Dodaj do ulubionych

Sun club djerba

22.07.14, 21:22
Planujemy wyjazd z rodzina 2 osoby dorosłe + 2 dzieci (3 i 8 lat) do hotelu Sun club Djerba.
Wylot z Rzeszowa 20 sierpnia. Czy jest ktoś na forum kto był w tym hotelu w 2014r. lub 2013 r. Jestem ciekawa jakie sa obecnie opinie na temat tego hotelu.
Ciekawa jestem jak z zajęciami dla dzieci czy animatorzy coś organizują w ogóle dla dzieci :) ?
Poza tym może ktoś ma jakieś cenne rady :) ??
Z góry dziękuje za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • ankawojcik Re: Sun club djerba 28.07.14, 10:42
      hallo hallo czy nikt nie był w Sun Club ?
      • tosia-7 Re: Sun club djerba 03.08.14, 16:29
        Witam! Ja też bardzo proszę o świeże opinie!!
    • 32edi Re: Sun club djerba 05.08.14, 14:45
      11-25 wrzesnia LECI KTOS ? v:))
      • to_tylko_ja123 Re: Sun club djerba 10.08.14, 22:50
        Ja tam będę od 4 do 18 września i interesują mnie informacje o hotelu ale też o wyspie, wycieczkach itp.
        • bciabcia Re: Sun club djerba 15.08.14, 21:07
          7-14.08, własnie wróciłam. Jestem bardzo zadowolona. Byłam z mężem i 6 latkiem
          animacje - REWELACJA, ANIMATORZY reprezentują bardzo wysoki poziom, przedstawienie to raczej spektakle. jedzenie mi bardzo smakowało. Głównie mówia po niemiecku, francusku, włosku, po swojemu i na końcu po angielsku. Byłam n krokodylach- pojechaliśmy sami taxi bo było najtaniej
          • bciabcia Re: Sun club djerba 15.08.14, 21:23
            są swietne animacje dla dzieci, niestety nie po polsku. Mój syn nie bardzo chciał brać w nich udział z uwagi na inny język. Organizują wycieczke do krokodyli, wycieczka pociągiem - fajna sprawa. Nie wiem ile kosztuje, dowiedziałam się dzień za późno (poprzedniego dnia pojechalośmy sami). Bilet na krokodyle - 15 din dorosly, 8 din dziecko, 2 din za robienie zdjęć. Taksówka kosztowala nas 4 din w jedną strone. o 5 po poł karmią krokodyle - WARTO!!!!! dla dorosłych i dzieciaków to niezla atrakcja. ale żeby mieć dobre miesjce to trzeba już zająć dobre pół godz przed

na plazy mozna się wielblądem przejechac - za siebie i dziecko zapłaciłam 25 din - nie chciał więcej zejść z ceny

warto ppojechać na targ - ALE TYLKO OBEJRZEĆ bo jest bardzo drogo. Taniej kupi się w markecie. Jakby co targować się, warta cena danej rzeczy to jakaś połowa

kobiety niech nie chodzą same. Nawet będąc samej z dzieckiem nie chroni nas przed zaczepkami - no, chyba ze tego chcemy ;-)

my trafiliśmy na mega parówe. Było tak gorąco że aż męczyło

na saharze nie byłam, ale słyszałam że fajnie
            na rejsie statkiem nie bylam, bo flamingi są zimą (teraz nie ma ich)

warto na szoł wieczorne chodzić. Po kolacji jest animacja dla dzieci. Potem animatorzy tańczą z goścmi (wyciągają ze stolika). Faceci tańczą bosko!!!!! Potem animacja dla wszystkich - michael jaskon, fakira - rewelacja, wieczór tunezyjski może być, na innych nie byłam (bardzo późno są,więc jeśli dzieciaki wytrzymają to warto)

euro wymienić można na dinary w hotelu. Kurs jest przyzwoity

poza hotelem brudno

tydzień przed wyjazdem najlepiej brać flore bakteryjną żeby nie dopadła zemsta. 2giego dnia w nocy syn miał rzadka kupe, miałam ze sobą nifuroksazyd - dałam 1 tbletkę i nie miałam problemów. Warto wziąć

po 2 dniach syn dostał kaszki na brzuszku i pachwinie - uczulenie (jak dla mnie przez basen). Ja jak wróciłam zauwazyłam że też mam male kropeczki.
            nie ma sie co dziwić, są tam ludzie różnych narodowości. Niby czysto a jednak

uważaz zeby nie biegac na basenie - slizgie plytki!

• bciabcia Re: Sun club djerba 15.08.14, 21:27
              animatorem dla dzieci jest młody chłopak (ma 2 dziewczyny do pomocy) - bardzo przystojny, usmiechnięty, widać ze troskliwy i dzieciaki bardzo go lubią. Napewno organizują wycieczke do krokodyli ciuchcią (rodzic tez moze pojechac, jesli dziecko ma bariere jezykowa), chlopak zabiera dzieciaków na zjezdzalnie
              • ankawojcik Re: Sun club djerba 15.08.14, 22:53
                Baardzo dziękuję za cenne uwagi. A jak z pokojami ? jaki mieliscie moze jakieś rady ?
                • bciabcia Re: Sun club djerba 16.08.14, 10:06
                  nie zauwazylam zeby byl podział na narodowości. my mieliśmy pokój 230, obok nas byli francuzi. wyposażenie nie jest nowe ale jest czysto, codziennie sprzatane pokoje, wymieniane ręczniki (jesli potrzeba, tam jest kartk na płytce z prosba zeby chronic planete i recznik polozony na podlodze oznacza zeby go wymienic. Ja nie kładłam na podłoge tylko wieszałam na drzwi łazienkowe).
                  my mielismy wanne. ze sobą wzięłłam gume antypoślizgową - zawsze to biore jak gdzies jedziemy bowtedy spokojnie mozna na tym stanac i sie umyc, wole miec swoje anizeli przywiezc grzybka ;-)

komarow nie było, ale miałam cos ze sobą na wszelki wypadek

jesli masz jakieś pytania chętnie podpowiem - edytado@op.pl
                  jesli ktores z was zna jakiś jezyk to nie będzie problemu
                  • bciabcia Re: Sun club djerba 16.08.14, 10:09

obiady wszyscy jedzą w głównym miejscu, ale można zapisać się na obiad w recepcji. To jest bezpłatne, ograniczona ilość miejsc, bezpłatna. Polecam bo są tam daniagrilowane, no i co najważniejsze pizza - przepyszna! Dzieciaki się zajadają margeritą, dorośli z bakłażanem. Warto spróbować.
                    potem jakby co można podejść jeszcze na obiad do głównego i nikt nie wygoni. Lody dzieciaki mogą spokojnie stamtąd sobie wziąć
                    • ankawojcik Re: Sun club djerba 16.08.14, 11:17
                      Super - bardzo się stresuje tymi pokojami bo różnie czytałam :)
                      No to jak nic nam nie stanie na przeszkodzie w środę lecimy :)

• to_tylko_ja123 Re: Sun club djerba 18.08.14, 14:44
                        Czytając wszystkie wypowiedzi domyślam się, że nie będzie większego problemu z porozumiewaniem się w języku angielski, bo niestety innych języków obcych nie znam.

Dawaliście jakiś napiwek przy meldowaniu się w celu otrzymania lepszego pokoju? Jeśli tak, to ile daliście i jaki był tego efekt?

Lepiej brać dolary czy euro? Czy nie ma to znaczenia pod względem kursu wymiany?

Ręczniki plażowe/basenowe są dostępne czy trzeba mieć własny?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)
        • anastazja3692 Re: Sun club djerba 27.08.14, 12:56
          Witam ja rowniez bede w sun club djerba w terminie 4-18 września bylam juz dwa lata temu w Tunezji i bylam bardzo zadowolona wiec mysle ze i tym razem bedziemy sie dobrze bawic ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka