e_wok 26.10.04, 18:54 w Polsce jest niedozywione. Czy to na pewno dobry punkt wyjscia do wszechobecnych narzekan, ze rodzi sie za malo dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misiu Re: Co trzecie dziecko IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.10.04, 19:09 A czy wiesz, że niedożywione szczury są zdrowsze i żyją znacznie dłużej od przekarmionych? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
www.pinezka.pl Re: Co trzecie dziecko 26.10.04, 21:46 Aha, a co ktore dziecko w Polsce jest przekarmione? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Co trzecie dziecko 26.10.04, 21:55 e_wok napisała: > Dosyc makabryczne poczucie humoru. Niezupełnie. Jakiś czas temu słuchałem w radio wypowiedzi o pladze nadwagi trapiącej młode pokolenie Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
e_wok Re: Co trzecie dziecko 26.10.04, 22:04 A no to co innego - faktycznie, te niedozywione maja farta. Oby bylo ich wiecej, szczesciarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
julla Re: Co trzecie dziecko 26.10.04, 23:03 Nie wiem, czy słuchalismy tej samej audycji, ale, pamiętam, chodziło o to, że zarobione matki nie gotują dzieciom obiadów, więc dzieci zażerają się czipsami i hamburgerami na mieście, popijąc pepsi albo innym ściekiem. Dlatego tyją i jest to problem. Na upartego też argument przeciwko nadmiernej rozrodczości, albo, jak kto woli, cios w serce feministek;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Co trzecie dziecko 27.10.04, 23:49 julla napisała: > Nie wiem, czy słuchalismy tej samej audycji, ale, pamiętam, chodziło o to, że > zarobione matki nie gotują dzieciom obiadów, więc dzieci zażerają się czipsami > i hamburgerami na mieście, popijąc pepsi albo innym ściekiem. Dlatego tyją > i jest to problem. hmmmm...nie chcę się czepiać,ale istnieją punkty taniej gastronomii,czyli tzw.bary mleczne. Nikt dzieci nie wpycha do hamburgerowni i czipsów siłą nie wtłacza im w gębę.Kwestia mody,kultury i "tryndów". > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: Co trzecie dziecko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 23:11 dzieci niedożywione pochodzą głównie z biednych, wielodzietnych rodzin a chodzi o to by wiecej dzieci rodzilo sie w rodzinach bogatszych, wiec zwiazku nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Co trzecie dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 23:23 A co które dziecko faktycznie UMIERA z głodu lub z głodu staje się bezpłodne? Bo niedozywienie to zaiste stan godny pożałowania (i hańba na tych, co sobie tu dowcipkują), ale jest dość powszechny i raczej nie-śmiertelny. Co któreś dziecko (i też raczej co trzecie, a nie co trzydzieste) ma alergię na coś tam. Stan godzien pożałowania, ale da się z nim zyć (mimo że wielce upierdliwy, a nawet szkodliwy może być dla nauki czy kariery), więc chyba poszechnośc alergii nie jest dobrym argumentem na zmniejszenie dzietności, prawda? Niedozywienie, o ile nie przeradza się w głód grożący zdrowiu, też nie jest. Większość z tych niedożywionych dzieci w końcu znajdzie jakąś pracę i napewno więcej jest niedożywionych dzieci, niż niedożywionych osóbw wieku produkcyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
macicaxxx Re: Co trzecie dziecko 27.10.04, 04:59 a szkoda, bo jak sie nie wie jak dziecko chowac to potem tak i jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: Co trzecie dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 00:23 To moze aborcja dla tych niedozywionych bylaby lepsza? Bo na serio nie wiem, do czego zmierzasz ewok. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Co trzecie dziecko 28.10.04, 10:39 treviku , nie pisano o niedożywionych płodach , tylko dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: Co trzecie dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 11:16 Meritum mojego postu bylo pytanie, do czego ewok zmierza a nie wywody o niedozywionych plodach. Odpowiedz Link Zgłoś