Dodaj do ulubionych

sukces organizacji feministycznych

29.11.12, 19:13
organizacje feministyczne osiągnęły sukces rząd będzie finansował in vitro. I nie tylko rząd, ale również samorządy wyłożą kasę na medialnie nośną procedurę. Po uszy zadłużony Szczecin właśnie zwolnił 40 sprzątaczek, a planuje dalsze zwolnienia kobiet zatrudnionych przy obsłudze szkół, aby dołożyć do in vitro. Rząd niczym nie ustępuje samorządowców. Na in vitro pójdą pieniądze pierwotnie zaplanowane na sfinansowanie programów lekowych w chorobach reumatycznych w rzs i łuszczycowym zapaleniu stawów. Kilkadziesiąt kobiet, które nie odpowiedziały na terapię pierwszorzutową, jest skazanych na inwalidzctwo. Ile jeszcze kobiet trzeba wyrzucić z pracy, zamienić w inwalidki, czy po prostu zabić, by organizacje "feministyczne" zostały nasycone?
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: sukces organizacji feministycznych 29.11.12, 19:35
      Idz rączki umyj :)
    • wersja_robocza Re: sukces organizacji feministycznych 29.11.12, 22:25
      Ziew.
    • mariner4 A co ma feminizm do in vitro? 30.11.12, 10:38
      Chęć posiadania dzieci to zjawisko normalne, u normalnych ludzi, bez względu na płeć.
      M.
      • misiu-1 A co ma feminizm do normalności? 30.11.12, 14:23
        mariner4 napisał:

> Chęć posiadania dzieci to zjawisko normalne, u normalnych ludzi, bez względu na
        > płeć.

U normalnych ludzi tak. Pewnie dlatego pytanie zadano właśnie tutaj.
      • aelithe Re: A co ma feminizm do in vitro? 30.11.12, 14:44
        i przy okazji trzeba stworzyć dzieciom przestrzeń życiową tgw. Lebensraum
        znowu powrót do wypróbowanych koncepcji towarzysza Adolfa, tylko ze zmianą szyldu.
        • mariner4 ???????????? 30.11.12, 15:32
          M.
          • swojski_riot Szczyt Feminizmu ? 03.12.12, 11:14
            zaplodnic sie In-Vitro i dokonac aborcji.

rzecz jasna za darmo, i na zyczenie.

gleba.pl/7068.html
            mariner4 napisał:

> M.
    • rekreativa Re: sukces organizacji feministycznych 30.11.12, 12:09
      Co ci się dziubku popie...ło w łebku.
      Przecież feministkom chodzi o to, żeby jak najwięcej dzieci wyabortować, a nie sprowadzać na ten świat, nie wiesz o tym?
      • misiu-1 Re: sukces organizacji feministycznych 30.11.12, 14:15
        Zgadza się. Bo też na każde dziecko sprowadzone w ten sposób na świat przypada kilkanaście uśmierconych. Tą metodą feministyczne pryncypia pozostają nienaruszone. :)
    • misiu-1 Re: sukces organizacji feministycznych 30.11.12, 14:18
      Spodziewałeś się ze strony tutejszych sióstr rzeczowego komentarza, że zapytam?
      • aelithe Re: sukces organizacji feministycznych 30.11.12, 14:43
        z tego co widzę, raczej rzeczowej odpowiedzi nie można oczekiwać

pokazałem otwarcie druga stronę medalu
    • kotek.filemon Słabo się starasz 30.11.12, 14:28
      Trzeba było napisać, że małe dzieci umierajOM po to, żeby aborterki miały na swoje in vitro zachcianki (oczywiście w lesbijskich związkach). Póki co, to dopóki nie zobaczę zabiegu in vitro wykonanego z pomocą kasy państwowej, dopóty nie uwierzę.
      • aelithe Re: Słabo się starasz 01.12.12, 12:22
        coś czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją dobrą stroną
        przeczytaj jeszcze raz treść mojego postu i zastanów się nad jego treścią

wzrost wskaźnika skolaryzacji nie idzie w parze z jakością kształcenia
        kiedyś absolwent zawodówki był w stanie zrozumieć prosty post w języku polskim , dzisiaj magistrom potrzebni są tłumacze
        • tigertiger Re: Słabo się starasz 01.12.12, 14:11
          > coś czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją dobrą stroną
          a ty ze znajomością języka polskiego, to nie jest twoja "mocna strona", można mieć mocne lub słabe strony, a nie dobre i złe:). Jak się już za wymądrzanie bekiesz, to choć zachowaj pozory, że wiesz co piszesz:)

> kiedyś absolwent zawodówki był w stanie zrozumieć prosty post w języku polskim

kiedyś to znaczy kiedy? bo posty mogły pojawić się dopiero wówczas gdy w Polsce internet stal się powszechny, a więc od 1991 roku, zaś zmiany w systemie polskiej edukacji nastąpiły po roku 1990, więc kiedy?

• bene_gesserit Re: Słabo się starasz 01.12.12, 14:46
            Nie karm, on jest impregnowany na logikę i sens. Pliz.
          • wendrowczyk Re: Słabo się starasz 01.12.12, 20:18
            tigertiger napisała:
            > kiedyś to znaczy kiedy? bo posty mogły pojawić się dopiero wówczas gdy w Polsce
            > internet stal się powszechny, a więc od 1991 roku, zaś zmiany w systemie polsk
            > iej edukacji nastąpiły po roku 1990, więc kiedy?

??? O czym ty bredzisz? Kiedy w Polsce stał się powszechny internet? Kiedy była reforma edukacji? Chyba coś ci się daty przesunęły.
            • tigertiger Re: Słabo się starasz 01.12.12, 21:22
              W czerwcu 1991 została uruchomiona sieć szkieletowa POLPAK Telekomunikacji Polskiej. W roku 1992, jako pierwsza polska firma, ATM S.A. uzyskała dostęp do Internetu. W sierpniu 1993 roku powstał pierwszy polski serwer ""Polska Strona Domowa", a w 1995 roku powstał pierwszy polski portal internetowy Wirtualna Polska. Czyli innymi słowy internet w Polsce upowszechnił się od 1991 roku.
              Pod wpływem radykalnej zmiany ustroju społeczno-politycznego przeprowadzono pierwszą w reformę oświat zapoczątkowane w 1989 roku, a więc nastąpiły one po 1990 roku i trwały do 1998 roku.
              Te brednie mają swoje potwierdzenie w faktach historycznych, a ty staja się być bardziej dociekliwy i samodzielny, masz przecież dostęp do internetu:)
              Uprzejmości uczyć ciebie nie będę, to rola twoich rodziców, jednak następnym razem zanim użyjesz pospiesznie słowa "brednie" sprawdź czy twoje wiedza jest wystarczając w danym temacie, żeby nie bić piany po próżnicy. Lepszy efekt uzyskasz, gdy będziesz stawić uzasadnione zarzuty i gdy będą one merytoryczne, a nie emocjonalne. Powodzenia :)
              • swojski_riot Re: Słabo się starasz 03.12.12, 11:26
                tigertoger,

czyzbys w swym feministycznym szkoleniu dowiedziala sie ze pierwsze on-line opinie mialy miejsce raptem 20 lat temu circa ?

To ze Polska pod rzadami Lewicowych Wladcow byla kompletnie zacofana to jedno, ale tak dla twojej informacji : kominikacja e-mailowa (w cywilizacji prawicy) ma swoje masowe poczatki na przelomie lat 60 i 70.

No rzecz jasna w tym czase, w Ludowej Polsce zachciankowych skrobanek Gierek bierze gigantyczne pozyczki by po 5 latach wprowadzi kartki na cukier, o papierze toaletowym nie wspominajac. Podpasek wogole nie bylo, byl za to towar podpaskopodobny - wata. tez na karki, o ile wogole dowieziono do apteki.
                Ale wyobraz sobie, ze pomimo braku podpasek - miesiaczki tez juz byly.

tigertiger napisała:

> W czerwcu 1991 została uruchomiona sieć szkieletowa POLPAK Telekomunikacji Pols
                > kiej. W roku 1992, jako pierwsza polska firma, ATM S.A. uzyskała dostęp do Inte
                > rnetu. W sierpniu 1993 roku powstał pierwszy polski serwer ""Polska Strona Domo
                > wa", a w 1995 roku powstał pierwszy polski portal internetowy Wirtualna Polska.
                > Czyli innymi słowy internet w Polsce upowszechnił się od 1991 roku.
                > Pod wpływem radykalnej zmiany ustroju społeczno-politycznego przeprowadzono pie
                > rwszą w reformę oświat zapoczątkowane w 1989 roku, a więc nastąpiły one po 1990
                > roku i trwały do 1998 roku.
                > Te brednie mają swoje potwierdzenie w faktach historycznych, a ty staja się być
                > bardziej dociekliwy i samodzielny, masz przecież dostęp do internetu:)
                > Uprzejmości uczyć ciebie nie będę, to rola twoich rodziców, jednak następnym ra
                > zem zanim użyjesz pospiesznie słowa "brednie" sprawdź czy twoje wiedza jest wys
                > tarczając w danym temacie, żeby nie bić piany po próżnicy. Lepszy efekt uzyska
                > sz, gdy będziesz stawić uzasadnione zarzuty i gdy będą one merytoryczne, a nie
                > emocjonalne. Powodzenia :)
                • kotek.filemon Re: Słabo się starasz 03.12.12, 15:23
                  swojski_riot napisał:

> To ze Polska pod rzadami Lewicowych Wladcow byla kompletnie zacofana to jedno,
                  > ale tak dla twojej informacji : kominikacja e-mailowa (w cywilizacji prawicy) m
                  > a swoje masowe poczatki na przelomie lat 60 i 70.

"Masowe początki" to uruchomienie usług przez AOL, czyli też początek lat 90-tych. Wcześniej to była rozrywka uniwersytecka oraz wojskowa (po Arpanecie).
          • aelithe ?? 03.12.12, 15:11
            czy ty w ogóle rozumiesz o czym jest ten post??
            • tigertiger Re: ?? 03.12.12, 16:14
              to jest odpowiedz na moje pytanie? nie zrozumiałeś o co pytam? skończyłeś zawodówkę "kiedyś" czy zrobiłeś magierkę "dzisiaj"? Skoro w swoim poście dokonujesz porównania "kiedyś absolwent zawodówki był w stanie zrozumieć prosty post w języku polskim , dzisiaj magistrom potrzebni są tłumacze" to chyba potrafisz uzasadnić swoje przekonania i odpowiedzieć na porte pytanie:
              Kiedy było to "kiedyś" ? i czy jest jakieś wiarygodne źródło, które mogło by potwierdzić że "kiedyś" absolwent zawodówki był w stanie zrozumieć prosty post, a teraz z prostym postem ma problem magister. Masz problem ze zrozumieniem pytania, czy z udzielaniem na nie precyzyjnej odpowiedzi ?
              Jeśli to problem to unikaj takiej argumentacji, bo nie jest ona twoja "mocną stroną" (czyli po twojemu"dobrą stroną"). Swoją drogą ty co ukończyłeś jeśli to nie tajemnica?
              • kocia_noga Re: ?? 03.12.12, 17:02
                tigertiger napisała:

> roną" (czyli po twojemu"dobrą stroną"). Swoją drogą ty co ukończyłeś jeśli to n
                > ie tajemnica?

On jest lekarzem medycyny, dobrą egzemplifikacją tego co pisze o oświacie.
                • tigertiger Re: ?? 03.12.12, 17:43
                  lekarzem ze specjalizacją z POSTologi stosowanej:)
                  • aelithe Re: ?? 03.12.12, 18:09
                    zdziwiłabyś się.
                    • tigertiger Re: ?? 03.12.12, 18:38
                      bynajmniej:))))
              • aelithe Re: ?? 03.12.12, 17:23
                temat , który rozpocząłem jest o marnotrawieniu pieniędzy publicznych
                miasto, które z powodu utraty płynności zwalnia ludzi z pracy, głównie kobiety, które w obecnej chwili nie mogą liczyć na inne zatrudnienie, jednocześnie informuje, że zamierza przeznaczyć kilkaset tysięcy złotych na procedurę in vitro
                rząd, który nie potrafi zorganizować ochrony zdrowia, ogranicza finansowanie programów lekowych w reumatologii, aby zrobić pokazówkę na in vitro
                dla mnie jest absurdem skazanie na kalectwo kobiet, którym za niewielkie ( względnie) pieniądze można pomóc, by sfinansować chwytną medialnie inicjatywę in vitro, by kobiety z kasy średniej nie musiały wydawać na nią pieniędzy.

Co do mojej wypowiedzi o poziomie edukacji - cóż w odpowiedzi do mojego postu nie doczekałem się żadnej rzeczowej riposty - raczej jakieś brednie o lesbijkach i embrionach
                z tego co mi wiadomo kobieta między 30 a 50 embrionem nie jest; ale cóż wszystko można przedefiniować. W ciągu ostatnich 20 lat zmieniono już znaczenie wielu słów - choćby słowo aborcja, homofobia, tolerancja. Szczerze mówiąc mam wrażenie czytania Orwela z 1984.
                • kocia_noga Re: ?? 03.12.12, 19:11
                  aelithe napisał:

> temat , który rozpocząłem jest o marnotrawieniu pieniędzy publicznych

A teraz napisz co to ma wspólnego z feminizmem.
                  • aelithe Re: ?? 03.12.12, 19:39
                    czyżby o publiczne finansowanie in vitro walczył Ksiądz Dyrektor??
                    • kocia_noga Re: ?? 03.12.12, 23:10
                      aelithe napisał:

> czyżby o publiczne finansowanie in vitro walczył Ksiądz Dyrektor??

Nie odpowiedziałeś na pytanie.
                      • aelithe Re: ?? 03.12.12, 23:22
                        organizacje feministyczne domagały się finansowania procedur in vitro,
                        • rekreativa Re: ?? 03.12.12, 23:45
                          No patrz pan, organizacje feministyczne się domagają, a rząd z Sejmem lecą i wykonują.
                          Nie wiedziałam, że feministki mają taką władzę.
                          • aelithe Re: ?? 04.12.12, 08:42
                            prawdę mówiąc niewielką
                            ale niepłodność stanowi ważny problem społeczny, więc spece od PR wyliczyli, że takie działanie poprawi notowania reżimu Tuska.
                            Rządzenie w demokracji to sztuka przekupowania wyborców. Długi będzie musiała spłacać opozycja, jak dojdzie do władzy.
                          • kocia_noga Re: ?? 04.12.12, 09:58
                            rekreativa napisała:

> No patrz pan, organizacje feministyczne się domagają, a rząd z Sejmem lecą i wy
                            > konują.
                            > Nie wiedziałam, że feministki mają taką władzę.

Oj, za to dowiedzałaś się jaki poziom prezentuje mr Aelithe.
                            Nie dość, że przypisuje finansowanie przez niektóre samorządy zabiegów iv feministkom, to oskarża nas o bezrobocie w służbie zdrowia.
                            Lekarzu, wykuruj się wpierw sam!
                            • aelithe Re: ?? 04.12.12, 13:13
                              to samo co pisałem wcześniej
                              czy możesz mi pokazać post w którym pisałem o bezrobociu w służbie zdrowia?
    • bene_gesserit Jestem za tym, żeby wątek wyleciał 30.11.12, 21:18
      Nie podoba mi się, ze każdy świr może tu wejść, wygłosić referat w rodzaju 'wpływ pozycji kucznej na proces defekacji a wszystko wina feministek'. Spuścić pana ze schodów, ręka w górę kto za.
      • rekreativa Re: Jestem za tym, żeby wątek wyleciał 30.11.12, 22:08
        Jak otwieram wątek z serii "atak trollów" to ładuję od razu do kosza, a co się z tym dalej dzieje, to nie wiem.
      • misiu-1 Re: Jestem za tym, żeby wątek wyleciał 30.11.12, 22:22
        Drugiemu może się dla odmiany nie podobać, że byle świrnięta feminazistka może tu przyleźć i chcieć robić przemeblowania po uważaniu, bo się jej w samotnej komórce uroiło, że jest u siebie.
      • wendrowczyk Re: Jestem za tym, żeby wątek wyleciał 01.12.12, 12:48
        Ja jestem za tym, żebyś ty wyleciała. Wyobraź sobie, że od dłuższego czasu obserwuję twoje wpisy i nigdy się nie spotkałem z tak pełną nienawiści osobą jak ty. I to twoje patologiczne uwielbienie aborcji... Co ty masz z tą aborcją?
    • easz sukces orgazmizacji feministycznej!!! jeeee 04.12.12, 21:53

• mijo81 Re: sukces organizacji feministycznych 09.12.12, 14:16
      I bardzo dobrze ... więcej dzieci to więcej niepracujących kobiet, he he :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka