Dodaj do ulubionych

Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.04, 14:42
Witam forumowiczki i forumowiczów (je?li jaki? samiec odważył się tu zapu?cić :>).

Moja teza: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe.

Specjalnie nie używam zwrotu "inwalidka umysłowa", bo nie chcę obrażać samej pani Kingi. Chodzi mi raczej o to, że poglšdy jakie prezentuje sš charakterystyczne dla sporej czę?ci kobiet i - o dziwo - mężczyzn, a które to poglšdy wydajš mi się być niczym więcej jak pseudo-naukowymi, pseudo-obiektywnymi i pseudo-europejskimi banialukami.

Niedawno emitowany w TVP program z udziałem pani Kingi dotyczšcy dumy/jej braku z faktu bycia Polakiem ukazał mi dobitnie płytko?ć ?wiatopoglšdu reprezentowanego przez Kingę Dunin.

Na koniec - krótko: czy opinie wygłaszane przez paniš Kingę sš wspólne pozostałym "siostrom"?

Dzięki za lekturę ciut przydługiego wštku. Czekam na komentarze.

M. C. P.
Obserwuj wątek
    • Gość: krytyk2 Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 15:14
      Problem z p.Dunin nie polega moim zdaniem na tym ,ze prezentuje ona inwalidztwo
      umyslowe.Ja również co najmniej raz widzialem tę osobę w dyskusji telewizyjnej
      i muszę powiedzieć ,że biła ona na glowę sprawnościa intelektualna wszystkich
      obecnych w studio politykow i profesorów.Jedynie jej wypowiedzi trafialy od
      razu w sedno stawianych problemow.Reszta bredzila jak male dzieci.
      To ,co ja moge zarzucic dunin,wiąże sie raczej z ze sferą duchowo-moralną.Ja
      jestem np za życiem /vide mój post o argumentach przeciw przerywaniu ciąży/-ona
      reprezentuje aksjologię smierci.Wazne problemy moralne spłaszcza do poziomu
      technicystyczno- medycznej dyskusji.
      Ogolnie mówiąc :dla mnie Dunin jest inwalidą ale duchowym.
      • Gość: julla Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe IP: *.necik.pl 30.11.04, 15:26
        Podsumowując: "inwalidą" jest każdy, kto nie podziela naszej hierarchii wartości
        czy też ma odmienne poglądy od naszych.
        • Gość: M C P Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.04, 16:20
          Dobre, bardzo dobre. Jeszcze trzeba było dodać, że pewnie jestem homofobem, rasistą, seksistą, a kiedy się upiję (b. często), to znęcam się nad rodziną -
          tłukę żonę i molestuję dzieci.

A, byłbym zapomniał!

Brałem czynny udział w fałszowaniu wyborów prezydenckich na Ukrainie.

Pozdrawiam
          • Gość: ??? Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe IP: *.sip.asm.bellsouth.net 30.11.04, 20:47
            A Tobie tak jak krytykowi2 nie wiadomo o co chodzi.
        • Gość: krytyk2 Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 17:12
          Jullo,w ogole nie zrozumiałaś ,tego co napisalem.
          W filozofii smierci nie uda się wyodrebnić zadnych wartości .Jest to -uzywając
          języka astronomii-czarna dziura aksjologiczna,taka osobliwość moralna/w tym
          samym sensie czym jest osobliwość w fizyce/.Filozofia smierci nie stoi na
          biegunie aksjologicznym wobec filozofii życia,tak jak nicość nie jest
          zaprzeczeniem bytu.Wszystko czym mozemy sie róznić wobec siebie miesci się w
          obrebie zycia.Kto wyznaje filozofię smierci jest po prostu kryptosamobójcą i
          tylko udaje ,że zycie mu sie podoba.Takiego kryptosamobójcę można rozpoznać po
          nieustannym rozsiewaniu nienawiści i stalym polowaniu na czyjeś
          potknięcia.Słowem po negatywizmie w czystej postaci.zero pozytywności
          • julla Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe 30.11.04, 20:17
            Gość portalu: krytyk2 napisał(a):

> Jullo,w ogole nie zrozumiałaś ,tego co napisalem.
            Ba, ciekawam bardzo, czy ktokolwiek zrozumiał o co ci własciwie chodzi (oprócz
            kompulsywnego wymądrzania się, rzecz jasna)
            >
            • Gość: krytyk2 Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:27
              Panno jullo ,widzę ze dla ciebie mój tekst był zbyt abstrakcyjny ,ażebys mogla
              z niego cokolwiek zrozumieć.To sie nazywa prostota umyslu albo jakoś inaczej...
              Następnym razem napiszę coś bardziej na Twoim poziomie.To sie nazywa :"jak
              krowie na rowie".Pozdrawiam
              • julla Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe 01.12.04, 18:16
                Zgadłeś, wprost kocham ludzi wyrażających swe przemyślenia jasno, prosto i
                celnie. Rozmowa z tobą przypomina mi za to podróż przez jakiś błędny las- co
                się jakaś ścieżka zamajaczy, to znowu zaczynają się krzaki... Stosujesz tyle
                podpórek intelektualnych, że sam już przypominasz 'inwalidę'. Dlaczego uznałeś
                p. Dunin inwalidką duchową w związku z jakimś kryptosamobójstwami i czarną
                dziurą- pozostanie pewnie dla mnie zagadką na wieki, bo nie wierzę żebyś był
                zdolny jasno, prosto i celnie to wytłumaczyć. Przerasta cię to.
                • Gość: krytyk2 Do Jully IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 15:34
                  Masz rację w jednym:nie da się wytlumaczyc, czym jest duchowość komuś ,kto na
                  poziom duchowy nigdy nie wszedł.W swojej pieknej alegorii(naprawde podobała mi
                  się !)z lasem i krzakami celnie wyraziłaś stan ducha osoby ,ktora próbuje
                  połapac sie ,o co w tym wszystkim chodzi.To nie ja mówię niejasno-to niektorym
                  osobom brakuje wyobrazenia tzw odniesienia przedmiotowego "duchowosci" ,tj tego
                  o czym mowię .Jesli Jullo za twoim tekstem nie kryje sie zwykla złośliwość i
                  naprawdę tak myslisz jak piszesz,to nalezysz /niestety/ do osób nie bedących w
                  stanie zrozumieć niektorych z tekstow ,ktore tu popełniam.W tym sensie kazdy
                  taki tekst będzie cię przerastał.Polecam "Przebudzenie" de Mello
                  • Gość: julla Re: Do Jully IP: *.necik.pl 02.12.04, 15:53
                    Wiesz, na świecie jest mnóstwo uduchowionych grafomanów ubolewających nad
                    faktem, że ludzkość jest nieuduchowiona, bez wyobraźni i ich nie rozumie- więc
                    nie jesteś szczególnie oryginalny, jak dla mnie. Zalatuje mi od ciebie straszną
                    megalomanią.
                    Pisząc o "krzakach" miałam na myśli chaos i nadmiar alegorii jaki na ogół
                    panuje w twoich wypowiedziach. To wszystko wygląda jak szalony pomnik ku czci
                    twego własnego "uduchowienia", oczywiście jedynego 'słusznego' na świecie.
                    Ty nie potrzebujesz rozmówcy, ty potrzebujesz słuchacza, oczywiście
                    zachwyconego twoimi zagęszczonymi do granic absurdu oracjami; więc nie ma sensu
                    rozmowa z Tobą. Adieu.
                    • Gość: krytyk2 Re: Do Jully IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 16:35
                      I vice versa !
          • kocia_noga Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe 30.11.04, 21:01
            :))))))))) ale jaja.
            • kocia_noga Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe 30.11.04, 21:02
              Uśmiałam się z krytyka, nie z Julii.
    • aska-polka na poczatek moze poza swoimi subiektywnymi odczuci 30.11.04, 18:12
      odczuciami przedstawilesby jakies argumenty?!
      np. dotyczace programu "Debata", ktory n ie byl o dumie czy tez jej braku, ale
      o PATRIOTYŹMIE-czy widzisz roznice??
    • Gość: bezdenny Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:26
      Gość portalu: MCP napisał(a):

> Witam forumowiczki i forumowiczów (je?li jaki? samiec odważył się tu zapu?
      cić :
      > >).
      >
      > Moja teza: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe.
      >
      > Specjalnie nie używam zwrotu "inwalidka umysłowa", bo nie chcę obrażać samej
      pa
      > ni Kingi. Chodzi mi raczej o to, że poglšdy jakie prezentuje sš
      charakterystycz
      > ne dla sporej czę?ci kobiet i - o dziwo - mężczyzn, a które to poglšdy wydajš
      m
      > i się być niczym więcej jak pseudo-naukowymi, pseudo-obiektywnymi i pseudo-
      euro
      > pejskimi banialukami.

W tym miejscu należałoby zadać fundamentalne pytanie: czy jest to inwalidztwo
      wrodzone, czy też nabyte?
      Moim zdaniem nabyte. Inaczej mówiąc P. Dunin jest osobą dość inteligentną.
      Problem polega jednak na tym, że ona z tego daru nie korzysta. Wszyscy wiemy,
      że osoby, które potrafią myśleć w pewnych sytuacjach mysleć przestają - np. w
      przypływie paniki, pod wpływem silnego stresu etc. U pani Dunin stan
      niemyślenia jest oczywiście zgoła permanentny. Nie twierdzę jednak, że dzieje
      się to pod wpływem silnego stresu czy paniki. Powodów dla którychm ona nie
      myśli nie znam. Mogę tylko spekulować. Wszyscy wiemy też że ludzie przestają
      mysleć np. pod wpływem zachwytu. Wg. mnie to własnie jej przypadek. Wyobraźmy
      sobie kogoś kto z ciężkiej i mrocznej komuny trafia na Zachód. Jest zachwycony
      wszystkim . Rodzdziawia buzię w sklepach, w restauracjach typu "All you cane
      eat" obżera się do niestrawności, kupuje dziesiątki niepotzrebnych i
      badziewiastcyh rzeczy, nasładuje bogatych ludzi z zachodu etc. Znamy to bo sami
      ten zachwyt jako społeczeństwo przezywamy i uczestniczymy w nim. Otóż p. Dunin
      jest w stanie nieustannego zachwytu i kupuje i pochłania wszystko - z tym, że
      akurat nie w sferze dóbr materialnych, ale w sferze idei. Inaczej mówiąc łyka i
      zachwyca się każdą nawet najgłupszą ideą, która nosi stygmat postępu. W swoim
      zachwycie nie jest w stanie raqcjonalnie analizować i oddzielić tego co głupie
      od tego co madre. jak klient w knajpie "All you can eat" - pożera wszystko jak
      leci byle by nie było to to co ma w domu, czyli w Polsce. W tym sensie klient
      takiej knajpy w swym szaleństwie obżerania się przejawia pewne objawy zdrowego
      rozsądku - np. nie napycha się ziemniakami, albo pulpetami, bo te może jeść w
      Polsce. rzuca się na coś czego nie zna, nawet jeśli jest to g. warte
      Tak p. Dunin opycha się ideami. Dopóki mnoży piętrowe bzdury, wszystko jest ok.
      każdemu wolno. Gorzej gdy zaczyna wychwalać poglądy, które w żadnym względzie
      nie zasługują na polemikę i dyskusję, a jedynie na wzgardę i całkowite
      odzrucenie, tak jest choćby w przypadku lansowanego przez Dunin singera, który
      jest czystej wody faszystą, socjopatycznym potworem - współczesnym doktorem
      mengele.
      Próbkę niemyślenia - oczywiście nie aż tak drastycznego jak w przypadku
      lansowania Singera, mieliśmy we wspomnianym programie tv na 11 listopada - o
      patriotyźmie. jak nam obwieściła p. Dunin jej patriotyzm i paqtriotyzm wielu
      jej znajomych polega na tym, że np. w czasie zawodów sportowych zawsze kibicują
      Murzynom. oczywiście należałoby się zadumać nad takim przejawem patriotyzmu i
      zadać sobie pytanie: co wspólnego ma kibicowanie Murzynom z polskim
      patriotyzmem. próbuję znaleźć odp na to pytanie zadając sobie pomocniczo inne:
      czym w ogóle jest kibicowanie tylko Murzynom. No być może przejawem jakiegoś
      szowinizmu na tle rasowym, być może przejawem fascynacji o podtekście
      seksualnym, być może zwykłą przekorą. Tym wszystkim może być, ale napewno nie
      jest przejawem patriotyzmu co p. Dunin próbowała nam wmówić.
    • Gość: mrowka Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe IP: *.sip.asm.bellsouth.net 01.12.04, 00:42
      No, faktycznie, moze jej troche dumy brakowac z faktu bycia Polakiem podobnie
      jak mi zreszta.
    • ra88 jej opinie sa tylko jej 01.12.04, 03:39
      Absolutnie nie mozna ich uwazac za ogolno-feministyczne.
      siostra
    • marini2 Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe 01.12.04, 11:33
      Uważam że Kinga jest kobietą stanowczą, i to w niej cenię. Nie żadne kluchy.
      Jednak jej pogląd na pewne sprawy typu damsko-męskie sprowadza do takich
      uproszczeń, że podpisać sie pod tym może tylko np. praczka albo sprzątaczka
      (nie obrażając nikogo).
      • Gość: mrowka Re: Kinga Dunin = inwalidztwo umysłowe IP: *.sip.asm.bellsouth.net 01.12.04, 18:08
        O Dunin myslisz podobnie jak o Szczuce. Moznaby Tobie zadawac w kolko te same
        pytania. Ty to dopiero upraszczasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka