Gość: malfa IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.07, 23:17 Witam. Wrocilismy rano z Sousse. Bylismy w hotelu Tour Khalef. Lecielismy z Sun&Fun, Tunisairem. Jesli ktos ma jakies pytania to chetnie odpowiem. Pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kate2222222 Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta 27.10.07, 15:20 hej;)słyszałam różne opinie tym hotelu,a rozważam go na przyszły wyjazd-więc,czy polecasz?czy to prawda,że tylko część tego hotelu jest odnowiona?jak pokoje?jakie jedzenie?i czy bardzo dużo uciążliwych Rosjan..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gia600 Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta 28.10.07, 09:31 ja też byłam w Tour Khalefie we wrześniu i opinie na forum o tym hotelu ,te negatywne oczywiście są błędne:)dla mnie pobyt w nim był bez zarzutu i mogę go polecić :))!!no Rosjanie fakt było ich troche ,ale gdzie ich nie ma;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malfa Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.07, 14:29 my tez czytalismy rozne opinie o tym hotelu i w naszym mniemaniu sa niezgodne z prawda. pokoj mielismy ladny i spory i wygladal na odnowiony. mielismy nawet widok na czesc morza (nic nie placilismy za to). lazienka moze nie pierwszej nowosci, widac slady uzytkowania (w koncu to hotel...) ale wygodna i przede wszystkim bardzo czysta. jedzenia dosc spory wybor, cos mozna znalezc dla siebie zawsze, zdecydowanie nie chodzilismy glodni. mielismy hb, co jest zupelnie wystarczajace. w opiniach cos czytalismy o strasznej ilosci schodow w hotelu i bardzo bylismy zdziwieni na miejscu-jakis skrajny malkontent musial to pisac. jest kilka schodow tu i tam, ale z opinii, ktore czytalismy wynikalo ze sa ich tysiace przynajmniej. nieprawda. wielka zaleta hotelu jest jego lokalizacja. przechodzi sie przez ogrod i zaraz jest plaza, calkiem spora. nie ma zadnej ulicy po drodze ani nic, jak w przypadku innych hoteli. hotel nie jest w centrum, ale nie jest tez na koncu swiata-do mediny mozna dojsc spokojnie spacerkiem (40 min.), w okolicy jest masa knajp i sklepikow. jest gdzie polazic-i plaza i szerokim chodnikiem, ktory pozniej dochodzi do nadmorskiego bulwaru. co do Rosjan-faktycznie jest ich sporo, ale jak napisala poprzedniczka-gdzie ich nie ma... podsumowujac-nie mamy zadnych zarzutow do tego hotelu i z czystym sumieniem mozemy go polecic. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kate2222222 Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta 28.10.07, 15:23 dziękuję bardzo za opis hotelu:)pytam o Rosjan,bo z doświadczenia wiem,że są uciążliwi dla innych gości hotelu i z ich obecnością wiąże się wczesne wstawanie,by zająć leżaki...;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta IP: *.chello.pl 05.11.07, 07:36 Tez bylem w tym hotelu we wrzesniu i tak jak moi poprzednicy iwazam ze ten hotel jest oki. Jedzenie dobre Wszedzie blisko, Na nude nie mozna bylo narzekac,Jednym slowem super. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malfina Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta IP: *.europe.hp.net 08.11.07, 13:41 co do lezakow to nie mielismy tego problemu-bylismy w pazdzierniku i lezakow bylo do wyboru do koloru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira do malfiny IP: *.chello.pl 13.11.07, 19:20 hej,my lecimy w ta sobota i wlasnie do tego hotelu.powiedz prosze czy bylas na wycieczce na Saharzse? ile ona kosztuje i czy bylas zadowolona? jesli szlas do miasta to co warto tam zwiedzic? co warto kupic?poprosze cie o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
belfer33 Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta 14.11.07, 21:17 Z katalogu Triady wynika, że w hotelu można dokupić opcje All inclusive? Za ile? I drugie pytanie: leżaki,materace, parasole przy basenie i na plaży są płatne czy bezpłatne? Mam sprzeczne informacje. jak to zatem jest? Odpowiedz Link Zgłoś
gia600 Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta 15.11.07, 10:37 w Tour Khalefie leżaki ,materace oraz parasole są bezpłatne :)ale o tej porze w Tunezji jest nie za ciepło i pogoda nie za dobra na leżakowanie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta IP: *.chello.pl 02.12.07, 11:58 my niedawno 24.11 wrocilismy z tego hotelu--bylo super.jedzenia masa(mielismy All) pogoda znakomita.obsluga na medal.znakomity tydzien razem z Sahara 2-dniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: pytanie do Krysii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 12:25 Z jakiego biura wykupowaliście wycieczkę na Safari - i jaka jest pogoda - czy często pada deszcz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: pytanie do Krysii IP: *.chello.pl 02.12.07, 15:09 hmm-wiesz ze nie wiem z jakim biurem bylismy,kupowalismy ta wycieczka u rezydenta naszego.jechalo nas 18 osob + kierowca i przewodnik.pogoda byla wysmienita--ani za goraca ani za zimno.deszcze ponoc padaja w porze deszczowej ponoc jest to grudzien styczen luty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: pytanie do Krysii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 17:19 to może zadam inaczej pytanie to z jakim polskim biurem podróży byłaś w Tunezji i ile płaciłaś za wycieczkę - jak się zorientowałem to wycieczki na safari kształtują się w granicach 160-180 Dt. Ja wylatuję 13 grudnia , więc boję się tej pory deszczowej - ale mam nadzieję , że będzie dobrze . pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: pytanie do Krysii IP: *.chello.pl 03.12.07, 10:14 My wyjezdzalismy z Exim Tours 17.11 i placilismy za Sahare w euro czyli 111e.mozna bylo placic takze w dolarach lub dinarach.zycze tobie duuuzo slonca.gdybys mial jeszcze jakies pytania to prosze pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: pytanie do Krysii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 18:32 Dzięki , że odpowiadasz na moje pytania - jaki kurs był dinara po przeliczeniu na Euro albo na Dolary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: pytanie do Krysii IP: *.chello.pl 04.12.07, 15:33 jedno euro to bylo 1.77 dinara np ostatniego dnia.a w pierwszym dniu jak wymienialam to bylo 1.75 czyli skacze czasami kurs.niestety na przelicznik dolarow nie zwrocilam wiekszej uwagi,poniewaz mialam tylko euro.a do jakiego hotelu sie wybierasz?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: pytanie do Krysii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 17:54 Długo się zastanawiałem nad wyborem hotelu. Przeglądałem wszystkie hotele 4* w Sousse. Ale przeraziły mnie opinie o niektórych z nich. Kolega polecił mi MARHABA&CLUB, w którym był w maju tego roku. Jest to hotel 3* ale standard ma 4* i został wyróżniony za bardzo dobry serwis żywieniowy. Poczytałem opinie o tym hotelu i ma on w większości same pozytywne oceny . Do tego hotelu właśnie lecimy. Już się nie mogę doczekać tej podróży - jeszcze tylko tydzień :))))) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: pytanie do Krysii IP: *.chello.pl 05.12.07, 10:18 widzielismy ten hotel,oczywiscie od zewnatrz czyli strony ulicy i z tylu od strony plazy.Nasz byl nieco dalej.Mam nawet takie zdjecie z napisem hotelu Marhaba club,bo po wyjsciu na ulice masz centrum handlowe.ale dosc drogo tam bylo.Ta częśc miasta jest bardzo ładna,zadbana.Ciekawa jestem jaka pogoda bedzie w grudniu.napisz jak wrocisz.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
graga27 Re: pytanie do Krysii 11.12.07, 10:58 Witam wszystkich zainteresowanych:) J atez niedawno 06.12.2007 wróciłam z Tunezji ale z hotelu Marhaba. Oczywiscie polecam jaknajbardziej ten hotel:) Z powodu mojej pracy wracam do Tuneji co dwa , trzy tygodnie. Wiec jesli jestescie zainteresowani czymkolwiek mysle, ze jestem w stanie pomoc. Pozdrawiam. Steskniona;p Odpowiedz Link Zgłoś
gia600 Re: pytanie do Krysii 11.12.07, 21:57 graga27 a co Ty tak często latasz do tej Tunezji jeśli można spytać??:-) Odpowiedz Link Zgłoś
graga27 Re: pytanie do Krysii 13.12.07, 00:24 Do gia600:0 Latam bo lubie;p a tak serio to do pracy:0 A przy okazji do starych dobrych znajomych bo ja w przeciwienstwie do wielu niedam zlego slowa o Tunezyjczykach powiedziec. A znam i ch wielu tych dobrych i zlych. Jak wszedzie zawsze znajda sie tacy i tac. Kocham ten kraj, kulture, ludzi, mentalnosc, pogode i wiele wiele. Jeszcze tylko 3 tygodnie i znowu lece. Jak chcecie zaczerpnac jakiej info sluze pomoca:)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gia600 Re: pytanie do Krysii 13.12.07, 21:42 do graga27 kurcze zazdroszcze Ci :)mogę wiedzieć jak Ci sie tam pracuje i w jakiej branzy jestes :] Odpowiedz Link Zgłoś
graga27 Re: pytanie do Krysii 13.12.07, 22:39 Pracuje si eprzyjemnie aczkolwiek ciezko poniewaz Tunezyjczycy maja ciut inne poglady;p A branaz w jakiej jestem to Bhp, medycyna pracy , jakość. Nie zazdrosc tylko przylatuj:)Teraz jestem w Polsce na Swieta i jakos nei moge sobie znalezc tu miejsca;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga27 tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 23:32 witam!:) chcialabym zasiegnac informacji o zyciu codziennym w Tunezji bo wybieram sie na wczasy do Sousse hotel Samara, jesli moglabys mi pomoc prosze o kilka slow. Pozdrawiam Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: tunezja IP: *.chello.pl 31.12.07, 15:06 witaj.ale nie rozumiem pytania.co chcesz wiedziec--czy o zyciu codziennym Tunezyjczykow? czy o miescie,sklepach itd. Hotel Samara powiem ci ze nie jest w najlepszym polozeniu,ale moze ci to nie bezdie przeszkadzac,ze jest w centrum miasta.jedne okna wychodza na ulice a z drugiej strony na taki wolny,duzy plac i plynie w tym maly sciek.do plazy musisz dojsc kawalek,i chyba ten hotel nie ma swojej plazy.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gia600 Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta 14.12.07, 19:32 jak wszystko dobrze pójdzie to będę za parę miesięcy tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
graga27 Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta 14.12.07, 22:59 Gratuluje. Ja lece poczatkiem stycznia-jak sie wszystko ułozy. Prosze daj znac jak wrocisz jestem ciekawa Twojej opini. Oto moj mail:graga27@interia.pl, lub n aforum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta IP: *.szczecin.mm.pl 17.12.07, 22:54 skoro byłas z sun &fun to jak tam pani rezydentka Justynka.....? Odpowiedz Link Zgłoś
graga27 Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta 18.12.07, 00:06 Hmm nie iwem z abardzo czy do mnie to pytanie:0 ale owszem raz byla rezydentka Pani Justyna:)- do przezycia. A dlaczego pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
gia600 Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta 18.12.07, 12:22 ja tez byłam z sun&fun ale rezydentka do szczęścia nie była mi zbytnio potrzebna ;) ale nie mam zastrzeżeń do Justyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 19:01 gia600 i graga27 to ta sama osoba. Fajnie sie rozmawia samemu ze soba? Odpowiedz Link Zgłoś
majki_free Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta 09.01.08, 23:31 witam.Ja wybieram się 24-01 do Tour Khalef z tym samym biurem.Mam nadzieję że będzie ok.Pierwszy raz lecę na taką wyprawę i to jeszcze na dodatek sam.Na co powinienem zwracać uwagę?Czy biuro wywiązało się dobrze z umowy?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: wrocilismy z sousse (tour khalef)-jakies pyta IP: 81.210.103.* 16.03.08, 22:32 Byliśmy w Tour Khalef na przełomie września i października 2007. U nas już zaczynało się robić nie za ciekawie, za to w Tunezji w tym okresie było jak w słoneczne lato w Polsce. Temperatura ok 30 st.C więc można się było opalać i wygrzewać na słońcu z drugiej zaś strony nie było już tak duszno jak pewnie jest latem. Pierwsze wrażenie po wejściu do hotelu - całkiem przyzwoicie. Po wejściu do pokoju rónież nie najgorzej (odpowiada europejskim 3*), za to stan łazienki pozostawia sporo do życzenia (odpowiada europejskim 2* albo i nie) widać, że wykonanie kiepskie no i nie była najnowsza, chociaż trzeba przyznać, że codziennie sprzątana. Byż może w innych pokojach były łazienki odnawiane. Za to ogród basen i plaża (strzeżona) bardzo ładne. Jeśli porównać z innymi hotelami to zasługuje na wyróżnienie. szczegółnie jeśli wziąć pod uwagę hotele w centrum Sousse (tam tak naprawdę z plaży korzystają wszyscy, łąćznie z miejscowymi). Położenie hotelu uważam za dobre. Do miasta dosyć blisko. Spokojnie można sie wybrać na spacer do mediny (nie dłużej niż godzinę), bądź w kilka minut dojechać taksówką (warto ustalić cenę przed przejazdem, bądź żądać włączenia taksometru - w tym przypadku można zapłacić do 3 dinarów, w przeciwnym razie będą chcieli od nas wyciągnąc nawet 7 czy 8). Z drugiej strony hotel jest na tyle daleko, że nie ma tego miejskiego zgiełku. Jedzenie (byliśmy w opcji HB) mocno urozmaicone i całkiem smaczne bez żadnych ograniczeń (mięsa, ryby, grillowane ważywa, pizza, spaghetti, na deser lody, ciasta, owoce; na obiado-kolacji napoje za dopłatą) - nam wystarczało. Napoje w ciągu dnia kupowaliśmy dodatkowo w sklepie. Rosjan rzeczywiście najwięcej ale nie wchodziliśmy sobie w drogę więc, dało się wytrzymać. Z wycieczek: podobno warto wybrać się na Saharę (byliśmy tylko 7 dni, więc stwierdziliśmy, że przy tak krótkim pobycie odpuścimy sobie. Tym bardziej, że jest to wycieczka dwudniowa.) Za to wybraliśmy się na jednodniową, zorganizowaną wycieczkę do Tunisu, Sidi Bou Said i Kartaginy - cena ok 65 dinarów; Jak to zwykle na takich wycieczkach trochę mało czasu "na samodzielne zwiedzanie". Nie mniej jednak, za te pieniądze warto, tym bardziej, że jest w to wliczony również posiłek. Za to myślę, że można sobie odppuścić zorganizowany rejs statkiem pirackim (znamy z opowiadań) oraz wycieczkę po Sousse. My byliśmy tam sami, zobczyliśmy to co chcieliśmy i byliśmy tak długo jak chcieliśmy (widzieliśmy to co opisują wszystkie przewodniki czyli meczet, twierdzę Ribat i dom arabski; wszystko w Medinie (łąznie z zakupami:)). Poza tym sami (na własną rękę) wybraliśmy się do miasta El Jem taksówkami "Louages" (za ok 15 dinarów od osoby w obie strony) Muszę przyznać, że było warto. Niezapomniane wspomnienia, zarówno z podróży jak i pobytu. W bardzo dobrym stanie zachowany amfiteatr z czasów rzymskich robi niesamowite wrażenie (wstęp chyba 5 dinarów). Poza tym w miasteczku jest jeszcze muzeum (mozaiki i fragemnty zabudowań z czasów rzymskich), które warto zobaczyć (wstęp na tem sam bilet co do amfiteatru). Ogólnie rzecz biorąc udany wyjazd. Pogoda dopisała, ludzie całkiem przyjemni, gdybyśmy mieli możliwość pobytu 2 tygodnie to zpewnością byśmy się zdecydowali. Odpowiedz Link Zgłoś