IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 14:00
Zamierzam wybrać się w lipcu od 18 do Tunezji. Chciałabym z narzeczonym jechać na Saharę. Czy był ktoś z was na Saharze kupionej u rezydenta Itaki? Jak wygląda organizacja? Jaka cena?? Napoje do obiadu są w cenie czy dodatkowo płatne? Co uważacie o wycieczce w tym terminie??
No i jak byście mogli napiszcie ogólne wrażenia i opinie z tej wycieczki.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Sahara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 20:59
      my w zeszłym roku byliśmy na tej wycieczce z panem Pawłem z www.sahelvoyages.com
      Polecam w 100%. Wszystko odbyło się zgodnie z opisem ze strony. A sam pan Paweł to człowiek, który widać, że kocha to co robi i ma bardzo dużą wiedzę na temat Tunezji.
      • ssseeeaaa Re: Sahara 31.03.13, 15:55
        Potwierdzam sama prawda jechać z Pawłem
    • marek.dumle Re: Sahara 01.04.13, 16:54
      > Znajomi, którzy pojechali na Saharę z
      > Oasisem byli bardzo zadowoleni, mieli super przewodniczkę (nieco starsza pani -
      > Polka na stałe mieszkająca w Tunezji).

Ta Polka jest ŚWIETNA. Byłem z nią na wycieczce Kairuan-El Jem
    • Gość: Karolina Re: Sahara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.13, 21:49
      Ja przeliczałam sobie mniej więcej, to z wszystkimi tymi dodatkowymi opłatami wyszłoby mi nawet taniej przez biuro podróży, a konkretnie z ITAKI, a nawet jeśli by wyszło te 10DT drożej, to różnicy to nie robi a mam chociaż pewność. A był ktoś z was w lipcu? da się wytrzymać czy b. gorąco że ciężko wyrobić?? W Turcji czy w Egipcie, te różnice między lokalnym biurem a biurem podróży są duże, ale w Tunezji raczej większej różnicy nie ma..
      • marisol_710aa Re: Sahara 02.04.13, 17:53
        Też chciałem zaoszczędzić i zdecydowałem się na Sahel Voyages, skuszony również dobrymi opiniami. Po pierwsze, z żoną lekko struliśmy się kolacją w hotelu (ten z gorącym źródłem), choć na co dzień jadaliśmy na mieście! Nie jesteśmy wymagający, ale kolacja, jak i sam hotel, były okropne nawet na tę 1 noc. Na trasie spotykaliśmy znajomych z hotelu, bo program nie różni się niczym od innych biur! Od kierowcy było czuć alkohol, przewodnik - taki łysawy, gruby facet z pokiereszowaną twarzą - robił więcej szumu koło siebie, niż przekazywał jakiś konkretnych i cennych informacji, do tego zacinał się.
        W Tunezji nie ma konkurencyjnych cen pomiędzy biurami. Polecam wyjazd z własnym biurem, nie ma co oszczędzać!

W lipcu spokojnie możesz jechać na Saharę, na pewno w autokarze i jeepie będzie klimatyzacja.
      • Gość: gość Re: Sahara IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.13, 17:44
        Byliśmy w Tunezji do 12.07 w ubiegłym roku, a na Saharze około 05.07 temperatura bardzo wysoka ale daliśmy radę tylko przy jednej oazie nie poszliśmy dłuższą trasą bo sił brakło(nie jesteśmy młodymi ludźmi ale i oni nie dawali rady). Jednak być w Tunezji i nie skorzystać z wycieczki na Saharę było by szkoda bo naprawdę warto i gorąco polecam, wielkie przeżycie. Na wycieczkę pojechaliśmy z BP i mieliśmy super przewodnika ale słyszałam, że z lokalnego biura też ludzie korzystali i byli zadowoleni. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka