mijo81 13.10.11, 22:49 I to jeszcze u Szwedów!? wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,43-latka-pobila-i-brutalnie-zgwalcila-swoja-sasiadke,wid,13893164,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiu-1 Re: Kara za gwałt 14.10.11, 07:33 Tylko 2,5 roku za brutalny gwałt? Pewnie szwedzki sąd z jakichści przyczyn musiał uznać, że sama sobie winna. Może to jakiś polski sędzia na praktykach w Szwecji? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch A ja widzę, 14.10.11, 07:44 jak kolega misio dławi się się śmiechem czytając drapieżne ironią, błyskotliwe komentarze pod zalinkowaną wiadomością, o gwałceniu skarpetą czy wałkiem do ciasta, tudzież innych wymóżdżeń rodem z miejskiego targowiska. Na szczęście w temacie mogę jedynie teoretyzować ale gwałt dokonuje się bardziej w sferze psychicznej niż fizycznej. I jeśli ofiara nie została zgwałcona akurat butelką po starogardzkiej, to rany duszy goją się dużo dłużej, jeśli w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: A ja widzę, 14.10.11, 22:27 Tak samo nie dopuszczaja tacy specjalnie do siebie mysli, ze i mezczyzne mozna zgwalcic i wcale nie jest to jakies znosniejsze, bo, no wlasnie bo co? bo nie wiem. Nie ma roznicy, tzn. poza roznica w czestosci wystepowania oraz czesci ew. konsekwencji w postaci ciazy itd. Nie wiem, ze tak trudno sobie wyobrazic cos takiego, troche poempatyzowac i gotowe, nie powinno byc wiecej zadnych problemow w rozumieniu tematu. Tymczasem jest inaczej. Jakis strach przed przyznaniem, ze tez sie ma d.pe, psyche i tez mozna stac sie ofiara? Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Kara za gwałt 14.10.11, 08:07 Kronikę kryminalną z całego globu zamieść na FF. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 2,5 roku więzienia za gwałt to dużo czy mało? 14.10.11, 11:29 bo mam wątpliwości... Jak faceci gwałcą za brutalne gwałty dostają dożywocie, w Polsce nieco mniej ale wg. wytycznych kobiecych - powinni dostać kilkanaście lat więzienia + ucięcie wiadomej części ciała. Hm teraz co zrobić kobietą? Co jej uciąć i czy 2,5 roku za brutalny gwałt to nie za mało? Może gdyby nie był brutalny to ta baba dostałaby tylko obrączkę na girę ew. skierowanie na kursy walki z agresją? kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: 2,5 roku więzienia za gwałt to dużo czy mało? 14.10.11, 11:41 Ile w Polsce dostają za gwałty? Tak ostatecznie? W sensie jak się prezentują prawomocne wyroki? Korki, i nie bzdurz z tym ucinaniem czegoś, to nawet nie jest zabawne. Z kpinami ci kiepsko idzie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: 2,5 roku więzienia za gwałt to dużo czy mało? 14.10.11, 12:00 corgan1 napisał: > Hm teraz co zrobić kobietą? Co jej uciąć Musi jezyk? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Kara za gwałt 14.10.11, 12:09 Skandynawowie są znani z niskich wyroków. Przykładem może być Breivik. Oni stawiają na resocjalizację a nie na trzymanie w więzieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Wyrzuc smieci 14.10.11, 12:23 Zamiast odpowiadac, nacisnij kosz. Temat nie ma nic wspolnego z feminizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kara za gwałt 14.10.11, 21:04 berta-death napisała: > Skandynawowie są znani z niskich wyroków. Przykładem może być Breivik. Oni staw > iają na resocjalizację a nie na trzymanie w więzieniach. No i dlatego u nich wskaźnik gwałtów jest najwyższy na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Kara za gwałt 15.10.11, 02:14 > No i dlatego u nich wskaźnik gwałtów jest najwyższy na świecie A nie dlatego, że tam ofiary gwałtów nie są napiętnowane i nie boją się zgłaszać takich spraw na policję? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Kara za gwałt 15.10.11, 08:04 ...i zgłaszają gwałty polegające na pęknięciu lub niezałożeniu prezerwatywy? Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kara za gwałt 15.10.11, 14:15 Jeśli to masz na myśli to zapodaję link ze szczegółami dla niewtajemniczonych :) szygiel.salon24.pl/257327,za-co-siedzi-julian-assange-historia-peknietej-prezerwatywy Tam naprawdę im się we łbach poprzewracało. Gwałtu nie ma wtedy jeśli TY UDOWODNISZ, że wyraziła zgodę na seks. Jeśli nie udowodnisz to masz przekichane. Oczywiście, jak wykarzesz, że np. kobieta zaprosiła cię do siebie na chatę to co najwyżej wpadniesz do najniżej kategorii gwałtu i możesz dostać tylko 4 lata, he he Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Kara za gwałt 23.10.11, 20:00 W Polsce 4 lata dostanie facet za zgwałcenie twojej matki i wepchniecie jej butelki, co okaleczy ja do końca życia. I co ? He, he, śmieszne, he, he? Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kara za gwałt 23.10.11, 21:25 To powtórzę, w Szwecji 4 lata dostanie za to, że gumki nie założył. I to jest śmieszne, he he :) Chcesz w żałosny sposób odwracać kota ogonem? Proszę bardzo. Jest to tak samo żałosne jak prawo w Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
tigertiger Re: Kara za gwałt 23.10.11, 22:26 Podaj choć jeden przykład wyroku skazującego na 4 lata za nie założenie prezerwatywy, który zapadł w Szwecji. Jeśli próbujesz nawiązać do sprawy Juliana Assange'a to oskarżony było on o gwałt, jednak zarzuty zostały ocenione jako niewiarygodne, a szwedzki prokurator oddalił je jako niekwalifikujące się do dalszego postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Kara za gwałt 23.10.11, 19:58 >No i dlatego u nich wskaźnik gwałtów jest najwyższy na świecie Najwyższy wskaźnik gwałtow to akurat jest w Afryce ( Sudan, Kongo itp) Przeciętnie w trakcie życia każda kobieta zostanie tam zgwalcona 2-3 krotnie (zazwyczaj zbiorowo). Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kara za gwałt 23.10.11, 21:26 Kurcze, Szwecja przegrywa z krajami afrykańskimi ??? Odpowiedz Link Zgłoś