sasanka.1 25.08.09, 07:36 Na poczatku wrzesnia bede miala robiony peeling glikolowy przez moja Pania doktor dermatolog (blizny po trądziku) mam pytanie czy ktos juz mial robiony taki peeling i na czym dokladnie on polega jak sie go wykonuje itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ipola Re: Peeling glikolowy 25.08.09, 13:43 Też jestem ciekawa, idę na zabieg we wrześniu. Mam przebarwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: Peeling glikolowy 25.08.09, 13:49 Ja miałam serię zabiegów z kwasem glikolowym, 70% jakoś, to chyba to samo co peeling albo b. podobne ;) Dermatolog nakłada kwas na twarz, po paru min, jak zaczna szczypać, zmywa się wodą. I tyle :) Nie ma właściwie zaczerwienienia na twarzy, efekty widać jakoś po miesiącu. Od razu po zabiegu nie ma za bardzo czego oglądać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka.1 Re: Peeling glikolowy 25.08.09, 17:56 Ile mialas zabiegow i jaki to jest koszt bo szczerze mowiac nawet nie pytalam mojej doktor :) Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: Peeling glikolowy 25.08.09, 18:06 Zabiegów z 6 (co 2 miesiąc w trakcie wizyty u dermatologa) od jesieni do kwietnia. A cena to między 120 a 170 zł, przeważnie 120 albo 140 zł. Jak tam Wasyłyszyn wymyślił ;) Jako pacjenta z dobrym stażem miałam jakieś rabaty chyba. Oczywiście ustalane każdorazowo w głowie lekarza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka.1 Re: Peeling glikolowy 25.08.09, 20:21 Powiedz mi jeszcze o efektach czy bardzo sa widoczne po tym miesiacu jestes zadowolona ??? ja nie mam duzych blizn ale sa chce sie tego pozbyc calkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Peeling glikolowy 26.08.09, 08:44 aż 6 razy, mi zawsze zapału starczało na 2-3 a potem albo się zima kończyła coś innego się działo ;) co do blizn to np. u mnie troszkę się wygładziły ale jakieś tam ślady zostały, nie jest tak że cera wygładza się jak po photoshopie i wygląda jakby nigdy nie zaznała trądziku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: Peeling glikolowy 26.08.09, 13:14 Efekt jest subtelny dosyć, też nie miałam blizn, jakieś zaczerwienienia gdzieniegdzie plus takie podskórne grudki. Na pewno na twarzy coś się zmienia :) Pory się zwężają na długo. Lekarz mówił, że po serii zabiegów najlepiej będzie widać działanie kwasu za jakieś 6 mies. dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka.1 Re: Peeling glikolowy 26.08.09, 17:08 super dzieki wielkie za informacje ja bede miala tylko 2 zabiegi bo wyjezdzam w pazdzierniku na dluzej ale jak tylko wroce a beda u mnie efekty dzialam dalej z kwasem :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś