Dodaj do ulubionych

Warszawa-dermatolog (trądzik)

29.05.09, 14:00
Witajcie

Stoję przed dylematem wyboru dermatologa.Zależy mi na jak najlepszym,gdyż
trądzik leczę już 7 lat.
Słyszałam dużo złego i dobrego na temat dr Wasłyszyna,ale mam dużo
wątpliwości.Podobno każdemu przypisuje te same preparaty,wizyta trwa 5 min,
leczenie u niego ciągnie sie latami.

Wiele słyszałam też o klinice na Koszykowej, ale tam z kolei podobno leczą
głównie Dianą i Izotekiem( ani jedno ani drugie nie wchodzi w gre).

Będę bardzo wdzięczna za polecenie naprawde dobrego lekarza,który podejdzie do
mnie indywidualnie.

Wielkie dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • just-for-fun Re: Warszawa-dermatolog (trądzik) 29.05.09, 14:08
      Dlaczego ani Diana ani Izotek nie wchodzi w grę?
      Mam znajomych których tylko to wyleczyło z trądziku.
    • konkursowe2 Re: Warszawa-dermatolog (trądzik) 29.05.09, 15:55
      bylam u Wasylyszyna kiedys, te zle rzeczy to prawda ale dobrych jest wiecej, to
      prawdziwy cudotworca
      polecam
    • fereszte zdecydowanie koszykowa 30.05.09, 12:12
      ja zdecydowanie polecam Koszykową.tam się wyleczyłam z trądziku, z
      którym borykałam się od dobrych kilku lat.mimo iż jest to publiczna
      klinika to z pewnością poświęcają pacjentowi więcej niż 5 minut:)i
      nie wciskają każdemu izoteku.a mam pytanie czemu nie bierzesz pod
      uwagę tego leku?pozdrawiam!
      • maranka Re: zdecydowanie koszykowa 30.05.09, 16:36
        polecam prywatną klinikę VIVA DERM na Puławskiej
        • lady_agrest Re: zdecydowanie koszykowa 30.05.09, 22:51
          Nie biorę pod uwagę ,ponieważ mój stan zdrowia nie pozwala mi na obniżanie
          żelaza.Od lat walcze z anemią, a to wyklucza wypisanie mi tego leku.
          • polskiprl Re: zdecydowanie koszykowa 31.05.09, 10:21
            Polecam Wasylyszyna. Zobacz zmiany po miesiącu. Mi pomógl. A leki wpisuje za 5
            zl. Polecam
            • littlefrog Re: zdecydowanie koszykowa 31.05.09, 11:54
              ja Wasyłyszyna również polecam.
              • lady_agrest Re: zdecydowanie koszykowa 31.05.09, 17:30
                a jak wygląda kwestia nieużywania podkładów? Bo słyszałam,że on własnie każe
                dostosować się do tego.Z tym,że w moim przypadku jest to niemożliwe(musze być
                umalowana w pracy).Mogę zmywać podkład od razu po wejściu do domu i rezygonować
                z niego w ogóle gdy nie wychodze do pracy,ale całkowite wyeliminowanie niestety
                nie wchodzi w grę..
                • mimiko Re: zdecydowanie koszykowa 31.05.09, 19:46
                  Ja również polecam dr-a Wasyłyszyna, chociaż... leczę się u niego już ponad 2
                  lata i myślę, że gdybym zaprzestała stosowania jego specyfików z apteki to
                  wyglądałabym strasznie. Dodam, że mam 24 lata i walczenie z trądzikiem już od 6
                  lat staje się męczące:/
                  Codziennie na noc muszę smarować się płynami z apteki, atredermem, pastą
                  siarkową, jakąś pastą różową, acnedermem itp. na zmianę oczywiście. Niestety
                  zawsze jest tak, że "coś" na tważy mam i muszę to maskować. Wiem, że gdybym się
                  nie smarowała to byłoby źle.
                  Jeśli chodzi o "nakazy" dr-a, to oczywiście mycie twarzy mydłem oraz stosowanie
                  jedynie kremu Nivea-granatowego, tłustego i żadnego kremu nawilżającego. O
                  podkładach już nawet nie mówię, wolno mi tylko stosować puder w kamieniu, bo
                  wysusza skórę.
                  Mówiąc szczerze, to myślę, że dr Wasyłyszyn zrobił dla mnie już wszystko, co
                  mógł i chyba będę musiała się rozejrzeć za innym specjalistą, dlatego podpisuję
                  się pod prośbą założycielki wątku o podanie naprawdę dobrych dermatologów w
                  wawie+namiar:)
                  • littlefrog Re: zdecydowanie koszykowa 01.06.09, 20:24
                    ja po kilkumiesięcznej kuracji u W. miałam spokój na kilka lat. potem co prawda
                    zdarzała się co kilka miesięcy jakaś pojedyncza krostka, albo kilkudniowy atak,
                    ale albo czekałam aż przejdzie samo albo wpadałam do W., kajałam się ze zrobiłam
                    taka długa przerwę, po czym brałam receptę na płyn i po kłopocie ;) wychodziło
                    ze pojawiałam się u niego raz na pól albo raz na rok.
                    wychodzę z założenia że takich spraw jak wahania poziomu hormonów, stres, okres
                    i miliony innych czynników które sprawiają że wyskoczy mi ta cholerna krostka
                    niestety zatrzymać nie mogę i zawsze może byc tak ze coś się pojawi. jednak
                    poprawa po tym co bylo przed leczeniem a po jest gigantyczna.
                    a z tym fluidem.. wiadomo ze lepiej dla skóry jak go nie ma :) ja nigdy nie
                    lubiłam używać fluidów i praktycznie zawsze używałam pdkladow w kompakcie, w
                    postaci prasowanego pudru. i Tobie tez polecam wyprobowac ta opcje bo: po
                    pierwsze dużo lepiej kryja, po drugie lepiej i na dluzej matują, po trzecie sa
                    suche i czyste i nie ma się rąk, mebli i ubrań wypacianych podkładem, którego
                    potem za nic świecie nie da sie zmyć ;)
                    • lady_agrest littlefrog 01.06.09, 21:16
                      a jaki puder jest na tyle kryjący żeby zastąpić podkład? ;p
                      • littlefrog Re: littlefrog 02.06.09, 18:55
                        polecam Mat Lumiere Chanel albo Diorskin Forever Compact.
    • n_nicky Re: Warszawa-dermatolog (trądzik) 31.05.09, 21:25
      Nie jestem z Warszawy, a poza tym nie lubię dermatologów, więc w tej kwestii nie
      pomogę ;) ale nasuwa mi się takie pytanie - czy koniecznie musi to być
      dermatolog?? Czy znasz przyczynę swojego trądziku? Skoro leczenie trwa 6-7 lat
      to znaczy, że są dobierane złe metody leczenia (bo dermatolodzy najczęściej
      leczą 'coś' czymś, ale nie wiedzą co, bo do głowy im nawet nie przyjdzie, żeby
      wysłać pacjentkę na podstawowe badania). Dlatego może warto najpierw wybrać się
      samodzielnie do laboratorium i zrobić wymaz, dzięki któremu można potwierdzić
      lub wykluczyć kilka przyczyn trądziku i podjąć decyzję co dalej.
      • mimiko Re: Warszawa-dermatolog (trądzik) 01.06.09, 17:49
        hmm, ja korzystałam z leczenia wielu dermatologów, miałam robione badania
        hormonów, brałam tabletki anty ale to wszystko okazało się krótkotrwałe.. niestety:/
        Co myślicie o dr Chlebus? czytałam o niej coś kiedyś ale nie bardzo pamiętam...
        polecacie?
        • lady_agrest Re: Warszawa-dermatolog (trądzik) 01.06.09, 19:23
          Nicky, już dawno robiłam badania i nie wykazały one nic niepokojącego.Miałam
          robić jeszcze właśnie jakieś wymaz w kwestii sprawdzenia czy przypadkiem nie mam
          gronkowca.Tylko zapomniałam co konkretnie w tym celu mam kupić w aptece i co
          powiedzieć w labie.

I własnie apropo tego dermatologa-jeśli żelazną zasadą jest wyrzucenie podkładu
          do śmieci i straszenie ludzi 'gołym' trądzikiem to chyba nie ma sensu do niego
          iść...
          • n_nicky Re: Warszawa-dermatolog (trądzik) 01.06.09, 20:05
            >Tylko zapomniałam co konkretnie w tym celu mam kupić w aptece i co
            > powiedzieć w labie.

Plastikowa probówka z aplikatorem i specjalną 'pożywką' w środku - dostaniesz
            taką w każdym laboratorium, a w razie czego za grosze w każdej aptece. A później
            w laboratorium powinni już wszystko powiedzieć co dalej robić ;)

• lady_agrest Re: Warszawa-dermatolog (trądzik) 01.06.09, 21:14
              oh dziękuję nicky :)

czy to będzie bolało? ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka