmelan pamiętnik, możesz tam luknąć i poczytać o naszych doświadczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
wenezuella Re: cosmelan po raz drugi??? 03.05.09, 21:00 Denna, dzięki za odpowiedź. No właśnie, a ja zastanawiam się nad tym, aby jeszcze raz zafundować sobie maskę i już tylko ten cosmelan 2 bez żadnej wymiany na inny krem. Czy dużo kobiet decyduje się na powtórkę z maski i czy to ma sens??? Odpowiedz Link Zgłoś
kam-ka cosmelan a Neostrata 03.05.09, 21:25 Ile kosztuje cosmelan2 ? I czy jego skład różni się od składu żelu Neostrata HQ? Tu jest opis Neostraty HQ Żel: www.dermservice.com.pl/content/pl/files/produkty/%C5%BBel%20HQ.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.filizanka Re: cosmelan a Neostrata 03.05.09, 21:31 o, ja tylko slyszalam o zabiegu Cosmelan w gabinetach dermatologicznych. To znaczy ze jest tez krem, ktory mozna kupic i uzywac na wlasna reke? Czy dziala na podobnej zasadzie, ile kosztuje i gdzie mozna go kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
kam-ka Re: cosmelan a Neostrata 04.05.09, 08:55 W gabinecie nakładają maskę cosmelan 1, a potem w domu przez kilka tygodni stosuje się krem cosmelan 2. Odpowiedz Link Zgłoś
wenezuella Re: cosmelan a Neostrata 03.05.09, 22:31 W ubiegłym roku maska + cosmelan 2 kosztowały mnie 1800 zł. A o tym żelu nie słyszałam, czy ma dobre opinie? Tak jak napisałam coraz częściej myśle o powtórce z maską i cosmelanie 2 już cały czas, bo efekt rzeczywiście był wspaniały... Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.filizanka Re: cosmelan a Neostrata 03.05.09, 23:20 no ale to byl zabieg w gabinecie, dobrze rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kam-ka Re: cosmelan a Neostrata 04.05.09, 08:59 Żel neostrada HQ ma bardzo dobre opinie, poszukaj w google. Ale niestety obecnie przestał być dostępny na polskim rynku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=89088595&a=94609998 Pewnie stanowił zbyt dużą konkurencję dla cosmelanu. A jest duuużo tańszy. Zastanawiam się tylko czy składy bardzo się różnią czy nie ,dlatego podałam linka do składu neostraty. Czy ktoś zna zawartość procentową składników aktywnych w cosmelanie? Odpowiedz Link Zgłoś
wenezuella Re: cosmelan a Neostrata 04.05.09, 20:10 Dzisiaj dzwoniłam do gabinetu kosmetycznego i powiedziano mi, że oczywiście można powtórzyć cosmelan i źe efekt będzie równie dobry jak rok temu. Warunkiem jest jednak używanie tego kremu do końca życia... Odpowiedz Link Zgłoś