Dodaj do ulubionych

Hammamet czy Sousse

IP: 80.51.246.* 27.10.06, 15:21
Proszę o opinie ludzi, którzy byli w obydwu miejscach. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pati Re: Hammamet czy Sousse IP: *.mmj.pl 27.10.06, 16:07
      Proponuje Sousse. Wtedy więcej zwiedzisz bo wszedzie blisko, do Monastiru czy
      Portu ElKantoui dojedziesz autobusem lub taksówką. Z Hammametu w te miejsca juz
      nie dojedziesz autobusem :) Ja byłam osobiście w Monastirze, bardzo mi sie
      podobało i w ciagu tygodnia zwiedziłam tewszytskie miasta. Hammamet to dla mnie
      takie "hotelowe miasteczko", nic, tylko hotele. No ale moze ktoś ma inne
      zdanie. Pozdrawiam
    • ada062 Sousse 27.10.06, 17:21
      Witam,jeśli jesteś nastawiona na zwiedzanie i rozrywki, to zdecydowanie Sousse
      będzie dla Ciebie atrakcyjniejszym miastem. Faktycznie masz tam blisko - jakieś
      8 km - do El Kantaoui, które jest miłym portem jachtowym. Dojedzesz tam taksówką
      za 5 dinarów - trzeba się targować i cenę ustalić zanim ruszy taksówka. Można
      też bardzo tanio pojechać autobusem - 600 milimów lub tuk-tukiem. W Sousse
      polecam zwłaszcza medinę, co prawda trochę brakuje jej starówki Tunisu, ale
      atmosfera ta sama. Hammamet jest bardziej miasteczkiem turystycznym i pewnie
      najlepiej czuja się tam ci, którzy wykupili wycieczkę all inclusive i nie opłaca
      im się ruszać dalej niż 500 metrów od hotelu. Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń w
      Tunezji.
    • olusia2284 Re: Hammamet czy Sousse 27.10.06, 19:23
      Polecam Ci Sousse !!! szczególnie jeżeli jesteś nastawiona na rozrywki i
      zwiedzanie !!! Stanowi bardzo dobre miejsce wypadowe do innych miejscowości -
      za 5 dinarków możesz się przejechać do malowniczego Portu El Kantaoui, a za ok.
      10 dinarków z tego co pamiętam do Monastiru, pociągiem turystycznym możesz sie
      też łatwo dostać do Ej Jem. Poza tym w Sousse jest długa promenada - bezgiem
      morza - idealna na wieczorne i popołudniowe spacerki. Wzdłuż tej promenady jest
      wiele kawiarenek - do których możesz wstąpic na pysznego drinka lub zapalić
      sziszę za dosyc małe pieniądze. Samo miasto jest skupiskiem rozrywek.A z kim
      jedziesz?? Jak z koleżanką to polecam dyskoteki w Sousse, szczególnie Samarę -
      zajefajna, podobno Maracana też jest odjechana, ale niestety nie byłam w niej.
      Warto też przejść się do dyskoteki La Grote w kompleksie MARHABA - pełen
      wypas !!! SALOON niedaleko Samary też jest bardzo fajny. A jeśli chcesz ładny i
      tani hotel to polecam MARABOUT - jest naprzeciwko SAMARY, 200m od Maracany, 50m
      od SALOON i staowi dobrą bazę wypadową do Monastiru i Portu El Kanatoui!!!
      Hotel jak na swoje 3* rewelacja !!!
      Z tego co wiem to Hammamet nie jest miastem aż tak rozrywkowym - tam głównie
      znajdują się hotele i sami turyści, więc nie poznasz prawdziwego życia
      Tunezyjczyków, sami turyści. Nie ma też dobrej bazy wypadowej do innych miast -
      daleko do Sousse, daleko do Portu i daleko do Monastiru, poza tym z tego co mi
      gadała pewna znajoma Polka, która była juz w Tunezji 17 razy!!! w Hammaeci,
      Tunisie i Bizercie jest już troszkę inny klimat i częściej pada - to taka mała
      uwaga :)Także szczerze polecam SOUSSE !!! Nie pożałujesz :) Pozdrawiam
    • Gość: Sas Re: Hammamet czy Sousse IP: *.net81.citysat.com.pl 27.10.06, 20:16
      Część rozrywkowa Sosse została opisana dośc dokładnie . Jesli lubisz zwiedzać
      ciekawe miejsca to polecam Medinę , Muzeum oliwy, Muzeum mozajek rzymskich,
      Ribat. Katakumby.Raz w tygodniu/ niedziela/ odbywa sie prawdziwy arabski targ /
      suk/-obecność obowiązkowa.Jako kobieta bedzisz zachwycona ilością sklepów z
      butami a jeszcze bardziej ich ceną .Sosse jest taż doskonałą bazą wypadową do
      zwiedzenia El Jemu , Kairuon/ nie wiem czy dobrze napisałem /, Monastiru.
      Jezeli sie nie boisz to mozesz POKRĘCIĆ sie po ciemnych uliczkach Sosse i
      zobaczyc jak żyje szary tunezyjczyk.Zdecydowanie Sosse .Sas
      • Gość: mała Re: do sas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 22:00
        Buraki najpierw naucz się poprawnej pisowni a póżniej się bierz za pisanie a
        tak w ogóle to znajdż sobie w końcu jakieś inne forum i opuść nas bo już jesteś
        naprawdę nudny!
        • Gość: Sas Re: do mała IP: *.net81.citysat.com.pl 28.10.06, 10:22
          Nie ty mnie zapraszałaś i nie ty będziesz mnie wypraszac . Byc moze moja
          wierszówka pozostawia wiele do życzenia. Ale ty ŚWIĘTA TEŻ NIE JESTEŚ. Bdybym
          był na twoim poziomie rozwoju intelektualnego to też skomentowałbym słowo
          BURAKI w zdaniu w którym rozpoczynasz swój twórczy post. No chyba ,że to słowo
          odnosi sie do wszystkich forowiczów . A może to ty pomyliłaś fora i zamiast na
          czad z Panem Miodkiem , trafiłaś na forum Tunezja . Sas
          • Gość: mała Re: do sas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 16:50
            To słowo nie odnosi się do wszystkich osób z forum a tylko i wyłącznie do
            Ciebie w dużym tego słowa znaczeniu.
            • Gość: Sas Re: do mała IP: *.net81.citysat.com.pl 28.10.06, 17:02
              Rozumiem ,ze chciałaś napisać o mnie BURAKU . Teraz rozumiem i śmiejęmy sie z
              ciebie w DUŻYM TEGO SŁOWA ZNACZENIU. Czy ty naprawde masz tak beznadziejną
              wierszówkę / prawie taką jak moja/ czy sie ze mnie i innych forowiczow
              nabijasz . Przeciez ty nie napisałas w miare poprawnie jednego postu , a błędy
              wytykasz innym . Sas
              • Gość: mała Re: do sas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:07
                Wiesz nie chce mi się do Ciebie więcej pisać bo jesteś naprawdę
                beznadziejny.Ale możesz być też dumny z siebie bo jesteś wyjątkiem w swojej
                głupocie.
                • Gość: Sas Re: do mała IP: *.net81.citysat.com.pl 28.10.06, 17:53
                  To nie pisz . Cał przyjemnośc po mojej /wyjątkowo głupiej / stronie. Sas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka