Dodaj do ulubionych

Tandem WF vs. Ukrainki

13.07.12, 11:32
Przecieram oczy, bo nie widzę stosownego wątku. Czyżby na żadnej z feministek nie zrobiły wrażenia obraźliwe teksty w wykonaniu Wojewódzkiego i Figurskiego? Coś przeoczyłam?
Obserwuj wątek
    • rekreativa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 12:04
      Wiesz, może to dlatego, że dyskusje dotyczące tej wpady tandemu WF toczyły się na innych forach (Publicystyka, Kobieta) i to dość intensywnie.
      W związku z tym, kto chciał się wypowiedzieć, to się tam wypowiedział i już nie było sensu powtarzać wątku tutaj.
    • kotek.filemon Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 12:20
      Natężenie bucery w Kraju Kwitnącego Buraka osiągnęło już takie poziomy, że da się tylko na jednej skali zmierzyć. WiF, żalek.pl mówiący "niech pani mi nie mówi, że pani coś wie", a teraz jeszcze Skórzyński, który ma emo, że kobiety z plasterkiem mu nie dają. Poziom odniesienia jest taki, że buc nawet nie zdaje sobie sprawy, że jest bucem.
      • rekreativa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 12:33
        A o co chodzi z tym Skórzyńskim, bo przegapiłam?
        • kotek.filemon Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 13:01
          O to, o to i o to tak z grubsza.
          • rekreativa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 13:24
            Dzięki :)
      • zak_szirak Re: Tandem WF vs. Ukrainki 16.07.12, 13:04
        ja mysle ze dosc tegim bucem wychodowanym na czerwono-buraczanym poletku jest ten, komu z taka latwoscia na antenie radia gwalci sie kobiety. Oczywiscie jak sobie na to uroda i zadbana higiena zasluza.

kotek.filemon napisał:

> Natężenie bucery w Kraju Kwitnącego Buraka osiągnęło już takie poziomy, że da s
        > ię tylko na jednej skali zmierzyć. WiF, żalek.pl mówiący "niech pani mi nie mówi,
        > że pani coś wie", a teraz jeszcze Skórzyński, który ma emo, że kobiety z plaste
        > rkiem mu nie dają. Poziom odniesienia jest taki, że buc nawet nie zdaje sobie s
        > prawy, że jest bucem.
        >
    • easz Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 23:46
      Na mnie nie zrobiły, bo to dla nich typowe, poza tym, mało to takich tekstów u mnie za rogiem, może akurat nie o Ukrainkach, hehe, bo naszych maczo nie stać na takowe nawet, ale o swojskich, żonach czyli, nie lepiej mówią. Albo na forach mało takich komplementów itp?

Ja przetarłam za to oczęta na to larum, które się podniosło po tekstach W. i F. Najbardziej mi się podobały reakcje różnych światłych ludzików, dziennikarek np, tych, co to im nie wiem kto sprząta, ale chyba nie Ukrainki i nie na czarno, co nie. Każde świętsze od papieża.
      Ale powiedzcie mi, czy wcześniej ktoś kiedyś poruszył tak głośno i z serca tę kwestię?
      Ja tylko pamiętam, dziwaczną zresztą, wstawkę sprzed lat, z wywiadu z Nosowską, która to powiedziała jak to nie zatrudniła pewnej Ukrainki do sprzątania, bo ona miała tam u siebie wyższe wykształcenie, więc miała N. opór.
      Tyle w temacie. Ale może ja nie wiem, może nieoczytana jestem a były jakieś raporty w Polityce, czy u Lisa, może polska policja goniła Femen, co się rozbierał w obronie pomocy domowych w polskich domach, no to sori.
      • opuncja.figowa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 16.07.12, 11:44
        to dla nich typowe
        Ale nie zwalnia z odpowiedzialności za słowo. Z poza tym, co jest takiego typowego w upodlaniu drugiego człowieka?

Ja przetarłam za to oczęta na to larum, które się podniosło po tekstach W. i F.
        Widać miarka się przebrała.
        A właśnie, kiedy śp. prezydenta podle obrażali, kiedy rzecznika transportu obrażali, wszyscy wody nabrali w usta. Bo jak PiS, to można?

czy wcześniej ktoś kiedyś poruszył tak głośno i z serca tę kwestię?
        Ta kwestia jest tylko i wyłącznie dorabianiem gęby uprawianą po fakcie przez sprawców, a nawet sojuszników, świadczy o buńczuczności i o tym, jak jak trudno jest przyznać się błędu.
        • easz Re: Tandem WF vs. Ukrainki 22.07.12, 23:33
          opuncja.figowa napisała:

> Ja przetarłam za to oczęta na to larum, które się podniosło po tekstach W. i F.
          > Widać miarka się przebrała.
          > A właśnie, kiedy śp. prezydenta podle obrażali, kiedy rzecznika transportu obra
          > żali, wszyscy wody nabrali w usta. Bo jak PiS, to można?
          >
          > czy wcześniej ktoś kiedyś poruszył tak głośno i z serca tę kwestię?
          > Ta kwestia jest tylko i wyłącznie dorabianiem gęby uprawianą po fakcie przez sp
          > rawców, a nawet sojuszników, świadczy o buńczuczności i o tym, jak jak trudno
          > jest przyznać się błędu.

Ja tam nie wiem, za daleko Warszawy jestem, to się nie orientuję. Mnie się cały czas Kuba z Brumem kojarzy i takimitam, ale może mu odbiło bardziej, niż bardziej?
          I ok, nie zrobił fajnie, tylko że to nie zmienia faktu a co ja zauważyłam byłam, że ci wszyscy oburzeni jakoś bardziej mnie mierżą, bo bardzo czuję od nich oburzenie na pokaz, obłudę i podszytą wstydem, powodowaną poczuciem winy najlepszą obronę - atak. Ostatnio np. wstępniak w WO. Raz pracujące u bogatych polskich wojewódzkich Ukrainki, to są trzy kobiety na krzyż, raz całe tabuny biednych niewolnic ukraińskich itp. Żenua.
          Ale co ja tam wiem, u nas psy mówią praszczaj, radio nie odbiera tevauenu, a u Ukraińców to my pracujemy.
          Jednak te polityczne następstwa poruszone w tym wątku, muszę powiedzieć, zaskoczyły mnie. Ja cię, ludzie.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 23:49
      Ale to były teksty obrażające polskich mężczyzn, nie kobiety...
      • easz Re: Tandem WF vs. Ukrainki 14.07.12, 00:01
        Nie, to były teksty wyśmiewające obłudę i wyzysk, złodziejstwo, tylko grube, to się subtelni nie poznali. Taki bąk w windzie, jeśli ktoś tu jeszcze pamięta stare wątki z Dzikowym, obrońcą tej metody;)
        • corgan1 bo prawdziwy Polak kopie psa i gwałci Ukrainkę? 14.07.12, 14:31
          • easz kasa, Corgan, kasa 15.07.12, 02:54

• zak_szirak bo prawdziwy celebryta kopie psa i gwalci kobiety 16.07.12, 13:01
              a ja mysle sobie, ze taki jeden Wojewodzki z Powiatowym - niczym zachciankowa aborcja - jest przereklamowany.

Nawet jak sloma powiatowemu z butow do mikrofonu wylazi, to i tak lewica nie ma lepszego posazka do ozlacania i bicia przed nim resztkami twarzy o medialne klepisko.

ja tylko czekam, az na Paradzie Rownosci Wojewodzki ze Szczuka - obok gejow i brunatnych bojowek z Berlina - ustawia w jednym barnwym korowodzie - zabawnych gwalcicieli z Ukrainy.

easz napisała:

>
    • bene_gesserit Re: Tandem WF vs. Ukrainki 14.07.12, 10:44
      Przecieraj oczy, ale czy to na pewno jest obowiazek forum poruszac wszystkie modne tematy?

Imo temat wyczerpał brawurowy artykul w przedostatnim Przekroju, w ktorym po 'Wojewódzkim i tym drugim pajacu' dwie autorki przez dwie strony lecą w ich własnej, ukochanej i prześmiesznej konwencji, a całość jest zilustrowana stosownym obrazkiem (przedstawiajacym W jako ofiarę homoseksualnego gwałtu analnego).

Bardziej mnie zastanawia otoczka całej sprawy.
      Czemu Wojewódzkiemu nie dostało się wcześniej (byly zarty w telewizji o tym, ze 'Murzyn zjadł żonę', potem dopiero naśmiewanie się z 'Murzina' w radiu, a potem dowcipaski o Ukrainkach).
      Czemu podupadająca medialna sława zdecydowała się na taką ścieżkę ratowania popularności.
      Czemu doprawdy nikt, ale to chyba dosłownie nikt z osób, ktore pokusiły się o obronę zenującego tandemu albo analizę sytuacji, nie wyłuszczył, dlaczego w Polsce takie dowcipkowanie jest niestosowne.

Ale tak w ogóle, czuję satysfakcję z powodu tego, ze w tym akurat przypadku lud zagłosował nogami, a Wojewódzki odbębnił coś w rodzaju pokajania się.
      • opuncja.figowa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 16.07.12, 12:02
        Gdzie tam obowiązek, temat sam się prosił:)

Mam sporo zastrzeżeń do Wojewódzkiego, oj sporo, a jednak wulgarny rysunek w Przekroju uważam za niesmaczne przegięcie.

Czemu Wojewódzkiemu nie dostało się wcześniej
        Bo zwinięto parasol ochronny. Wcześniej chamskie wybryki dotyczyły jednej strony polityczniej, ale jak widać panom uśpionym luksusami się zapomniało.

• bene_gesserit Re: Tandem WF vs. Ukrainki 16.07.12, 19:31
          opuncja.figowa napisała:

> Mam sporo zastrzeżeń do Wojewódzkiego, oj sporo, a jednak wulgarny rysunek w Pr
          > zekroju uważam za niesmaczne przegięcie.

Alez rysunek i artykul to było pobicie Wojewódzkiego i tego drugiego pajaca, a przy okazji tych, ktorzy bronili konwencji ich własną bronią. Czyli och-jaką-haha-zabawną-konwencją. Imo było to bardzo dowcipne (w dziwny sposob o niebo dowcipniejsze niż zarty o gwałtach albo rasistowskie dowcipasy) i oczyszczające.

> Bo zwinięto parasol ochronny.

Kto zwinał, jak i dlaczego?

Wcześniej chamskie wybryki dotyczyły jednej stro
          > ny polityczniej, ale jak widać panom uśpionym luksusami się zapomniało.

Której jednej strony?
          Wojewódzkiemu słupki popularnosci spadały już od dawna. Nie pomógł nawet kosztowny tupecik (uwaga: konwencja, ha ha ha).
          • zak_szirak Re: Tandem WF vs. Ukrainki 16.07.12, 22:00
            co ty opowiadasz, Powiatowy urodzil sie kmiotem, kmiotem byl i kmiotem pozostanie, bo wyhodowaqno go na lewackich wartosciach. Z Hindusa sie nabijal jak mu slupki-glupki TVN-owej bezmozgowej gawiedzi dobrze pokazywaly. Teraz pofolgowal swemu 'lewackiemu intelektowi' i sie zdziwil bo mama i tato w domu tez ze Slowan szydzili.
          • opuncja.figowa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 17.07.12, 12:47
            Nie odpowiada mi zasada oko za oko.

Kto zwinał, jak i dlaczego? ... Której jednej strony?
            Bo sztandarowy produkt marketingowy rządu (czyt. euro) skalali. Poniżej dowód: słowa samego Figurskiego:

Nagle ktoś uznał, że dopóki ironizowaliśmy na temat PiS-u, Jarosława Kaczyńskiego, gejów, ojca Rydzyka, Baracka Obamy czy nawet Jezusa, to nic się nie stało, ale temat Euro i ukraińskich kobiet już nie podlega sarkastycznym uwagom" - by GW.

Zapomniał dodać, że razem z Wojewódzkim szydził również z katastrofy smoleńskiej i jej 96 ofiar, śp. prezydenta, Hindusa z pochodzenia (też z PIS), z polskiej flagi w psiej kupie, a nie za kupę odpowiada sam Wojewódzki w swoim pożal sie programiku, gdzie notabene również bez przerwy atakuje prawicę. Nawet pan nadredaktor stosownymi słowami tuz po wyborach dziękował, coś z duchem świętym było.

I jeszcze jedno, obydwaj panowie zasiadali w honorowym komitecie wyborczym urzędującego pana prezydenta. Masz jeszcze wątpliwości, której strony politycznej dotyczą ich popisy?

• bene_gesserit Re: Tandem WF vs. Ukrainki 17.07.12, 21:02
              opuncja.figowa napisała:

> Nie odpowiada mi zasada oko za oko.

To nie jest zasada oko za oko, ale pogonienie palanta jego wlasną bronią. Żeby poczuł jak to boli i uruchomił zardzewiałą empatię.

> Kto zwinał, jak i dlaczego? ... Której jednej strony?
              > Bo sztandarowy produkt marketingowy rządu (czyt. euro) skalali. Poniżej dowód:
              > słowa samego Figurskiego:
              >
              > [i]Nagle ktoś uznał, że dopóki ironizowaliśmy na temat PiS-u, Jarosława Kaczyńs
              > kiego, gejów, ojca Rydzyka, Baracka Obamy czy nawet Jezusa, to nic się nie stał
              > o, ale temat Euro i ukraińskich kobiet już nie podlega sarkastycznym uwagom" [/
              > i] - by GW.
              >
              > Zapomniał dodać, że razem z Wojewódzkim szydził również z katastrofy smoleński
              > ej i jej 96 ofiar, śp. prezydenta, Hindusa z pochodzenia (też z PIS), z polski
              > ej flagi w psiej kupie, a nie za kupę odpowiada sam Wojewódzki w swoim pożal s
              > ie programiku, gdzie notabene również bez przerwy atakuje prawicę. Nawet pan na
              > dredaktor stosownymi słowami tuz po wyborach dziękował, coś z duchem świętym by
              > ło.

A prasa prawicowa na ten temat milczała? Nie mają nasłuchu głupich audycji na Esce? o_O
              No, jesli tak, to sami sobie są winni, conie.

> I jeszcze jedno, obydwaj panowie zasiadali w honorowym komitecie wyborczym urz
              > ędującego pana prezydenta. Masz jeszcze wątpliwości, której strony politycznej
              > dotyczą ich popisy?

Nie, zadnej - bo kiedy jeszcze od czasu do czasu czytałam/oglądałam Wojewódzkiego i o Wojewódzkim, wielokrotnie dane mi było dowiedzieć się o jego orientacji politycznej. Poważnie można mieć pretensję do kogoś o wyznawane poglądy polityczne? Miej w takim razie do mnie :P
              • opuncja.figowa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 18.07.12, 08:19
                Poważnie można mieć pretensję do kogoś o wyznawane poglądy polityczne? Miej w takim razie do mnie

Tylko, że tandem WF nie posada żadnych poglądów, a kieruje sie dupowładztwem.

Do siebie nie mam, tym bardziej do Ciebie nie mogłabym;)
                • bene_gesserit Re: Tandem WF vs. Ukrainki 18.07.12, 20:12
                  Nie wiem, jak den drugi, ale W zawsze się deklarował, a czasem wręcz nachalnie agitował za PO.
                  • opuncja.figowa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 19.07.12, 12:22
                    W ... czasem wręcz nachalnie agitował za PO.

No o tym przecież mówię. PO uchodzi za partię bezprogramową i bezideową, na zasadzie wszystko, byle nie PiS.
                    • zak_szirak Re: Tandem WF vs. Ukrainki 24.07.12, 13:10
                      i tak sa lepsi niz 'cpuny Palikota' czy zelowane wymoczki Grzesia Niewybieralskiego z SLD.

w sumie lewica nakrecajac wielki kryzys za bardzo nie garnie sie do ratowania sytuacji. Obiboki czekaja na odbudowanie gospoodarek, wtedy znowu beda sie obzerac kielbasa wyborcza.

opuncja.figowa napisała:

> W ... czasem wręcz nachalnie agitował za PO.
                      >
                      > No o tym przecież mówię. PO uchodzi za partię bezprogramową i bezideową, na za
                      > sadzie wszystko, byle nie PiS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka