oktawiusz1 20.09.06, 09:46 Kto leci w tym terminie z Poznania?Wybierawm się tam z żonką i dwójką dzieci na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sylwia Re: sol club selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:51 Ja już byłam właśnie wróciłam, rewelacyjny wybór hotelu jeśli chodzi o animacje dla dzieci, Pozdrów ode mnie polskich animatorów, są zaje fajni, dzieci same lgną do nich, codziennie oprócz czwartków zabierają dzieci od 10 do 12 i od 15 do 17, wtedy masz luzik tylko dla siebie ;-) i żonki polecan scanbo dla dzieci, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktawiusz1 Re: sol club selima IP: 80.51.242.* 20.09.06, 13:11 to super że jesteś zadowolona z tego hotelu mam nadzieje,że nam sie też spodoba tylko,że od pazdziernika nie ma już polskich animatorów i to wielka szkoda..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: sol club selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:48 to kiepsko, tak naprawdę to tylko dlatego że byli wybrałam ten hotel,jak będziesz się kwaterowł to poproś o niski numerek bungalowa czy jak to się tam pisze bo jest ich około 70 więc te na końcu są daleko od stołówki, w hotelu masz sejf, my nie korzystaliśmy,nic nam nie zginęło ale co 2gi dzień zostawialiśmy sprzątaczce 1 dinara to około 2,5 zł,jeśli to nie pierwszy wyjazd do Tunezji to wiesz że musisz się targować na maksa, wszędzie, z taksówkarzem też, ale o woele bardziej opłaca się jechać autobusem,na przeciwko hotelu jest przystanek autob. np do Mediny jeździ 12 i 18, bilet dla dorosłej osoby to 630 milimów za dzieci w zależności od wieku,kawa jest tylko rozpuszczalna więc jak wolisz sypaną polecam wziąć ze sobą bo niektórzy narzekali, co wieczór jest jakaś animacja dla dorosłych więc jak będą klauny to usiądźcie nieco dalej od sceny ;-) jeśli masz jakieś pytania to bardzo proszę w razie możliwości odpowiem ... acha i hotel teraz już nazywa się club selima - bez sol, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktawiusz1 Re: sol club selima IP: 80.51.242.* 20.09.06, 16:50 Ajaka jest plaża czy chociaż czysta i czy nie ma problemu z leżakami,a baseny jedziemy z dziećmi co mają 2i4 lata.podobno jedzenie jest dobre ,gorzej z trunkami my mamy wersję all inclusive i ile kasy wziąść na wycieczki raczej nie będziemy jezdzić ze wzg na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: sol club selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:54 Plaża przed hotelem jest czyściutka, piękny piasek,leżaczki też są ok, rano możesz zostawić na leżaku ręcznik (tylko swój, bo hotelowe zabierają)i już masz miejscówkę bo nikt Ci tego nie rusza,baseny są dwa duże i jest jeden brodzik dla dzieci taki 80 cm, dla dzieci, okrągły, mam foto basenów mogę Ci wysłać, jeśli chodzi o kase to przy all i bez wycieczek nie masz gdzie jej wydać, jedynie co to może w medinie, warto się tam wybrać, tylko trzeba uważać na złodziejaszków -jak wszędzie- pamiątki możesz kupić naprawdę za grosze, jest sporo toreb skórzanych damskich tylko trochę fasony starawe ale można coś wybrać do 20 dinarów (1 dinar to 2,5 zł)musisz bardzo się targować, jak pokażesz że prawie ci nie zależy sami schodzą z ceny, tak samo z taxi, z hotelu do mediny np chcą od 5 do 9 dinarów, ja byłam z 5 letnią córką i jedzenie było udręką, wzięłam ze sobą kaszkę i prosiłam o wrzątek, dla dzieci jest spoko pizza, smaczna i bez efektów ubocznych i frytki też są ok, zupy są kremowe, bardzo gęste, ale może Twoje dzieci są mniej wybredne ;-) generalnie jest zaje...fajnie,weź tylko dzieciakom rękawki czy koła do pływania bo tam chyba nie było, a i słodycze w hotelu są bardzo drogie więc jak lubią to weż z polski,alko jest spoko, dla żonki polecam likierek, jest najlepszy z tego co proponują, inne drinki też są oki ale likierek chyba najlepszy, wódeczka jest w dwóch gatunkach, mężczyźni nie narzekali, jeśli co ś jeszcze chcesz wiedzieć to pytaj, w miare możliwości odpowiem,pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktawiusz1 Re: sol club selima IP: 80.51.242.* 21.09.06, 10:47 dzieki za te wszystkie informacje a jakimi liniami leciałaś i jak długo z lotniska do hotelu sie jedzie bo te nasze łobuzy nie wiem jak zniosą podróż to nasz pierwszy lot w życiu..... bylaś w sousse nie wiem czy dobrze napisałem a ta medina to sklep czy miejcsowość gdzie tam wogóle warto sie wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: sol club selima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:07 Z lotniska do Club selima to chyba około 30 min, Medina to ich targ,warto go zobaczyć i tam kupić pamiątki bo na sklepy to nie bardzo moźna liczyć, są tam fajne papirusy (1 dinar) które można oprawić w ramki i super się prezentują, full ceramiki,(nie do walizki bo moja się potłukła-bagaż podręczny) możecie wybrać się na spacer do Portu, brzegiem morza, jest fajnie, idzie się spacerkiem około 30-40 min i np wrócić taxi za 2 dinary ;-), można sobie kupić na plaży palmy i bez problemu przywieść do Polski cena wywoławcza 10 din,kupujesz po 2 ;-) są rejsy statkami pirackimi na przeciwko Mediny wypływają, zabawa trwa 3 godz, ja nie byłamm ale chwalili inni, napewno nie warto jechać do zoo bo i tak nie zobaczysz za duzo, znajomi byli odradzali bardzo bo jest za mało czasu a za duży teren, podobno sahara jest super ale ja nie byłam, jak to z dzieckiem się jedzie to tak nie bardzo na sahare,jak coś mi się przypomni to jeszcze ci napiszę Odpowiedz Link Zgłoś