Dodaj do ulubionych

zlikwidowac forum?

09.12.12, 21:56
Czy nie sądzicie, że najwyższy czas zamknąc to forum? więcej tu sfrustrowanych, nieszczęśliwych dziadów niż feministek. A może utworzyc nowe forum o nazwie "forum sfrustrowanych dziadów" czy coś w tym rodzaju. Niech chłopaki wypluwają swoje frustracje gdzie indziej bo przecież stąd się ich nie wypleni. Swoją drogą nie potrafią się nawet zorganizowac i cos swojego założyc tylko z naszego korzystają lebiegi.
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: zlikwidowac forum? 09.12.12, 23:13
      Ciekawe, który ze sfrustrowanych dziadów lubi się przebierać w damskie ciuszki, kiedy myśli, że go nikt nie widzi o_O
    • mosziek Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 09:43
      Ciekawy login - pieknafeministka.
      Dla mnie słowo feministka kojarzy się podmiotowo,odważna,przedsiębiorcza,rewolucjonistka,przewodząca,asertywna,walcząca o swoje prawa.
      Słowo piękna kojarzy mi się zdecydowanie bardziej przedmiotowo, piękny samochód,piękny krajobraz, piękny obraz.Piękną rzecz mogę kupić lub przyjść podziwiać.
      A piękna kobieta od razu uruchamia skojarzenie - jestem idealna, mam super geny i jestem super zdrowa, będę świetnym inkubatorem.

A może piękna femistka oznacza tyle; mam powodzenie,wiele ofert ale zupełnie mi się nie chce odgrywać roli "kury domowej".

A wracając do pomysłu na skasowanie forum przypomniała mi się od razu historia o Kalwinie.
      który korespondencyjnie prowadził dyskusję ze swoim przeciwnikiem.Nie mając już argumentów,przegrywająć dyskusję przerwał korespondecję.Gdy ów przeciwnik znalazł się na jego terenie po prostu spalił go na stosie.
      • tigertiger Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 10:24
        a ty uwierzyłeś, że ten nick to przybrała sobie stała bywalczyni tego forum i do tego podkreślałaby, że jest piękna ?:)))) no to teraz wyjaśnij mi w jakim celu miałaby to zrobić i dla czego nigdy do tej pory ten nick tu nie zaistniał, ba więcej już osoba pod tym nickiem nic na forum gazety nie napisała ?:)
        Wygląda na to, że naiwność to cecha mężczyzn (kobiety częściej wykazują się inteligencją społeczną), jedni się przebiera za piękną feministkę, a drugi to kupuje i jeszcze reagują :))))
        • swojski_riot Ciocia tiger wszystko widzi ;) 10.12.12, 11:17
          tiger, wez poluzuj warkoczyki.

Przeciez liczne grono tu zaglada tylko dla nas, "starych dziadow - kabareciarzy". Sama koncepcja feminizmu polega na konfrontacji i prowokacji. Wasz swiat bez dowcipnych oponentow jest nudny i martwy... by nie rzec bezplatnie wyabortowany.
          • bene_gesserit Re: Ciocia tiger wszystko widzi ;) 10.12.12, 21:30
            Dowcip, wiedza, inteligencja, umiejętność dyskusji są pożądane na każdym forum. Nie są natomiast leśne dziadki z gatunku 'wiem, ile zjem' ew. 'ile wyczytam w wik'i.
            • swojski_riot Re: Ciocia tiger wszystko widzi ;) 15.12.12, 12:59
              Pani geberit, tobie najbardziej na bakier z poczuciem humoru.
              :P
              :) :) :)

bene_gesserit napisała:

> Dowcip, wiedza, inteligencja, umiejętność dyskusji są pożądane na każdym forum.
              > Nie są natomiast leśne dziadki z gatunku 'wiem, ile zjem' ew. 'ile wyczytam w
              > wik'i.
        • mosziek Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 11:34
          Tak czy inaczej nosiłem się z zadaniem pytania czy idealna feministka powinna być ładna czy brzydka,
          czy powinna podkreślać swoją kobiecą atrakcyjność poprzez strój,malowanie,ozdoby czy też nie.Oczywiście mówię o obecności np. w pracy.W takiej w której nie przyjmuje się kobiet i nie mówi od razu, że mają być atrakcyjne bo to się firmie opłaca.Raczej takiej biurowej pracy,gdzie w miarę każdy sam decyduje jak się ubrać.I przyjmuję z tego postu tu że Ty( tigertiger) nie identyfikujesz wzoru feministki z super wyglądem,z przesadnym dbaniem o wygląd a raczej z działaniem,osobowością.Wręcz po Twojej reakcji mam wrażenie, Cię oburzyło się wizja łączenia pojęć feministki i pięknego wyglądu.
          Ale jak miałbym zgadywać, to zaryzykowałbym że w tym względzie nie ma jednomyślności wśród pań poczuwających się do feminizmu( a może się mylę)?
          • tigertiger Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 12:13
            nick "pięknafeminstka" został zarejestrowany jedynie dla potrzebę tego jednorazowego postu. Jak myślisz dla czego kolego?:)
            • mosziek Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 12:25
              Toż sugerujesz zatem , że ja osioł się nabrałem na taką prowokacyję. :(
              • kocia_noga Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 13:34
                Ja odpowiem.
                Piękne jest to, co nam się podoba, a nie podoba się to co piękne.
                Zazwyczaj ludzie, do których czujemy sympatię są dla nas piękni.
                A feministka (i niefeministka) ma prawo posiadać swój własny gust i smak w komponowaniu zjawiska artystycznego "jak chcę żeby mnie postrzegano". Ten gust czasem dalece odbiega od mojego, ale cóż na to mogę poradzić? Sama nie posiadam ani krzty talentu w tym kierunku.
                • pieknafeministka Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 16:22
                  Nick miał być z założenia prowokacyjny, w końcu "wiadomo", że wszystkie feministki są brzydkie i nienawidzą mężczyzn. Mogłabym napisać kochającamężczyznfeministka i idiota pomyślałby, że to niemożliwe a człowiek normalny, że jak najbardziej bo feministka może lubić mężczyzn a nie lubić sfrustrowanych dziadów. Których tu niestety pełno i zamiast dyskusji często kończy się tym, że kobiety się bronią a dziady plują. Swoją drogą czy kobiety też wchodzą na męskie fora tylko po to, żeby ich obrażać?
                  • rekreativa Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 17:04
                    Mam takie same wrażenia.
                    Dziady przyłażą wyłacznie po to, żeby strzyknąć śliną. Nie zależy im na żadnej dyskusji.
                    Po co to robią, nie mam pojęcia. Może się przy tym onanizują?
                    • mijo81 Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 17:49
                      No wiesz .... skoro dostajecie orgazmu na hasło "równouprawnienie" to inni dostają orgazmu na hasło "feministki". Bądź chociaż raz tolerancyjna.
                  • mosziek Re: zlikwidowac forum? 12.12.12, 10:04
                    Nick pieknafeministka jest rzeczywiście prowokacyjny.Ale można go interpretować np. tak
                    jestem feministką i jestem piękna i swoją urodę wykorzystuje aby być bardziej skuteczną.
                    Niczym nie ustępuję mężczyznom ale mam coś więcej. Mojego urok nie wykorzystuję tradycyjnych celach ale zupełnie w innych celach.Być może ideałem dla pieknej feministki byłaby np. Katarzyna II.
                    Swojego męża zupełnie nie nadającego się do rządzenie wyrzuciła z tronu
                    Polski ostatni król był trochę na jej "smyczy".Miała licznych kochanków, których to ona sobie wybierała.Rządziła wielkim krajem w czasach oświecenia,pisała ksiązki w obronie tego kraju,prowadziła wojny aby go powiększyć i zabezpieczyć. Oczywiście działała dawno, w epoce i kraju gdzie podział na stan szlachecki i stan chłopstwa był dla niej oczywisty i naturalny.
                    • tigertiger Re: zlikwidowac forum? 12.12.12, 10:39
                      a ty nadal wierzysz, ze nick ten przyjęła faktycznie kobieta, feministka i wszytko to co tu wypisuje jest tak samo prawdziwe jak jej nick:):) no naiwność mężczyzn nie zn zagranic:).
                      • mosziek Re: zlikwidowac forum? 12.12.12, 10:56
                        Zatem twierdzisz ,że widać jak na dłoni ,że to wszystko wykonał On prowokator.I masz na to 100% pewności.Takiej kobiety feministki nie ma! Ale ponieważ jest to forum anonimowe więc nie ma szansz tego twardo dowieść :( ani w jedną ani drugą stronę. Pozostanie to na zawsze zagadką fomalnie, choć oczywiście z racji swojego doświadczenia i intuicji możesz mieć poczucie pewności i to zupełnie słuszne:)
                        • tigertiger Re: zlikwidowac forum? 12.12.12, 11:53
                          > Zatem twierdzisz ,że widać jak na dłoni ,że to wszystko wykonał On prowokator.

Zatem twierdzę, że każda prowokacja ma coś na celu, w przypadku trellowania ma wymusić podstępem pewne zachowania u pozostałych użytkownikach forum. Czyli zdając sobie z tego sprawę, można być pewnym, że żadna prawdziwa feministka nie ma na celu prowokować innych forumowicze FF. Ponadto jeśli tak emocjonalnie reaguje to najwyraźniej jest to osoba, która jest stałym użytkownikiem forum tylko w celu prowokacji zmienił nicka. Kto oprócz feministek tu stale piszących i angażujących się w tematy ważne i poważne tu jeszcze bywa, komu obliżesz są stereotypy na temat feministek typu brzydkie, nienawidzące facetów bo do nich pieknafemistka się jedynie odwołuje, kobo mogły by zaboleć epitety typu "sfrustrowane chłopy" ? Z pewnością, zauważywszy już , że uczestniczki tego forum nie mają tak pusto w głowie, by się przebierać dla założenia podobnego dziecinnego wątku. Oczywiście można założyć, że jest osoba, która czytuje to forum, ale nie pisze i nagle nie wytrzymała i upust swojej frustracji dała:)) no ale jest to tak głupie i naiwne, że faktycznie nie mogę brać tego poważnie, że niby jakaś feminstka, czytająca to forum do tej pory czytał spokojne to forum i nie czuła potrzeby się wypowiedzieć, a najbardziej ją poruszyła kwestia "sfrustrowanych facetów" i stereotyp brzydkiej nienawidzącej mężczyzn feministki, że niewytrzymała i się zarejestrowała,dla jednego wątku, a raczej protestu, po czym wątek i forum porzuciła. owszem pojawiła się ponownie po to by potwierdzić fakt, że jest faktycznie prowokatorką ale nie prowokatorem i do tego ma pewne wytłumaczenie, równie głupie jak poprzednie. Wiec w 100% pewna niczego być nie mogę, ale na logikę nie kupuję tego. Choćby dla tego, że bez wątpienia mamy do czynienia z trollingiem, a płeć trolla nie ma znaczenia dal mnie:) A ty nie, ty brniesz dalej i jeszcze łudzisz się, że troll podejmie z tobą dyskusję:))))

• bene_gesserit Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 19:21
                  A ja myślę, ze przebraniec po prostu przychodzi tu, zeby sie poślinić. Pewnie ma fantazje o dominach, pożerającą matkę albo coś w tym stylu. I stąd ta wzmianka o wyglądzie w nicku :)
                  • mosziek Re: zlikwidowac forum? 12.12.12, 10:14
                    Dla takich postów aż się chce pisać.Piękna feministko nie kasuj proszę tego forum choćby z takich powodów.
                    • tigertiger Re: zlikwidowac forum? 12.12.12, 10:41
                      nie obawiaj się nie skasuje, po to go założył, by teraz się cieszyć z tego że trafił na naiwnego takiego jak ty:)
                      • mosziek Re: zlikwidowac forum? 12.12.12, 10:46
                        No cóż w takim przypadku rzeczywiście jest to niemożliwe, ale idąc grać w lotka ma się znacznie mniejszą szanszę i się wydaje pięniądze, więc może i moje posty na tym wątku mają jakiś sens :)
                        • tigertiger Re: zlikwidowac forum? 12.12.12, 10:49
                          nie umiem się do tego ustosunkować, bo nie grywam w żadne loterie:)))
    • wendrowczyk Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 19:55
      Bene_Gesserit zniszczyła to zacne forum.
    • berta-death Re: zlikwidowac forum? 10.12.12, 22:33
      Po co zamykać skoro samo padnie. Facebook powoli niszczy tego typu formę rozrywki. Wszyscy tam siedzą, zamiast na rozproszonych anonimowych forach.
      Anonimowe to jeszcze poradnikowe zostaną, bo jeszcze nie doszliśmy do etapu, że ktoś na fb przyzna się, że nie ma orgazmu albo zdradza męża i zapyta znajomych co ma z tym fantem zrobić.
      • bene_gesserit Re: zlikwidowac forum? 11.12.12, 07:00
        E tam. Rozumowanie z serii 'telewizja zabije czytelnictwo'.
        FB nie jest anonimowy, w każdym razie z definicji, a forum - owszem. Nie mówiąc juz o tym, ze FB pobędzie i przestanie, bo ktoś wymyśli coś innego.
        • mosziek Re: zlikwidowac forum? 12.12.12, 10:10
          200% zgadzam się z tym ze facebook nie zastąpi takiego forum.
      • pijatyka Re: i tak wszyscy siedzą na FB 13.02.13, 01:21
        Chodzi o te miliony idiotów, którzy nie mogą się mylić ?
    • mariner4 Skąd ten nick? 18.12.12, 16:25
      Nie ma pięknych feministek.
      M.
      • rekreativa Re: Skąd ten nick? 18.12.12, 16:38
        Nie ma wiernych marynarzy.
        • mariner4 Wiem o tym! 18.12.12, 16:44
          M.
        • mariner4 A bardziej serio. 18.12.12, 16:55
          Wiele lat temu, kiedy w USA, pierwsza fala feminizmu pod nazwą "women's liberation" osiągnęła top. Palenie biustonoszy itp.
          W "Playboyu" był taki rysunek: Przed domkiem na ganku stała piękna dziewczyna w przeźroczystym peniuarze. Nieopodal, duża grupa raczej nieciekawych kobiet z transparentami: "precz z dominacją mężczyzn!" paliła biustonosze. Dziewczyna z prze domku powiedziała do siebie: "A ja tam nie odczuwam dominacji mężczyzn."
          M.
          • kocia_noga Re: A bardziej serio. 19.12.12, 09:28
            Wiele lat temu w USA, w Playboyu. W Polsce dla niektórych to nowość i świeżość .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka