Dodaj do ulubionych

słowo na F

02.11.12, 12:44
"Ja nie, absolutnie, ja lubię mężczyzn"

www.edziecko.pl/rodzice/1,79353,12761610,Feministka_moze_chodzic_w_mini_i_miec_tipsy__Polki.html
Obserwuj wątek
    • kocia_noga Re: słowo na F 02.11.12, 12:59
      Przypomina mi to postawę czarnych w USA, demonstrowaną np przez Billa Cosby'ego. Oni nie chcą wiedzieć nic o czasach dyskryminacji, chcą o tym jaknajszybciej zapomnieć, zdystansować się i udawać elitę od zawsze, w końcu lubią białych i chcą zgody oraz pięknej różnorodności.
      • misiu-1 Re: słowo na F 02.11.12, 13:38
        I ma facet 1000% racji. Bo ani ci biali, którzy dziś są dyskryminowani w stosunku do czarnych, nie są winni niegdysiejszej dyskryminacji czarnych, ani czarni, którzy dziś korzystają z "pozytywnej dyskryminacji" nie są ofiarami. Polityczna poprawność to lewacki absurd, którego miejsce jest na śmietniku historii, razem z jego twórcami.
      • tigertiger Re: słowo na F 02.11.12, 14:00
        w artykule mowa jest o jakimś sondażu z którego wynika, że "z jednej strony prawie połowa ankietowanych pań nie uważa się za feministki,..." (co z tą drugą "prawie połową", uważa się za feministki? czy może nie ma zdania?) "... ale większość dostrzega problemy współczesnych kobiet i uważa, że należy je rozwiązać. Wygląda jednak na to, że lepiej, żeby zrobił to ktoś inny, bo większość kobiet nie chce się angażować."

a wiec problem dostrzegają, ale wolą nie pchać się na barykady (to takie "nie kobiece"???).
        Bill Cosby zarzucał Afroamerykanom, że są "psychologicznymi niewolnikami" i dal tego nie posuwają się do przodu. No cóż nawet jeśli nie wszyscy to z pewnością jakaś część.
        • tigertiger Re: słowo na F 02.11.12, 14:26
          przeoczyłam, a jednak połowa Polek określa siebie jako feministki "Polki, mimo że podzielone niemal idealnie na pól w swoim określaniu się mianem feministek lub odżegnywaniu się od tego terminu, dostrzegają sfery, które wymagają poprawy." To jest dla mnie duuuże zaskoczenie, że aż połowa polek nie tylko nie ma problemu ze słowem na F, ale z nazwaniem siebie feministką. ech Sondaże :)
    • berta-death Re: słowo na F 02.11.12, 14:38
      Ankiety pokazują, że panie respondentki kompletnie nie potrafią samodzielnie myśleć. Jak papugi powtarzają zasłyszane slogany propagandowe. I to nierzadko sprzecznych frakcji.
      • tigertiger Re: słowo na F 02.11.12, 16:24
        tak jak większość społeczeństwa polskiego, dowiodły tego badania maturzystów,którzy nie wykazywali się umiejętnością analizowania literatury, zaledwie 30% z nich potrafiło myśleć samodzielnie.
        • misiu-1 Re: słowo na F 02.11.12, 17:50
          A po co mają myśleć samodzielnie? Wystarczy, że potrafią wydukać kilka politycznie poprawnych frazesów, bezkrytycznie wierzą w to, co napisane w gazecie michnika i powiedziane w tusk vision network, wykształcili w sobie głęboką pogardę dla "moheru i ciemnogrodu" i już mają urzędowe potwierdzenie przynależności do elity naro.. tfu! - społeczeństwa - "młodych, wykształconych z dużych miast".
    • wersja_robocza Re: słowo na F 02.11.12, 15:40
      O feministkach wiem tyle, że są brzydkie i nie lubią mężczyzn i na wszelki wypadek ja się z nimi nie utożsamiam - w sumie na forach też tak to wygląda.
    • mariner4 Brzydkie słowo na F? 03.11.12, 10:30
      M.
    • bene_gesserit Re: słowo na F 03.11.12, 14:32
      Bez obrazy, mam wrazenie, ze autorka znalazla w sieci kilka brytyjskich artykulow na temat i go na ich podstawie i na kolanku 'opracowała', to się ma nijak do tego, co się dzieje u nas. O wiele ciekawsze jest sprawdzić, co tez wyswietla google grafika na to hasło.
      • rekreativa Re: słowo na F 03.11.12, 17:23
        Ja akurat mam google portugalski i na hasło "feminismo" wyświetlają się w grafice głównie jakieś plakaty dotyczące różnych akcji feministycznych, fotografie z eventów i rysunki satyryczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka