mijo81 13.09.11, 00:04 praca.wp.pl/title,Od-nowego-roku-zmiany-w-urlopach,wid,13776355,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wersja_robocza Re: Taki sukces a tu cisza 13.09.11, 09:26 Znaczy cieszysz się, że będziesz mógł dłużnej opiekować się swoim dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Taki sukces a tu cisza 19.09.11, 23:46 Cieszę się, że nie będzie mnie w robocie a kaska będzie wpływać Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Taki sukces a tu cisza 14.10.11, 19:13 W czasie urlopu wypoczynkowego również nie ma cię w robocie, a kaska wpływa. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Taki sukces a tu cisza 15.10.11, 14:22 Wieć im więcej tych "urlopów" tym lepiej dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkota Re: Taki sukces a tu cisza 13.09.11, 10:25 Wiadomo o tym od ponad roku. 2 tygodnie co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Taki sukces a tu cisza 13.09.11, 11:08 reeeeeeeeeeewelaaaaaaaaaacjaaaaaaaaaaa 2 tygodnie Łaaaaaaaaaaaał! Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Taki sukces a tu cisza 19.09.11, 23:48 A co chcesz więcej .... tak jak w Szwecji??? To zacznij oddawać nie 1/3 a 1/2 część swojej. Wtedy może zamiast 2 tygodni będzie 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Taki sukces a tu cisza 13.09.11, 22:06 Podobno to i tak przepada, poniewaz ojcowie boja sie toto egzekwowac, bo szefowie (mezczyzni glownie glownie, a jak) sa grubo przeciwni. Martwy przepis -> bez obwarowan itp. oraz zmian w mentalnosci itp. Wydluzanie jest ok, ale to i tak za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Taki sukces a tu cisza 19.09.11, 23:50 Ciekawe, który pracodawca jest za tym aby pracownicy brali urlopy. Wydłużyc to sobie możesz jak oddasz więcej ze swojej pensji Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Taki sukces a tu cisza 23.09.11, 00:45 mijo81 napisał: > Ciekawe, który pracodawca jest za tym aby pracownicy brali urlopy. > Wydłużyc to sobie możesz jak oddasz więcej ze swojej pensji Ja ojcem nie jestem, matką póki co też nie, więc do kogo ta mowa? Bielmo antyfem na oczku temu misiu? Za czym jest twój pracodawca też mnie nie obchodzi, ale jeśli oszwabia pracownika i/lub państwo, to niech ...uważa. Ja mówię o przepisach, które są i o ich przestrzeganiu, a ty o czym? Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Taki sukces a tu cisza 24.09.11, 18:19 O tym samym, z każdym dodatkowym urlopem będzie robił problem. Więc jak facet nie chce skończyć tak jak kobieta to z tych urlopów nie będzie korzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Taki sukces a tu cisza 07.10.11, 21:13 Czyli zawsze pat? To w ogóle najlepiej się powiesić zamiast żyć i coś robić, próbować. Czy ty zawsze wybierasz dowalenie feministce/obojętnej babie, kiedy nawet masz coś sensownego do powiedzenia? A nie daj Boże po myśli. Powstrzymujesz się, chociaż wiesz o co cho i starym torem, rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Taki sukces a tu cisza 08.10.11, 00:10 No, trzeba dać se spokój z urlopami, chorobami, ciążami i robić karierę. Po prostu, trzeba zachowywać się jak chłop i już. Inaczej równości nie będzie. A jezeli lekiem na nierówność ma być równanie w dół to nic z tego nie będzie bo i tak nie wszyscy będą chcieli w ten dół równać. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Taki sukces a tu cisza 08.10.11, 01:31 Nikt nie chce "równać w dół", tylko żyć i przeżyć, ale ty nadal nie jesteś w stanie tego załapać. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Taki sukces a tu cisza 14.10.11, 19:09 Bo ja piszę od strony pracodawcy, to oni nami rządzą. Wiadmomo, musimy się im opierać bo na wykorzystują ale my z nimi nie wygramy. Jeżeli to jest sprzeczne z ich interesem to będą się bronić ręcami i nogami, żebyśmy jak najmniej korzystali z takich "przywilejów". Więc kto ma ich więcej temu będzie trudniej o robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Taki sukces a tu cisza 14.10.11, 21:56 To z innej beczki - zeby chociaz u nas tak nie rzucali klod pod nogi, jak ktos chce stanac na wlasnych... Odpowiedz Link Zgłoś
zak_szirak Re: Taki sukces a tu cisza 20.09.11, 12:09 easz, czy do pelnego "parytetowego sukcesu" potrzeba obiazkowej trensplatacji jednej piersi - od matki do ojca, conajmniej na czas laktacji ?? wiekszosc kobitek w pologu mysle, ze cieszy fakt, ze tatus pieniazki generuje i rzetelnie przelewa na 'wspolne konto', a weekendy spedza w domu, a nie z kumplami ;-) easz napisała: > > Podobno to i tak przepada, poniewaz ojcowie boja sie toto egzekwowac, bo szefow > ie (mezczyzni glownie glownie, a jak) sa grubo przeciwni. Martwy przepis -> > bez obwarowan itp. oraz zmian w mentalnosci itp. Wydluzanie jest ok, ale to i > tak za malo. > > Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Taki sukces a tu cisza 21.09.11, 18:51 Ale feministyczna zasada mówi: może być biedniej byle sprawiedliwiej .... i dlatego tak ludziska leją na feministki. Odpowiedz Link Zgłoś