Gość: kasiola777 IP: *.com.pl 11.08.08, 12:55 właśnie wróciliśmy-jeżeli komuś pomogą nasze doświadczenia, chętnie opowiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.gprs.plus.pl 12.08.08, 12:40 witam. lecimy do tego hotelu z mężem pod koniec sierpnia. mamy zarezerwowany pokoj z widokiem na morze-podobno w budynku glownym.. prosze o wszelkie opinie o hotelu-czystosc pokoi, obsluga, jakosc posilkow, dostepnosc lezakow, bezpieczenstwo..ogolnie wrazenie z pobytu w hotelu-bede wdzieczna za wszelkie informacje:) wspomnialam o pokoju w bud. glownym bo troche sie obawiam budynkow typu bungalow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiola777 Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.com.pl 18.08.08, 10:32 przepraszam za opóźnienia ,ale już odpowiadam : przede wszystkim hotel sprzedaje miejsca a nie konkretne pokoje ,więc w momencie przyjazdu może się okazać ,że nie ma akurat wolnego pokoju z widokiem na morze :( W moim przypadku miałam mieć pokój 2+2 dostawki (dzieci 6i10lat) .Po przyjeździe o 5.00 rano zaprowadzono mnie do dusznego bungalowu z łóżkiem małżeńskim , łóżeczkiem niemowlęcym i obietnicą dostawienia jeszcze jednego łóżka pojedynczego. Po moim ostrym proteście pan w recepcji obiecał mi pokój 4-osobowy w budynku głównym ,ale musiałam czekać ze zmęczoną rodziną 5 godz. (do 10.00)- wtedy goście zwalniają pokoje.Dostałam piękny pokój w budynku głównym (taki jak w katalogu)ale tylko dzięki własnej determinacji, bo na pomoc rezydenta (Itaka) nie było co liczyć. Generalnie większość osób ,które przyjechały z nami zakwaterowywano w bungalowach i tylko niektórzy "wywalczyli" różnymi sposobami lepsze pokoje. Na pewno przestrzegam przed zakwaterowaniem w bungalowach !!! Są co najmniej o klasę gorsze niż pokoje w bud.głównym . Co do czystości to, trzeba przymknąć oko i zrozumieć ,że higiena jest tam naprawdę przez małe "h" i nie rozpaczać. Sprzątaczka odkurza, wymienia pościel,ręczniki, ścieli łóżka ale nie liczmy na to ,że umyje zachlapane lustro czy zakurzone okno. Obsługa zawsze i wszędzie chętnie wyciąga ręce po napiwki, ale nie myślcie ,że one coś gwarantują np.super traktowanie w restauracji. Ja osobiście nie dawałam napiwków i byłam zawsze dobrze obsłużona ,czasem nawet lepiej niż standard. Widziałam też "geściarzy" ,którzy wręczali kelnerom pieniądze a potem sami szukali widelca :)) Posiłki : bardzo urozmaicone ,obfite i ogólnie mówiąc -dla każdego coś dobrego,i można jeść na okrągło całą dobę- choć przy pobycie 2-tygodniowym już zatęskniłam za pomidorówką. Jeżeli ktoś chciałby szczegóły to chętnie potem napiszę. Leżaki: bezpłatne przy basenach i na plaży (ręcznik hotelowy za depozytem 10DT) ale można mieć swój. Trochę trudno jest znaleźć wolny leżak w godz.11-15, ale można wcześniej sobie go "zarezerwowac" kładąc rano ręcznik na wolnym leżaku , A ogólnie - pomijając arabskie standardy-jest to jeden z najlepszych hoteli w Sousse ,oferuje wiele atrakcji zarowno dla dorosłych jak i dla dzieci. Rozmawialiśmy z osobami, które były w innych hotelach i zazdrościli nam. Więc Wam również życzę miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.gprs.plus.pl 14.08.08, 22:16 no i co..ktos tak oferował informacje..narobił smaku i zginal z forum:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-be Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 10:29 Może ktoś wrócił?Ja również czekam na jakieś informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiola777 Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.com.pl 18.08.08, 10:37 chętnie odpowiem- napisz proszę ,co Cię interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-be Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 19:09 Jak wygląda sprawa z leżakami?Czy bez problemu można znaleźć wolny czy trzeba wcześniej rezerwować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiola777 Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.com.pl 20.08.08, 10:23 zarówno na plaży jak i przy basenach leżaki bez problemu są wolne do ok godz.9.00, potem trzeba poszukać. Ja chodziłam na plażę ok godz.11.00 i już było pełno, ale zawsze coś znalazłam (1 szt).Niestety w pierwszej kolejności zajmowane są leżaki pod parasolami blisko wody, więc trzeba sie liczyć z tym ,że im później zarezerwujesz, tym dalej od morza (plaża jest dość szeroka).No i oczywiście łatwiej znależć pojedynczy leżak niż 2 lub 3. Słyszałam, ale tylko z opowiadań ,że można załatwić sobie rezerwację dając napiwek panu-leżakowemu . Odpowiedz Link Zgłoś