opuncja.figowa 13.07.12, 11:32 Przecieram oczy, bo nie widzę stosownego wątku. Czyżby na żadnej z feministek nie zrobiły wrażenia obraźliwe teksty w wykonaniu Wojewódzkiego i Figurskiego? Coś przeoczyłam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rekreativa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 12:04 Wiesz, może to dlatego, że dyskusje dotyczące tej wpady tandemu WF toczyły się na innych forach (Publicystyka, Kobieta) i to dość intensywnie. W związku z tym, kto chciał się wypowiedzieć, to się tam wypowiedział i już nie było sensu powtarzać wątku tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 12:20 Natężenie bucery w Kraju Kwitnącego Buraka osiągnęło już takie poziomy, że da się tylko na jednej skali zmierzyć. WiF, żalek.pl mówiący "niech pani mi nie mówi, że pani coś wie", a teraz jeszcze Skórzyński, który ma emo, że kobiety z plasterkiem mu nie dają. Poziom odniesienia jest taki, że buc nawet nie zdaje sobie sprawy, że jest bucem. Odpowiedz Link Zgłoś
rekreativa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 12:33 A o co chodzi z tym Skórzyńskim, bo przegapiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 13:01 O to, o to i o to tak z grubsza. Odpowiedz Link Zgłoś
zak_szirak Re: Tandem WF vs. Ukrainki 16.07.12, 13:04 ja mysle ze dosc tegim bucem wychodowanym na czerwono-buraczanym poletku jest ten, komu z taka latwoscia na antenie radia gwalci sie kobiety. Oczywiscie jak sobie na to uroda i zadbana higiena zasluza. kotek.filemon napisał: > Natężenie bucery w Kraju Kwitnącego Buraka osiągnęło już takie poziomy, że da s > ię tylko na jednej skali zmierzyć. WiF, żalek.pl mówiący "niech pani mi nie mówi, > że pani coś wie", a teraz jeszcze Skórzyński, który ma emo, że kobiety z plaste > rkiem mu nie dają. Poziom odniesienia jest taki, że buc nawet nie zdaje sobie s > prawy, że jest bucem. > Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 23:46 Na mnie nie zrobiły, bo to dla nich typowe, poza tym, mało to takich tekstów u mnie za rogiem, może akurat nie o Ukrainkach, hehe, bo naszych maczo nie stać na takowe nawet, ale o swojskich, żonach czyli, nie lepiej mówią. Albo na forach mało takich komplementów itp? Ja przetarłam za to oczęta na to larum, które się podniosło po tekstach W. i F. Najbardziej mi się podobały reakcje różnych światłych ludzików, dziennikarek np, tych, co to im nie wiem kto sprząta, ale chyba nie Ukrainki i nie na czarno, co nie. Każde świętsze od papieża. Ale powiedzcie mi, czy wcześniej ktoś kiedyś poruszył tak głośno i z serca tę kwestię? Ja tylko pamiętam, dziwaczną zresztą, wstawkę sprzed lat, z wywiadu z Nosowską, która to powiedziała jak to nie zatrudniła pewnej Ukrainki do sprzątania, bo ona miała tam u siebie wyższe wykształcenie, więc miała N. opór. Tyle w temacie. Ale może ja nie wiem, może nieoczytana jestem a były jakieś raporty w Polityce, czy u Lisa, może polska policja goniła Femen, co się rozbierał w obronie pomocy domowych w polskich domach, no to sori. Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja.figowa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 16.07.12, 11:44 to dla nich typowe Ale nie zwalnia z odpowiedzialności za słowo. Z poza tym, co jest takiego typowego w upodlaniu drugiego człowieka? Ja przetarłam za to oczęta na to larum, które się podniosło po tekstach W. i F. Widać miarka się przebrała. A właśnie, kiedy śp. prezydenta podle obrażali, kiedy rzecznika transportu obrażali, wszyscy wody nabrali w usta. Bo jak PiS, to można? czy wcześniej ktoś kiedyś poruszył tak głośno i z serca tę kwestię? Ta kwestia jest tylko i wyłącznie dorabianiem gęby uprawianą po fakcie przez sprawców, a nawet sojuszników, świadczy o buńczuczności i o tym, jak jak trudno jest przyznać się błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Tandem WF vs. Ukrainki 22.07.12, 23:33 opuncja.figowa napisała: > Ja przetarłam za to oczęta na to larum, które się podniosło po tekstach W. i F. > Widać miarka się przebrała. > A właśnie, kiedy śp. prezydenta podle obrażali, kiedy rzecznika transportu obra > żali, wszyscy wody nabrali w usta. Bo jak PiS, to można? > > czy wcześniej ktoś kiedyś poruszył tak głośno i z serca tę kwestię? > Ta kwestia jest tylko i wyłącznie dorabianiem gęby uprawianą po fakcie przez sp > rawców, a nawet sojuszników, świadczy o buńczuczności i o tym, jak jak trudno > jest przyznać się błędu. Ja tam nie wiem, za daleko Warszawy jestem, to się nie orientuję. Mnie się cały czas Kuba z Brumem kojarzy i takimitam, ale może mu odbiło bardziej, niż bardziej? I ok, nie zrobił fajnie, tylko że to nie zmienia faktu a co ja zauważyłam byłam, że ci wszyscy oburzeni jakoś bardziej mnie mierżą, bo bardzo czuję od nich oburzenie na pokaz, obłudę i podszytą wstydem, powodowaną poczuciem winy najlepszą obronę - atak. Ostatnio np. wstępniak w WO. Raz pracujące u bogatych polskich wojewódzkich Ukrainki, to są trzy kobiety na krzyż, raz całe tabuny biednych niewolnic ukraińskich itp. Żenua. Ale co ja tam wiem, u nas psy mówią praszczaj, radio nie odbiera tevauenu, a u Ukraińców to my pracujemy. Jednak te polityczne następstwa poruszone w tym wątku, muszę powiedzieć, zaskoczyły mnie. Ja cię, ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Tandem WF vs. Ukrainki 13.07.12, 23:49 Ale to były teksty obrażające polskich mężczyzn, nie kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Tandem WF vs. Ukrainki 14.07.12, 00:01 Nie, to były teksty wyśmiewające obłudę i wyzysk, złodziejstwo, tylko grube, to się subtelni nie poznali. Taki bąk w windzie, jeśli ktoś tu jeszcze pamięta stare wątki z Dzikowym, obrońcą tej metody;) Odpowiedz Link Zgłoś
zak_szirak bo prawdziwy celebryta kopie psa i gwalci kobiety 16.07.12, 13:01 a ja mysle sobie, ze taki jeden Wojewodzki z Powiatowym - niczym zachciankowa aborcja - jest przereklamowany. Nawet jak sloma powiatowemu z butow do mikrofonu wylazi, to i tak lewica nie ma lepszego posazka do ozlacania i bicia przed nim resztkami twarzy o medialne klepisko. ja tylko czekam, az na Paradzie Rownosci Wojewodzki ze Szczuka - obok gejow i brunatnych bojowek z Berlina - ustawia w jednym barnwym korowodzie - zabawnych gwalcicieli z Ukrainy. easz napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Tandem WF vs. Ukrainki 14.07.12, 10:44 Przecieraj oczy, ale czy to na pewno jest obowiazek forum poruszac wszystkie modne tematy? Imo temat wyczerpał brawurowy artykul w przedostatnim Przekroju, w ktorym po 'Wojewódzkim i tym drugim pajacu' dwie autorki przez dwie strony lecą w ich własnej, ukochanej i prześmiesznej konwencji, a całość jest zilustrowana stosownym obrazkiem (przedstawiajacym W jako ofiarę homoseksualnego gwałtu analnego). Bardziej mnie zastanawia otoczka całej sprawy. Czemu Wojewódzkiemu nie dostało się wcześniej (byly zarty w telewizji o tym, ze 'Murzyn zjadł żonę', potem dopiero naśmiewanie się z 'Murzina' w radiu, a potem dowcipaski o Ukrainkach). Czemu podupadająca medialna sława zdecydowała się na taką ścieżkę ratowania popularności. Czemu doprawdy nikt, ale to chyba dosłownie nikt z osób, ktore pokusiły się o obronę zenującego tandemu albo analizę sytuacji, nie wyłuszczył, dlaczego w Polsce takie dowcipkowanie jest niestosowne. Ale tak w ogóle, czuję satysfakcję z powodu tego, ze w tym akurat przypadku lud zagłosował nogami, a Wojewódzki odbębnił coś w rodzaju pokajania się. Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja.figowa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 16.07.12, 12:02 Gdzie tam obowiązek, temat sam się prosił:) Mam sporo zastrzeżeń do Wojewódzkiego, oj sporo, a jednak wulgarny rysunek w Przekroju uważam za niesmaczne przegięcie. Czemu Wojewódzkiemu nie dostało się wcześniej Bo zwinięto parasol ochronny. Wcześniej chamskie wybryki dotyczyły jednej strony polityczniej, ale jak widać panom uśpionym luksusami się zapomniało. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Tandem WF vs. Ukrainki 16.07.12, 19:31 opuncja.figowa napisała: > Mam sporo zastrzeżeń do Wojewódzkiego, oj sporo, a jednak wulgarny rysunek w Pr > zekroju uważam za niesmaczne przegięcie. Alez rysunek i artykul to było pobicie Wojewódzkiego i tego drugiego pajaca, a przy okazji tych, ktorzy bronili konwencji ich własną bronią. Czyli och-jaką-haha-zabawną-konwencją. Imo było to bardzo dowcipne (w dziwny sposob o niebo dowcipniejsze niż zarty o gwałtach albo rasistowskie dowcipasy) i oczyszczające. > Bo zwinięto parasol ochronny. Kto zwinał, jak i dlaczego? Wcześniej chamskie wybryki dotyczyły jednej stro > ny polityczniej, ale jak widać panom uśpionym luksusami się zapomniało. Której jednej strony? Wojewódzkiemu słupki popularnosci spadały już od dawna. Nie pomógł nawet kosztowny tupecik (uwaga: konwencja, ha ha ha). Odpowiedz Link Zgłoś
zak_szirak Re: Tandem WF vs. Ukrainki 16.07.12, 22:00 co ty opowiadasz, Powiatowy urodzil sie kmiotem, kmiotem byl i kmiotem pozostanie, bo wyhodowaqno go na lewackich wartosciach. Z Hindusa sie nabijal jak mu slupki-glupki TVN-owej bezmozgowej gawiedzi dobrze pokazywaly. Teraz pofolgowal swemu 'lewackiemu intelektowi' i sie zdziwil bo mama i tato w domu tez ze Slowan szydzili. Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja.figowa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 17.07.12, 12:47 Nie odpowiada mi zasada oko za oko. Kto zwinał, jak i dlaczego? ... Której jednej strony? Bo sztandarowy produkt marketingowy rządu (czyt. euro) skalali. Poniżej dowód: słowa samego Figurskiego: Nagle ktoś uznał, że dopóki ironizowaliśmy na temat PiS-u, Jarosława Kaczyńskiego, gejów, ojca Rydzyka, Baracka Obamy czy nawet Jezusa, to nic się nie stało, ale temat Euro i ukraińskich kobiet już nie podlega sarkastycznym uwagom" - by GW. Zapomniał dodać, że razem z Wojewódzkim szydził również z katastrofy smoleńskiej i jej 96 ofiar, śp. prezydenta, Hindusa z pochodzenia (też z PIS), z polskiej flagi w psiej kupie, a nie za kupę odpowiada sam Wojewódzki w swoim pożal sie programiku, gdzie notabene również bez przerwy atakuje prawicę. Nawet pan nadredaktor stosownymi słowami tuz po wyborach dziękował, coś z duchem świętym było. I jeszcze jedno, obydwaj panowie zasiadali w honorowym komitecie wyborczym urzędującego pana prezydenta. Masz jeszcze wątpliwości, której strony politycznej dotyczą ich popisy? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Tandem WF vs. Ukrainki 17.07.12, 21:02 opuncja.figowa napisała: > Nie odpowiada mi zasada oko za oko. To nie jest zasada oko za oko, ale pogonienie palanta jego wlasną bronią. Żeby poczuł jak to boli i uruchomił zardzewiałą empatię. > Kto zwinał, jak i dlaczego? ... Której jednej strony? > Bo sztandarowy produkt marketingowy rządu (czyt. euro) skalali. Poniżej dowód: > słowa samego Figurskiego: > > [i]Nagle ktoś uznał, że dopóki ironizowaliśmy na temat PiS-u, Jarosława Kaczyńs > kiego, gejów, ojca Rydzyka, Baracka Obamy czy nawet Jezusa, to nic się nie stał > o, ale temat Euro i ukraińskich kobiet już nie podlega sarkastycznym uwagom" [/ > i] - by GW. > > Zapomniał dodać, że razem z Wojewódzkim szydził również z katastrofy smoleński > ej i jej 96 ofiar, śp. prezydenta, Hindusa z pochodzenia (też z PIS), z polski > ej flagi w psiej kupie, a nie za kupę odpowiada sam Wojewódzki w swoim pożal s > ie programiku, gdzie notabene również bez przerwy atakuje prawicę. Nawet pan na > dredaktor stosownymi słowami tuz po wyborach dziękował, coś z duchem świętym by > ło. A prasa prawicowa na ten temat milczała? Nie mają nasłuchu głupich audycji na Esce? o_O No, jesli tak, to sami sobie są winni, conie. > I jeszcze jedno, obydwaj panowie zasiadali w honorowym komitecie wyborczym urz > ędującego pana prezydenta. Masz jeszcze wątpliwości, której strony politycznej > dotyczą ich popisy? Nie, zadnej - bo kiedy jeszcze od czasu do czasu czytałam/oglądałam Wojewódzkiego i o Wojewódzkim, wielokrotnie dane mi było dowiedzieć się o jego orientacji politycznej. Poważnie można mieć pretensję do kogoś o wyznawane poglądy polityczne? Miej w takim razie do mnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja.figowa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 18.07.12, 08:19 Poważnie można mieć pretensję do kogoś o wyznawane poglądy polityczne? Miej w takim razie do mnie Tylko, że tandem WF nie posada żadnych poglądów, a kieruje sie dupowładztwem. Do siebie nie mam, tym bardziej do Ciebie nie mogłabym;) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Tandem WF vs. Ukrainki 18.07.12, 20:12 Nie wiem, jak den drugi, ale W zawsze się deklarował, a czasem wręcz nachalnie agitował za PO. Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja.figowa Re: Tandem WF vs. Ukrainki 19.07.12, 12:22 W ... czasem wręcz nachalnie agitował za PO. No o tym przecież mówię. PO uchodzi za partię bezprogramową i bezideową, na zasadzie wszystko, byle nie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
zak_szirak Re: Tandem WF vs. Ukrainki 24.07.12, 13:10 i tak sa lepsi niz 'cpuny Palikota' czy zelowane wymoczki Grzesia Niewybieralskiego z SLD. w sumie lewica nakrecajac wielki kryzys za bardzo nie garnie sie do ratowania sytuacji. Obiboki czekaja na odbudowanie gospoodarek, wtedy znowu beda sie obzerac kielbasa wyborcza. opuncja.figowa napisała: > W ... czasem wręcz nachalnie agitował za PO. > > No o tym przecież mówię. PO uchodzi za partię bezprogramową i bezideową, na za > sadzie wszystko, byle nie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś