niebawem_zona 30.07.09, 12:09 Poradźcie mi jaka powinnam sobie kupić bazę pod sypkie cienie?? Nigdy nie miałam takiej bazy i nie bardzo wiem którą wybrać, a słyszałam, że jest to kluczowa sprawa dla makijażu oczu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila_21 Re: Baza po cień do powiek 30.07.09, 13:56 Polecam baze Clinique. Mam gleboko osadzone oczy, do tego tlusta cere i kosmetyk sprawdza sie swietnie! Cienie trzymaja sie caly dzien, przetrwaja nawet najbardziej szalona impreze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: Baza po cień do powiek 30.07.09, 19:06 Miałam dwie bazy: Art Deco i MAC. Zdecydowanie polecam tą drugą. Art Deco nie pasował mi zapach, szybko wysychała, dziwnie zastygała na powiekach. MAC mam paint pot, który może robić i za bazę, i za cień (mam w kolorze neutralnym). MAC jest 2 dychy droższy, ale jeśli chodzi o skuteczność i komfort nakładania u mnie sprawdził się bardziej. Podobno dobra jest baza Lumene, ale nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Baza po cień do powiek 30.07.09, 19:13 Ja już od dłuższego czasu używam bazy Lumene i bardzo polecam. Jest wydajna, strcza naprawdę na bardzo długo i rzeczywiście przedłuża "żywotność" cieni. Wcześniej używałam YRIA z Yves Rocher, ale niestety przestali ją produkować. Była zdecydowanie najlepsza z wszystkicvh baz, które miałam okazję testować. Odpowiedz Link Zgłoś
lesvos M.A.C. 31.07.09, 16:11 zarówno baza pod cienie jak i pod podkład, przetestowałam, baza pod szminkę też rewelacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Baza po cień do powiek 31.07.09, 18:23 najlepsza jest DHC make up veil, ale to jest niedostepne w ogolnej sprzedazy i nie wysylaja do Europy kosmetyki MACa maja sie do produktow DHC jak sekata decha do jedwabiu Odpowiedz Link Zgłoś