Dodaj do ulubionych

Pytania i odpowiedzi

19.12.06, 17:51
Może skorzystajmy wszyscy z cywilizacji która dotarła do nas i załóżmy coś
takiego jak pytania ,propozycje co chcielibyśmy zmienić w gminie a pracownicy
Urzędu Gminy informowaliby nas czy jest to do zrobienia czy nie.....
Może uda się nam podsunać nowemu Wójtowi parę ciekawych pomysłów.......:-)
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: Pytania i odpowiedzi 19.12.06, 19:08
      hamberg1 napisał:

> Może skorzystajmy wszyscy z cywilizacji która dotarła do nas i załóżmy coś
      > takiego jak pytania ,propozycje co chcielibyśmy zmienić w gminie a pracownicy
      > Urzędu Gminy informowaliby nas czy jest to do zrobienia czy nie.....
      > Może uda się nam podsunać nowemu Wójtowi parę ciekawych pomysłów.......:-)

Tak masz rację to nie jest wcale zły pomysł
      1. a to jest najprostsze podnieść podatki lokalne nawet i dwukrotnie
      2. zabrać takowe ulgi uprzywilejowanym, policzyć dokładnie metraż
      3. wstawić wszystkim kosze na śmieci, ponieść opłatę za usługę
      4. dopilnować odśnieżania
      5. Poczynić starania by bezrobotnych wykorzystać do dbania o wygląd miejscowości
      , prace porządkowe (wzorem krajów zachodnich)
      To tyle na początek, wiem że znajdzie się wiele głosów krytycznych, że chcę
      wójtowi zabierać pomysły na tworzenie budżetu i ułatwiam mu robotę, a on za to i
      nie małe dziengi bierze ale mi to nie przeszkadza taka była wola ludu każdy miał
      równe szanse, a wiem że zgodzicie się ze mną że każdy mieszkaniec gminy powinien
      być równo traktowany według potrzeb i zasług, zaraz, zaraz jaka to opcja wygrała
      ale nie ta ostatnia tylko o korzenie chodzi, żebym się nie walnął jakimś
      wyświechtanym sloganem.....
      • lewatywa6 Re: Pytania i odpowiedzi 19.12.06, 20:53
        witam Pomysł z pomysłami dla wójta może i dobrt tylko że nowy -stary wójt
        pewnie nie skorzysta. Podstawowa rzecz jaką trzeba w gminie uczynić to skończyć
        głaskanie swoich i traktować wszystkich jednako. Problem tego wójta to
        spóścizna po poprzedniku takich spraw jak umorzenia podatków Swoi mieli
        umarzane nawet jak nie powinni. następnie uporządkowane sprawy kadry
        urzędniczej Sporo w niej ludzi niekompetentnych i zbyt wielu starzystów kórzy
        nie pomagają a wręcz utrudniają pracę. - choć ten problem niebawem rozwiąże się
        sam. Innych spraw jest tak wiele że nie wiem od czego zacząć Wole poczekać na
        decyzje wójta i wtedy wytknąć mu błędy albo i pochwalić. Niestety nie ma
        żadnego kontaktu nie wiadomo co się dzieje Biuletym informacji niby jest ale
        nic tam nie ma Gazetka się nie ukazuje choć słychać że przy niej majstrują
        Zatem "pożyjemy zobaczymy " jak mówił nieodżałowany ojciec narodów Józef
        Wisarionowicz Stalin. Hej!
        • sauber1 Re: Pytania i odpowiedzi 19.12.06, 21:06
          lewatywa6 napisał:

> witam Pomysł z pomysłami dla wójta może i dobrt tylko że nowy -stary wójt
          > pewnie nie skorzysta. Podstawowa rzecz jaką trzeba w gminie uczynić to skończyć
          >
          > głaskanie swoich i traktować wszystkich jednako. Problem tego wójta to
          > spóścizna po poprzedniku takich spraw jak umorzenia podatków Swoi mieli
          > umarzane nawet jak nie powinni. następnie uporządkowane sprawy kadry
          > urzędniczej Sporo w niej ludzi niekompetentnych Biuletym informacji niby jest
          ale
          > nic tam nie ma Gazetka się nie ukazuje choć słychać że przy niej majstrują

OOOO widzę że jest temat i inne też się znajdą, szczególnie te z majstrowaniem
          to jest odpowiedzialne stanowisko a nie tylko łasy kąsek
    • sauber1 Re: Pytania i odpowiedzi 20.12.06, 14:05
      hamberg1 napisał:

> Może skorzystajmy wszyscy z cywilizacji która dotarła do nas i załóżmy coś
      > takiego jak pytania ,propozycje co chcielibyśmy zmienić w gminie a pracownicy
      > Urzędu Gminy informowaliby nas czy jest to do zrobienia czy nie.....
      > Może uda się nam podsunać nowemu Wójtowi parę ciekawych pomysłów.......:-)

Tak masz rację to nie jest wcale zły pomysł i następnym punktem
      6. niechaj będzie rozważna analiza zasadności powstania chlewni, mimo wyraźnego
      sprzeciwu mieszkańców, świadomych z nadciągającego zagrożenia, nie zazdroszczę
      smrodu
      • hamberg1 Re: Pytania i odpowiedzi 21.12.06, 11:28
        8... Można też porobić ścieżki rowerowe albo woóle na spacery gdzieś nad
        Zgłowiaczką idzmy z duchem czasu, może byśmy więcej wychodzili wtedy na
        powietrze...
        • sauber1 Re: Pytania i odpowiedzi 21.12.06, 12:54
          hamberg1 napisał:

> 8... Można też porobić ścieżki rowerowe albo wogóle na spacery gdzieś nad
          > Zgłowiaczką idzmy z duchem czasu, może byśmy więcej wychodzili wtedy na
          > powietrze...

Czy dla "może" warto cokolwiek robić?, a co ścieżek jest mało?, 7 pkt pomięty
          celowo, o zakup rowerów pewnie chodzi? No to Ja już nie wiem o co chodzi???
    • hamberg1 Re: Pytania i odpowiedzi 21.12.06, 13:39
      A co nie przydały by się ścierzki rowerowe chyba ,że wolisz drogi kolego aby
      ktoś wjechał Ci w tyłek samochodem kiedy radośnie będziesz sobie pedałował....
      • sauber1 Re: Pytania i odpowiedzi 21.12.06, 13:47
        hamberg1 napisał:

> A co nie przydały by się ścierzki rowerowe chyba ,że wolisz drogi kolego aby
        > ktoś wjechał Ci w tyłek samochodem kiedy radośnie będziesz sobie pedałował....

Nic z tych rzeczy drogi kolego, żadnych ścieżek, nawet pepsi bez słomki pijam, a
        rowerem nie wiem czy bym jeszcze potrafił, wolę zdecydowanie proste drogi........
        • hamberg1 Re: Pytania i odpowiedzi 21.12.06, 13:55
          Więc jeśli Tobie nie jest to potrzebne to nie musisz kożystać z nich, i kto
          mówi że mają być one wyboiste .......???
          Możemy podyskutować sobie przy innym temacie a tem chciałem zostawić dla tych
          którzy by chcieli coś dla siebie więc nie przeszkadzajmy im swoimi dyskusjami
          niech piszą co by chcieli w naszej gminie zmienić....
          • sauber1 Re: Pytania i odpowiedzi 21.12.06, 14:03
            hamberg1 napisał:

> Możemy podyskutować sobie przy innym temacie a tem chciałem zostawić dla tych
            > którzy by chcieli coś dla siebie więc nie przeszkadzajmy im swoimi dyskusjami
            > niech piszą co by chcieli w naszej gminie zmienić....

Zmieniając na lepsze w gminie zmieniamy w powiecie, województwie, kraju,
            Europie, na świecie i to pewna prawidłowość i nasza obecność jest tu nieodzowna,
            a od czegoś też zacząć trzeba i tu się z Tobą zgadzam, to temat rzeka.
            Pozdrówko
    • hamberg1 Re: Pytania i odpowiedzi 22.12.06, 14:19
      A może zamiast figurki na skrzyżowaniu powstałaby jakaś funtanna było by o
      wiele przyjemniej..........
      Nie mam nic przeciw figurce ale można by ją przenieść pod kościół......
      • lewatywa6 Re: Pytania i odpowiedzi 22.12.06, 18:49
        Myślę że ztą figurką to raczej prowokujesz niż mówisz serio.Sporo już napisałem
        od czego powinna gmina zacząc. Nie może to byc chaotyczne podlizywanie sie
        wyborcom i mieszkańcom, ale systematyczne naprawianie tej zmurszałej podstawy
        na jakiej stoi nasza gmina. Nie należy przyklaskiwać wszystkim wokoło, ale
        robić swoje. , ale robić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka