Dodaj do ulubionych

Karthago El Ksar w Sousse

IP: *.com.pl 11.08.08, 12:55
właśnie wróciliśmy-jeżeli komuś pomogą nasze doświadczenia, chętnie opowiem
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.gprs.plus.pl 12.08.08, 12:40
      witam. lecimy do tego hotelu z mężem pod koniec sierpnia. mamy zarezerwowany pokoj z widokiem na morze-podobno w budynku glownym.. prosze o wszelkie opinie o hotelu-czystosc pokoi, obsluga, jakosc posilkow, dostepnosc lezakow, bezpieczenstwo..ogolnie wrazenie z pobytu w hotelu-bede wdzieczna za wszelkie informacje:)
      wspomnialam o pokoju w bud. glownym bo troche sie obawiam budynkow typu bungalow..
      • Gość: kasiola777 Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.com.pl 18.08.08, 10:32
        przepraszam za opóźnienia ,ale już odpowiadam :
        przede wszystkim
        hotel sprzedaje miejsca a nie konkretne pokoje ,więc w momencie przyjazdu może
        się okazać ,że nie ma akurat wolnego pokoju z widokiem na morze :(
        W moim przypadku miałam mieć pokój 2+2 dostawki (dzieci 6i10lat) .Po przyjeździe
        o 5.00 rano zaprowadzono mnie do dusznego bungalowu z łóżkiem małżeńskim ,
        łóżeczkiem niemowlęcym i obietnicą dostawienia jeszcze jednego łóżka
        pojedynczego. Po moim ostrym proteście pan w recepcji obiecał mi pokój 4-osobowy
        w budynku głównym ,ale musiałam czekać ze zmęczoną rodziną 5 godz. (do 10.00)-
        wtedy goście zwalniają pokoje.Dostałam piękny pokój w budynku głównym (taki jak
        w katalogu)ale tylko dzięki własnej determinacji, bo na pomoc rezydenta (Itaka)
        nie było co liczyć.
        Generalnie większość osób ,które przyjechały z nami zakwaterowywano w
        bungalowach i tylko niektórzy "wywalczyli" różnymi sposobami lepsze pokoje. Na
        pewno przestrzegam przed zakwaterowaniem w bungalowach !!! Są co najmniej o
        klasę gorsze niż pokoje w bud.głównym .
        Co do czystości to, trzeba przymknąć oko i zrozumieć ,że higiena jest tam
        naprawdę przez małe "h" i nie rozpaczać. Sprzątaczka odkurza, wymienia
        pościel,ręczniki, ścieli łóżka ale nie liczmy na to ,że umyje zachlapane lustro
        czy zakurzone okno.
        Obsługa zawsze i wszędzie chętnie wyciąga ręce po napiwki, ale nie myślcie ,że
        one coś gwarantują np.super traktowanie w restauracji. Ja osobiście nie dawałam
        napiwków i byłam zawsze dobrze obsłużona ,czasem nawet lepiej niż standard.
        Widziałam też "geściarzy" ,którzy wręczali kelnerom pieniądze a potem sami
        szukali widelca :))
        Posiłki :
        bardzo urozmaicone ,obfite i ogólnie mówiąc -dla każdego coś dobrego,i można
        jeść na okrągło całą dobę- choć przy pobycie 2-tygodniowym już zatęskniłam za
        pomidorówką.
        Jeżeli ktoś chciałby szczegóły to chętnie potem napiszę.
        Leżaki:
        bezpłatne przy basenach i na plaży (ręcznik hotelowy za depozytem 10DT) ale
        można mieć swój. Trochę trudno jest znaleźć wolny leżak w godz.11-15, ale można
        wcześniej sobie go "zarezerwowac" kładąc rano ręcznik na wolnym leżaku ,

A ogólnie - pomijając arabskie standardy-jest to jeden z najlepszych hoteli w
        Sousse ,oferuje wiele atrakcji zarowno dla dorosłych jak i dla dzieci.
        Rozmawialiśmy z osobami, które były w innych hotelach i zazdrościli nam. Więc
        Wam również życzę miłych wakacji.
    • Gość: monika Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.gprs.plus.pl 14.08.08, 22:16
      no i co..ktos tak oferował informacje..narobił smaku i zginal z forum:(
      • Gość: b-be Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 10:29
        Może ktoś wrócił?Ja również czekam na jakieś informacje.
        • Gość: kasiola777 Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.com.pl 18.08.08, 10:37
          chętnie odpowiem- napisz proszę ,co Cię interesuje
          • Gość: b-be Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 19:09
            Jak wygląda sprawa z leżakami?Czy bez problemu można znaleźć wolny
            czy trzeba wcześniej rezerwować?
            • Gość: kasiola777 Re: Karthago El Ksar w Sousse IP: *.com.pl 20.08.08, 10:23
              zarówno na plaży jak i przy basenach leżaki bez problemu są wolne do ok
              godz.9.00, potem trzeba poszukać.
              Ja chodziłam na plażę ok godz.11.00 i już było pełno, ale zawsze coś znalazłam
              (1 szt).Niestety w pierwszej kolejności zajmowane są leżaki pod parasolami
              blisko wody, więc trzeba sie liczyć z tym ,że im później zarezerwujesz, tym
              dalej od morza (plaża jest dość szeroka).No i oczywiście łatwiej znależć
              pojedynczy leżak niż 2 lub 3.
              Słyszałam, ale tylko z opowiadań ,że można załatwić sobie rezerwację dając
              napiwek panu-leżakowemu .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka