Dodaj do ulubionych

Sama w Tunezji

27.07.13, 22:36
bardzo prosze o kontakt dziewczyny, ktore samotnie podrozowaly do Tunezji. Jade w pazdzierniku i coraz bardziej jestem zestresowana. Opowiedzcie prosze czy bylo bezpiecznie, czy nie spotkaly was niemile sytuacje. Czy w hotelu jako samotne nie bylyscie narazone na zaczepki. Popiszcie prosze, bo strasznie sie denerwuje. Bardzo dziekuje)
Obserwuj wątek
    • a.gnieszka36 Re: Sama w Tunezji 28.07.13, 09:41
      Witaj, a może się dogadamy i polecimy razem? na pewno będzie raźniej. Ja czekam na lasta wrzesień -październik na 2tyg. wylot z W-wy lub Gdańska. Jeśli nikogo nie znajdę jestem zdecydowana lecieć sama. Mój meil: Agnieszka77755@wp.pl
      • Gość: domicellab Re: Sama w Tunezji IP: *.sin.nokia.net 28.07.13, 13:55
        Z ogromna przyjemnoscia, niestety moge tylko na tydzien(
    • volta2 Re: Sama w Tunezji 29.07.13, 15:59
      dziś właśnie wróciłam z samotnego wyjazdu

ale - mam doświadczenie z krajem muzułmańskim, bo w takim kilka lat mieszkałam, więc i nie czułam się jak dziecko we mgle.

z tym że ja pojechałam wypocząć, a nie się "bawić" - dla mnie priorytetem było morze i plaża, animacje, baseny i zumby mogłyby wcale nie istnieć, i nie istniały zresztą. w basenie nawet stopy nie zanurzyłam.

pojechałam do miejsca, które już znałam, więc potrzeby wychodzenia do miasta nie miałam(ale też się obawiałam wieczorem a w ciągu dnia szkoda mi było tracić plażowania)
      co do zaczepek - na mieście odpadły
      w hotelu - w sumie nie było - ale parę razy obrączkę musiałam pokazać - obrączka działa bardzo skutecznie i wizja jakiegoś męża bardzo hamuje zaloty.
      najbardziej bałam się wodnych kąpieli w morzu bo tam nie sięga security. i nikt nie pomoże - a pamiętam z przed lat, że jak mąż zostawał na brzegu to chłopaki podchodzili zbyt blisko.
      ale - coś się zmieniło, albo się wzięli za robotę i czasu nie mają, albo był ramadan i spali no, albo ja zmarniałam i wystarczyło.

na samej plaży ok - chroniona, więc spoza hotelu nikt nie nagabywał

najbardziej obawiałabym się hotelowych animacjonów - ale to młodziaki a ja już starsza kobita jestem, to i nie było jakiegoś zainteresowania.
      na stołówce w końcu wyhaczyli że jestem zupełnie sama i parę propozycji padło - ale po kulturalnej odmowie - się odczepili.

ale nawet na lotnisku było pytanie do ucha czy miałam tam w hotelu chłopaka - gość spasował dopiero jak zobaczył w moim paszporcie irańską wizę - zrozumiał, że ja kocham te klimaty a nie tamtejszych panów:)

ogólnie spoko - ale trzeba wiedzieć czego się nie chce i głośno to wyrażać.

• Gość: MagdaM Re: Sama w Tunezji IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.13, 22:55
      Ja też planuję podróż do Tunezji w październiku i szukam osoby do pokoju, chciałabym pojechać na tydzień góra 10 dni, mam czas po 3 października do 27 października. Piszcie, bo czasu mało.
      • Gość: den Re: więcej kreatywności... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.13, 18:22
        załóż osobny wątek z jasnym tytułem. Jest też forum poszukiwany towarzysz czy jakoś podobnie. Miasto wylotu też bardzo ważne.
        • gelati Lot do Tunezji 28.09.13, 20:38

Spoko. Lec sama. Drugiego dnia po przylocie poznasz animatora ktory ciebie
          przeleci. Zakochasz sie na zaboj i bedziesz zakladala watki typu: Czy ktos zna
          Mahgiego z hotelu Cyprys? Bedziesz miala zajecie na dlugie zimowe wieczory.
          • Gość: Rafałek Re: Lot do Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 08:24
            Widzę, że masz duże doświadczenie i pewnie masz masę takich przygód. Gratuluję!
    • magdalenamat Re: Sama w Tunezji 28.09.13, 23:23
      Cześć, napisałam do Ciebie maila ale coś nie odpisujesz a ja też szukam osoby na wyjazd do Tunezji w październiku. jeśli to aktualne jeszcze to napisz coś, czekam
    • Gość: MagdaM Re: Sama w Tunezji IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.13, 22:30
      Cześć. Ja wczoraj wróciłam z Tunezji. Jeśli chcesz się czegoś więcej dowiedzieć to napisz na maila: matmagda81@interia.pl - odpiszę na pewno. Ja nawet pisałam do Ciebie przed wyjazdem z propozycją wspólnego wyjazdu ale nie otrzymałam od ciebie żadnej wiadomości więc poleciałam sama.
    • Gość: $ Re: Sama w Tunezji IP: 5.174.102.* 02.11.13, 20:26
      przecież kupując wczasy muszą dodać za opłatą również odpowiednie ubezpieczenie.
      • kasia8148 Re: Sama w Tunezji 26.06.14, 08:56
        czesc szukam kolezanki na wylot do Tunezji ,samej troche moze byc niebezpiecznie zaczepki itp w ostatecznosci lece sama ,kto zainteresowany pisac.
        • Gość: ana93 Re: Sama w Tunezji IP: *.dynamic.mm.pl 25.07.14, 14:07
          Hej < Planuję jechać do Tunezji pod koniec grudnia , zainteresowane dziewczyny proszę o kontakt anuusia93@interia.pl.
        • krab7 Re: Sama w Tunezji 25.07.14, 17:51
          Czy koniecznie musi to być koleżanka ? :)
    • Gość: madzia Re: Sama w Tunezji IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.14, 23:57
      Ja byłam w zeszłym roku w październiku. Wakacje wspominam bardzo dobrze. Na takich wakacjach można poznać fajnych ludzi z Polski i nie tylko. Do miasta nigdy nie zapuszczałam się sama, a nawet w towarzystwie trzeba się nastawiać na nieprzyjemne spojrzenia lub zaczepki. W hotelu to już inna sprawa bo obsługa bardzo miła. Ja większość czasu spędzałam na basenie przy hotelu lub plaży bo nastawiałam się tylko i wyłącznie na błogi wypoczynek i słoneczko :)
      "Do odważnych świat należy"
      • toya666 Re: Sama w Tunezji 27.07.14, 01:14
        Nie gniewaj się, ale nie ma nic odważnego w wakacjach na plaży hotelowej czy na basenie.

Ja byłam 4 lata temu w Tunezji z przyjaciółką przez miesiąc. Podróżowałyśmy publicznym transportem, jadłyśmy w lokalnych knajpach i zaprzyjaźniłyśmy się z miejscowymi.
        Trzeba być ostrożnym i mieć zawsze oczy dookoła głowy, ale Tunezyjczycy to fajny i przyjacielski naród, nie ma się czego obawiać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka