Dodaj do ulubionych

rudea koloryzacja

28.08.09, 13:22
Witam i o kolor pytam.
Mam raczej jasną karnację (głównie zimą, latem opalam się na czerwono XD,
później brązowieję), naturalny kolor włosów złoty brąz, oczy zielonoszare z
ciemnym obramowaniem oraz piegi. Zastanawiam się nad zmianą koloru na
rudy(jeśli w ogóle mi pasuje XD), pytanie tylko jaki odcień... Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • frue Re: rudea koloryzacja 02.09.09, 15:33
      Szkoda, że nie podałaś żadnego linku do zdjęcia, czasem lepiej dobrać kolor, jak się widzi twarz. może coś tego typu?
      www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/products_haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^BELLE_COLOR^BELLE_COLOR_DISCOVER&prdcode=P54001&varcode=3600540317766
      www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/products_haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^100_COLOR^100_COLOR_DISCOVER&prdcode=P51001&varcode=3600540507020
      www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/products_haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^100_COLOR^100_COLOR_DISCOVER&prdcode=P51001&varcode=3600540506948
      www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/products_haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^100_COLOR^100_COLOR_DISCOVER&prdcode=P51001&varcode=3600540506955
      Te kolory mi się podobają.

Albo...przejrzyj sobie całkiem ofertę Garniera - mają chyba największy wybór rudych farb. Jeszcze Palette i L'Oréal. Z tym, że L'Oréal jest droższy niż Palette i Garnier.

Poza tym...często każdy kolor inaczej wygląda na opakowaniu, niż na włosach. U Ciebie - jeśli jest to pierwsze farbowanie, będzie podobnie do obrazka na opakowaniu farby. Potem - na rudych - ciężko trafić w ten sam kolor (by po ponownym farbowaniu wyglądał jak na obrazku) Ja od dawna farbuję na rudo i jestem zadowolona, mimo, że odcienie nie wyglądają identycznie jak na opakowaniu, to mi się zawsze podoba. Mam zielone oczy i ciemną oprawę. Karnację mam średnią.

Proponuję isć do sklepu i wybrać sobie jeden kolor. Jeśli Ci się spodoba efekt to extra, jesli nie - to po paru dniach zrobisz ciemniejszą/jaśniejszą farbę.

• india70 Re: rudea koloryzacja 03.09.09, 10:35
      na początek polecam Ci Colorance Godwella.To taka koloryzująca
      odżywka.Mozna sobie zrobic kolor o różnej intensywnosci.Zaletą jest
      to,ze sie szybko zmywa.Taka koloryzacja u fryzjera jest
      droga.ostatnio zaplacilam 220 zł na sredniej długosci wlosy.Ale
      Colorance mozna kupic w sklepach z artykulami fryzjerskimi i
      kosztuje niewiele.Łatwo sie nakłada.W sklepach wiekszosc farb jest
      trwalych i bardzo trudno sie go pozbyc w razie czego ;).Ja wałsnie
      wczoraj zrobilam sobie płomienny rudy i jestem szczesliwa,ze sie
      zmyje.Jednak wolę siebie w blond :) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka