Dodaj do ulubionych

All czy HB

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:28
No właśnie mamy może zamiar wybrać sie na początku lipca , dwojka dzieci 5 i
13 i my rodzice .Mąz sie upiera przy opcji All ja sama nie wiem....co się
bardziej opłaca czy faktycznie w all jest tak duży wybór czy lepiej wziąc tę
róznicę pomiędzy all a HB ( czasami to wynosi 1500-2500) i kupować sobie
samemu??
Obserwuj wątek
    • Gość: volta2 Re: All czy HB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:14
      My wzięliśmy tylko HB, bo chcieliśmy popróbować w lokalnych knajpkach ichniego
      jedzenia, napoje kupowaliśmy w pobliskim supermarecie i było ok. NIe liczyła,
      czy zaoszczędziliśmy w ten sposób, ale byliśmy zadowoleni. dzieci 1,5 i 3 lata.

czy te twoje 13 oznacza dziecka lata czy miesiące - jeśli lata to może All
      będzie lepszą opcją, jeśli to ilość miesięcy to wystarczy HB.
      • Gość: paula814 Re: All czy HB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:57
        Ja byłam w kwietniu z dziećmi (2 i 7 lat) mięliśmy opcję all i to było super
        rozwiązanie. Nic do jedzenia nie dokupowaliśmy, jedzenia było bardzo dużo i było
        przerózne, także probowalismy wszystkiego, po za tym w ciagu dnia nie było
        problemu z napojami, kawą, piwem i drinkami. Tylko kupujac wycieczkę trzeba
        zwrocić uwagę na hotel (min 4 gwiazdki) i dokladnie wczytać się w propozycję
        hotelu dotyczącą all inclusivu.
        Jeśli chodzi o HB to dla planujących zwiedzanie, saharę i rozne wycieczki jest
        lepszym rozwiązaniem.
        • janko_z Re: All czy HB 16.05.07, 14:17
          Polecam All Inc. Na wycieczki trzeba zamówić poprzedniego dnia tzw LunchBox czy LunchPack, zawiera kanapkę owoce, wode mineralną słodycze. Niewiele to, ale zawsze cos za coś.
    • elgreco71 Re: All czy HB 17.05.07, 06:44
      Zdecydowanie polecam All In..
      • Gość: ka Re: All czy HB IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.07, 11:46
        Z Dziecmi tylko ALL, szczegolnie niejadkami jak moje- nigdy nie wiadomo, co
        dzis zjedza i o ktorej. A tak jedza, kiedy maja ochote. Poza tym lepiej nie
        eksperymantowac jedzenia w roznych barach z dziecmi. Chyba ze bedziecie miec
        jeden sprawdzony.Na pewno z HB i dziecmi wydacie wiecej.
        • Gość: moonbeauty Re: All czy HB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:54
          Polecam all - i wcale nie ze względu na alkohol ;) Opcja all jest dobra dla
          dzieci - nie wytrzyma bez jedzenia od 10 do 19. To również dobre rozwiązanie
          dla osób aktywnych, lubiących sport (po pływaniu, nie taplaniu się, chce się
          jeść ;P). Weź też pod uwagę gdzie umiejscowiony jest hotel - czy w centrum czy
          nie, czy blisko są sklepy. Co do próbowania w miejscowych knajpkach - nie dla
          osób z wrażliwym żołądkiem.
          Wg mnie obie opcje są dobre tylko każda dla kogoś innego.
          All dla rodzin z dziećmi, osób aktywnych (dużo sportu mało leżenia), głodomorów
          (np mój mąż ;P), osób które nie lubią/nie mogą żywić się na mieście w Tunezji.
          HB dla osób które mało czasu spędzają w hotelu,lubią jadać na mieście lub też
          preferują spokojny wypoczynek (mało sportu)i wytrzymują bez jedzenia od rana do
          wieczora oraz dla wybierających hotele w centrum miast gdzie jest pełno sklepów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka