Gość: mati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 19:29 prosze o kazdą informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ottoni Hotel Le President 07.07.11, 20:11 Gość portalu: mati napisał(a): > prosze o kazdą informacje < Sluze informacja: hotel nazywa sie Le President. Nie chce abys trafil do innego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annzet Re: hotel le prezident IP: *.stk.vectranet.pl 07.07.11, 21:40 Własnie wróciliśmy z tego hotelu, jesteśmy jeszcze na walizkach, ale w skrócie odpowiem, że hotel baaaaardzo fajny, jedynym minusikiem może być to (dla mojego męża to był minus) , że w opcji all inc. nie serwują typowych drinków tylko ich piwo, wina, koktail. Mnóstwo jedzenia, ciasta-duży wybór, bliziutko na plażę i do pobliskiego aquaparku (dla gości tego hotelu wejścia są za darmo). Codzienne animacje wieczorne, w ciągu dnia też przy basenie gimnastyka, piłka wodna itp. Nie można się tam nudzić. Animatorzy uśmiechnięci, do każdego sie odzywają, zagadują. Co do innych gości, to 80% stanowią Rosjanie, ale mnie to nie przeszkadzało. Pokoje skromne z tv, codziennie sprzątane, właściwie nie ma sie do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: hotel le prezident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 22:42 ajak wygląda bezpieczenstwo w miescie? I Wogóle opisz wszystko okolice dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: hotel le prezident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 06:11 czy jest w hotelu internet i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annzet Re: hotel le prezident IP: *.stk.vectranet.pl 08.07.11, 12:29 Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to jest chyba bezpieczniej niż w POlsce, spokojnie, bez obaw. Miejscowi cieszą się, że turyści przyjeżdżają, bo w tym roku jednak jest ponoć o wiele mniej turystów niż w innych latach (przynajmniej nie ma tłoku na plaży i leżaków spokojnie starcza dla każdego) Internet jest w głównej recepcji dostępny, jest wi fi (czy jakoś tak) my nie mieliśmy laptopa ale inni spokojnie korzystali. Kawiarenek internetowych w okolicy nie zauważyłam, szczerze mówiąc nawet nie był mi tam potrzebny net (jest wiele innych atrakcji:) Okolica spokojna, na przedmieściach, jeżeli ktoś lubi wyjść sobie wieczorem na miasto, to trzeba dojechać taxi do Hammametu Yasmine lub Nabeul (kurs do Naebul 5 dt) więc jest to tanio w przeliczeniu na złotówki. W hotelu animacje od 20.30 do 22.30, potem ewentualnie dyskoteka w budynku głównym. My byliśmy z dzieckiem, więc właściwie byliśmy tylko na animacjach. Ogólnie teren hotelu duży, do plaży blisko, wystarczy przejść ulicę i właściwie jestes na plaży. Transfer z lotniska w Enfidzie do samego Hammametu zajmuje ok. 30-40min. tylko w zależności do ilu hoteli jeszcze rozwozi turystów. Ogólnie same plusy, zazdroszczę tym, którzy dopiero zaczynają wakacje, nam pozostaja juz tylko wspomnienia i fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: hotel le prezident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 00:33 bardzo dziekuje za info teraz jestem juz spokojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: hotel le prezident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 08:59 i jeszcze jedno jakbys mogła opisac odprawe od lotniska i cały lot bo słyszałem gdzies ze jakies wizy się wypełnia w samolocie dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annzet Re: hotel le prezident IP: *.stk.vectranet.pl 09.07.11, 21:06 W samolocie dostajesz kartkę do wypełnienia coś jak wiza, wpisujesz imię nazwisko datę urodzenia miejsce lotu (hotel konkretny) itd. Tę kartkę zabierasz do paszportu i pokazujesz celnikowi na lotnisku. On odcina ci jedną część, a drugą zostawia w paszporcie (nie zgub jej, bo będzie ci potrzebna przy odprawie z powrotem). To właściwie wszystko, reszta tak jak przy odprawie w innych krajach. Jeśli lecisz do Enfidhy to bardzo duże lotnisko, ale ruch tam jest mały, tak więc spokojnie bez pośpiechu wszystko na pewno będzie dobrze. Życzę przyjemnych wakacji (choć na pewno takie będą). Odpowiedz Link Zgłoś