Dodaj do ulubionych

do Trevika

14.06.05, 13:01
czy mozesz wykazac w osobnym watku podobienstwa miedzy feminizmem a nazizmem?
Obserwuj wątek
    • Gość: trevik Re: do Trevika IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.05, 13:12
      Przeciez juz wykazywalem parallele miedzy obiemia filozofiami i jestem
      przekonany, ze je czytalas, wiec nie wiem o co Tobie jeszcze chodzi.

Gruss, T.
      • ggigus nie, nie, z Toba o tym nie dyskutowalam 14.06.05, 13:15
        bylabym ciekawa tejze parareli. Czy jest nienawisc do innych ras?
        • Gość: trevik Re: nie, nie, z Toba o tym nie dyskutowalam IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.05, 13:31
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=22454077&a=22752201
          Co ciekawe, jest to odpowiedz na _Twoj_ post, wiec jednak bylo to w kontekscie
          dyskusji z Toba.

Gruss, T.
          • ggigus no dobrze, masz racje 14.06.05, 13:33
            (kurcze, nie chce mi sie jeszcze raz przekopywac przez te posty) ale czy mozesz
            mi jeszcze raz te podobienstwa miedzy f. a n. podac? Czy jest to np nienawisc
            rasowa?
            • Gość: trevik Re: no dobrze, masz racje IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.05, 14:08
              Ja wtedy napisalem o pewnych zalozeniach tyczacych sie postawy. W momencie, gdy
              feministki twierdza, ze kobiety sa krzywdzone, choc ja tego nie widze w takim
              zakresie bynajmniej jak to mowia feministki; przede wszystkim nie uwazam, ze
              krzywdzi je system, czy stosunki spoleczne a juz na pewno nie w takim panstwie
              jak Polska - gdybysmy dyskutowali o Iranie to nie stalbym po stronie tych,
              ktorzy tamte realia oceniaja jako przyjazne kobietom. A widze podobienstwa do
              komunizmu i faszyzmu, gdzie tez o krzywdzie ktorej grupy spolecznej glosno
              trabiono i nawolywano do zmian. Gdy pojawia sie krzywda to i jest jej sprawca -
              najpierw pojawia sie sprawdza abstrakcyjny (stosunki spoleczne w kraju, kapital,
              partiarchat) a pozniej przechodzi sie do sprawcow rzeczywistych (zydow,
              kapitalistow a w przypadku coraz moim zdaniem wiekszej ilosci feministek
              mezczyzn) - co mam tutaj jeszcze Tobie napisac? Elaborat o nienawisci rasowej?

Gruss, T.
              • ggigus zadnych konkretow 14.06.05, 14:13
                Idac Twoim tropem, mozan powiedziec, ze jakikolwiek ruch czy partia jest
                faszyzmem, bo nawet CDU/CSU widzi cos do naprawienia, ergo jest sprawca
                krzywdy. W ten sposob szystko jest faszyzmem, Treviku.
                A jja prosilam o KONKTETY!
                • Gość: trevik Re: zadnych konkretow IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.05, 15:08
                  Nie, nie kazdy widzi w swiecie tylko czyjas dyskryminacje i koniecznosc
                  poprawiania losu masom. Na tym polega sprawa - jesli roznicy nie widzisz, to trudno.
                  • ggigus no wlasnie KAZDY widzi 14.06.05, 15:13
                    gdzies koniecznosc poprawy czy dyskryminacje (np. Angela Merkel widzi
                    dyskyminacje kapitalu w Niemczech, bo niem oez sie on rozwijac). Ale feminizm
                    ma wg Ciebie podobienstwa do nazimu, ale np. juz Angie nie jest nowym Adolfem.
                    dlaczego nie? albo wszyscy , albo nikt. Dlaczego tylko feminizm?
                    • tad9 Re: no wlasnie KAZDY widzi 14.06.05, 15:53
                      ggigus napisała:

> gdzies koniecznosc poprawy czy dyskryminacje (np. Angela Merkel widzi
                      > dyskyminacje kapitalu w Niemczech, bo niem oez sie on rozwijac). Ale feminizm
                      > ma wg Ciebie podobienstwa do nazimu, ale np. juz Angie nie jest nowym
                      Adolfem.
                      > dlaczego nie? albo wszyscy , albo nikt. Dlaczego tylko feminizm?

Czy pani Angela konstruuje nową moralność opartą na rasie czy płci? Czy mówi o
                      nowej nauce, w której rolę gra ujęcie rasowe czy płciowe?
                      • ggigus Tadziku, slodziaku! 14.06.05, 15:54
                        A podasz feminizm oparty na rasie plci? czekam
                        • tad9 Re: Tadziku, slodziaku! 14.06.05, 16:05
                          ggigus napisała:

> A podasz feminizm oparty na rasie plci? czekam

Feministki konstruują swoje teorie wokół płci. Feministkom - esencjalistkom
                          naprawdę blisko do nazistów - rasistów, jeśli chodzi o sposób myślenia.
                          • ggigus TAdziku, prosilam o przyklady feministek ,a 14.06.05, 16:09
                            nie o przyklady Twoich wynurzen
                            • tad9 Re: TAdziku, prosilam o przyklady feministek ,a 14.06.05, 18:22
                              ggigus napisała:

> nie o przyklady Twoich wynurzen

Przeczytaj sobie równolegle np. "Myśl feministyczną" pani Tong i "Kryzys
                              ideologii niemieckiej" Mossea. A potem coś jeszcze o myśli volkistowskiej
                              równolegle z "Biegnącą z wilkami" pani Estes.
                              • Gość: ggigus po prostu podaj jakies przyklady IP: *.lrz-muenchen.de 15.06.05, 15:35
                                zamiast mnie wiecznie odsylac do zrodel.
                                • tad9 Re: po prostu podaj jakies przyklady 15.06.05, 16:08
                                  Gość portalu: ggigus napisał(a):

> zamiast mnie wiecznie odsylac do zrodel.

Kiedyś pisywałem tu całe wypracowania, teraz tego nie robię, może kiedyś
                                  jeszcze będę robił, na razie odsyłam Cię do źródeł.
                                  • Gość: ggigus kiedys, robilem, podawalem.... IP: *.lrz-muenchen.de 15.06.05, 16:10
                                    szczyt precyzji!
                                    moze b. precyzjny okazesz sie przy animacji 3miesiecznych plodow..
                    • Gość: trevik Re: no wlasnie KAZDY widzi IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.05, 15:58
                      > gdzies koniecznosc poprawy czy dyskryminacje (np. Angela Merkel widzi
                      > dyskyminacje kapitalu w Niemczech, bo niem oez sie on rozwijac). Ale feminizm
                      > ma wg Ciebie podobienstwa do nazimu, ale np. juz Angie nie jest nowym Adolfem.
                      > dlaczego nie? albo wszyscy , albo nikt. Dlaczego tylko feminizm?

Hehe.. Angela nie widzi dyskryminacji kapitalu, bo tak bardzo uwielbia kapital,
                      tylko obawia sie, ze kapital czujac sie zle w Niemczech po prostu sie w ladny
                      sposob wyniesie (bo wynosi sie od lat) i _to_ jest tym problemem, ktory widzi
                      chadecja (a zwlaszcza wspoldzialajac z FDP), gdybys chciala zauwazyc.
                      Do tego Angela jest realistka i wie, ze paplanie o blokowaniu wyjazdu kapitalu
                      jest bardzo, ale to bardzo szkodliwe - powoduje, ze kapital zaczyna sie wynosic,
                      (z tym, ze wolniej), bo tak sie sklada, ze inwestorzy nie lubia byc skrepowani,
                      zwlaszcza, gdy nie brakuje panstw, ktore pozwalaja im dzialac w sposob mniej
                      skrepowany.

To samo bylo np. powodem dla ktorego Schroeder wprowadzil program GC pare latek
                      temu - bynajmniej nie dlatego, ze podobalo sie to zwiazkom zawodowym i tutejszym
                      pracownikom IT (bo zarobki niektorych poszly lekko w dol po tym zagraniu) a
                      dlatego, ze obawial sie, ze blokujac zatrudnianie marginalizuje technologicznie
                      Niemcy.

Co ciekawe, wie o tym, ze trzeba importowac ludzi do rozwoju w przypadku
                      sektorow, ktore sa relatywnie kasiaste i ktore sie solidnie doi, aby utrzymac
                      socjalne status-quo Niemiec a za cholere nie potrafi przyjac do wiadomosci tego,
                      ze w innych sektorach problem wyglada nadzwyczaj podobnie - zwiazki zawodowe
                      zdecydowanie mu ta optyke psuja.
                      • ggigus momencik, momencik 14.06.05, 15:59
                        Angela chce pomoc kapitalowi, aby mial lepiej. Ale Angela widzi koniecznosc
                        zmiany, widzi przyczyne kryzysu, prawda? Dlaczego Angela nie jest dla ciebie
                        nazistka?
                        • Gość: trevik Re: momencik, momencik IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.05, 16:25
                          Duzo mi Twoje posty wyjasniaja. W sumie to calkiem normalne, ze lewica problemy
                          ekonomiczne lubi ignorowac a juz na pewno omijac dalekim lukiem ich przyczyny,
                          takie jak m.in. slaba zyskownosc inwestycji kapitalowych w Niemczech. Na pewno
                          Angela to oszolomka, ktora sobie wziela za cel obrone kapitalu przed
                          proletariatem i chce ow proletariat wykonczyc aby kapitalowi bylo dobrze - tak
                          juz ucza w PDS?

Gruss, T.
                          • ggigus no tak, ale skoro 14.06.05, 18:30
                            Angie widzi problem i sprawce, to ona nie jest nazistka. Feministki i PDS sa.
                            pytam -dlaczego?
                            • Gość: trevik Re: no tak, ale skoro IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.05, 21:50
                              A gdzie Angela widzi tego osobowego sprawce? Gdzie widzi PDS to wiem.

Gruss, T.
                              • kot_behemot8 Re: no tak, ale skoro 15.06.05, 10:09
                                Gość portalu: trevik napisał(a):

> A gdzie Angela widzi tego osobowego sprawce? Gdzie widzi PDS to wiem.
                                >
                                > Gruss, T.

Jak PDS to nie wiem, ale feministki też nie widzą żadnego osobowego sprawcy.
                                One walczą z systemem, tak samo jak Angela. Walka z mężczyznami, bo zapewne do
                                tego zmierzasz nie jest cechą feminizmu tylko cechą niektórych feministek,
                                zresztą bardzo rzadką cechą, w Polsce praktycznie niespotykaną. Chorzy zdarzają
                                się wszędzie, wśród zwolenników poglądów bliskich tobie z pewnością też.
                                • Gość: trevik Re: no tak, ale skoro IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.05, 13:38
                                  > Jak PDS to nie wiem

Juz przyblizam: retoryka w wiekszym stopniu marksistow niz socjaldemokratow.
                                  Przejscie z SPD na PDS to jak zamiana grypy na AIDS.

> One walczą z systemem, tak samo jak Angela. Walka z mężczyznami, bo zapewne

Filozofia Angeli, czyli Chadecka raczej nie ma osobowych wrogow (chyba, ze o
                                  Szatana chodzi). Filozofia feministek nie tylko polega na niewinnym dopominaniu
                                  sie praw (ktore notabene juz dawno w calej Europie sa) a na aktywnej zmianie
                                  pewnych proporcji, bo "tak bedzie lepiej" - oczywiscie jednym bedzie lepiej,
                                  innym bedzie gorzej, twierdzenie, ze tak nie jest to oczywiscie mozna o kant d.
                                  roztrzaskac, zwlaszcza, ze wiele spraw rozwiazuje sie finansowo i ktos to musi
                                  utrzymywac a w skutecznosc tych wszystkich kosztownych programow mozna naprawde
                                  powatpiewac obserwujac wyniki.

I jak najbardziej feministki maja osobowych wrogow w kazdym pantwie w ktorym
                                  feminizm jest w polityce: w Polsce jest to kosciol katolicki - wg. Srody, prawie
                                  calej UP i odnosze wrazenie, ze kazdej upolitycznionej feministk. A kosciol to
                                  religia + wierni + hierarchia i nie sadze, ze chodzi tylko o religie. W
                                  pozostalych krajach wrogami sa antyfeminisci (i to zgodnie z zasada: kto nie
                                  jest z nami, jest przeciwko nam, jakakolwiek krytyka wywoluje reakcje
                                  histeryczne a antyfeminista to kazdy, kto nie jest feminista) a takie myslenie
                                  czesto ewoluuje. Nie do konca masz racje z tym brakiem wrogow.

do
                                  > tego zmierzasz nie jest cechą feminizmu tylko cechą niektórych feministek,
                                  > zresztą bardzo rzadką cechą, w Polsce praktycznie niespotykaną. Chorzy zdarzają
                                  > się wszędzie, wśród zwolenników poglądów bliskich tobie z pewnością też

Ja pisalem w kontekscie tego, ze przewaznie ludzie maja tendencje do
                                  radykalizacji w miare obserwowania, ze dotychczasowe dzialania nie przynosza
                                  skutku (to czesta ludzka cecha, wystepujaca u tych zdemoralizowanych wladza,
                                  ktorzy za pierona nie potrafia sie do bledow przyznac).
                                  Problem w tym, ze jesli feministki ze swoimi receptami sa w bledzie, to probuja
                                  ostrzejszej retoryki, bo przeciez znacznie trudniej sie przyznac, ze sposob
                                  rozumowania jest z gruntu niewlasciwy (i jeszcze raz dodam, ze nie chodzi mi o
                                  maltretowanie zon).

Gruss, T.
    • kot_behemot8 Re: do Trevika 15.06.05, 10:03
      Niczego mi ten wątek nie wyjasnił, nadal nie wiem dlaczego feminizm miałby być
      podobny do nazizmu w stopniu większym niż jakakolwiek inna ideologia.
      Przytoczono dwa argumenty, obydwa słabiutkie. Pierwszy taki, że f podobnie jak
      n mówi o krzywdzie pewnej grupy ludzi. Wynikałoby z tego, że każdy kto mówi o
      jakiejkolwiek krzywdzie jest nazistą – wniosek bezsensowny co widzać na
      pierwszy rzut oka i nie warto nad tym w ogóle debatować.
      Drugi argument był taki, że feministki konstruują swoje teorie wokół płci a
      naziści wokół rasy :))
      (dałam emotika, bo takie „argumenty” zawsze działają na mnie rozweselająco).
      Faktycznie, to święta prawda: każda ideologia konstruuje swoje teorie wokół
      czegoś tam. Rasy, płci, narodowości, wyznania, poglądów na gospodarkę itd.
      Zapewne więc wszystkie ideologie to nazizmy;))
      Nie macie innych argumentów? Bo z tymi to nawet nie ma o co zahaczyć dyskusji
      • Gość: trevik Re: do Trevika IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.05, 13:20
        Po pierwsze wazne jest to, w jakim kontekscie mowi o krzywdzie (i stad nie kazy
        mowiacy o krzywdzie jest z gruntu w bledzie), po drugie nie chodzi mi o to wokol
        jakiej koncepcji koncentruja swoja ideologie a konkretnie wokol jakiej grupy.

> Wynikałoby z tego, że każdy kto mówi o jakiejkolwiek krzywdzie jest nazistą –
        > wniosek bezsensowny co widzać na
        > pierwszy rzut oka i nie warto nad tym w ogóle debatować.

Tu sie z Toba zgodze - wniosek faktycznie jest bezsensowny.

Gruss, T.
      • Gość: ggigus no wlasnie IP: *.lrz-muenchen.de 15.06.05, 14:50
        Bylam ciekawa tych podobienstw, ale na banalach -widzenie krzywdy - sie
        skonczylo. A ideologii plci Trevik niczy - poza wlasna fantazja nie poparl.
    • Gość: bezdenny Re: do Trevika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:57
      Wiem ,że gorzki jest smak prawdy, ale dla zdrowia własnego czasmi warto coś
      przełknąć.
      A teraz o podobieństwach między feminizmem a nazizmem. oczywiwiście często
      posługujemy się uproszczeniami, ale czy nie dziwi cię że tak wiele osób mówi i
      pisze o nich. może too nie przypadek , może są rzeczywsicię jakieś paralele.
      Feminizm podobnie jak i nazim czy komunizm to ideologia lewicowa.
      Feminzim interpretuje śiwat i zjawiska wszelkie na podobnej zasadzie co nazizm
      czy komunizm - a więc poprzez wszechobecne anatagoznimy. Dla nazistów jest to
      walka ras i klas, dla komunistów walka klas, dla feminizmu walka płci. Stąd
      oczywiście to narzekanie na patriarchat. (czy feministki nie uważają zę
      mężczyźni wywalczyli władzę nad światem i trzeba teraz tę władzę odebrać?)
      Feminizm podobnie jak nazim czy komunizm jest ideologią totalitarną. A więc
      ideologią która chce mieć wpływ na wszelkie aspekty życia ludzkiego
      Wymińmy dla porządku. Oczywiście każdy może mieć zastzreżenia co do mojej
      systematyki,
      1 Polityka - tu chyba jasne (np. m.in parytety)
      2 stosunkki ekonomiczne - np. postylaty regulowania wynagrdzeń, albo obowiązek
      zatrudniania kogoś etc.
      3 Kultura wyższa
      4 Pop - kultura - np. ochota na interwencje w sprawy reklam etc
      5 język - widaomo, że feministki chcą by niektóre pojęcia/słowa zniknęły lub
      zostały zastapione przez inne (bardzo pouczająca była dyskusja o mankaind i
      humankaind), cenzura
      6 tradycja
      7 obyczajowość
      9 prawo karne - wydręnbnianie niektórych czynów jako oddzielną kategorię
      przestępstw, ochota na stosowanie odpowieezialności zbiorowej
      10 relacje społeczne
      11 wychowanie/edukacja
      oczywiście wiem że taka systematyka jest chaotyczna i uproszczona, więc
      potraktuj to tylko jako przykład. tak czy owak jest tak: by zrealizować
      postulaty feminizmu, co oczywiście jest niemożliwe, bo im nie ma końca, należy
      wciąż wprowadzać nowe regulacje ograniczające wolność i odpowiedzialność
      jednostki.
      • Gość: ggigus feminizm/nazim to ideologia lewicowa?? IP: *.lrz-muenchen.de 15.06.05, 14:49
        nie, bezdenny, dzieki.
        • Gość: bezdenny Re: feminizm/nazim to ideologia lewicowa?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:16
          O naziżmie już gadaliśmy.
          nazizm - ideologia programowo wroga wolnemu rynkowi, ideologia mas rekrutująca
          swych zwolenników najczęściej spiosród robotników, chłop, rzemieślników. NSDAP
          największą liczbę członków pozyskało z partii komunistrycznej. ideologia
          niosąca obietnicę wzywolenia "ludzi pracy" spod ucisku. Etc
          odpowiedz laczego nazizm to narodowy socjalizm. Skąd w nazwie bierze się ten
          socjalizm? Dlaczego poprzedniczką NSDAP była partia pracy. Etc
          To że dziś skini tłuka się z lewakami naprawdę o niczym nie świadczy. dokładnie
          tak samo było za Hitlera.
          • Gość: ggigus kto sie z kim tlucze i tlukl - mnie to IP: *.lrz-muenchen.de 15.06.05, 15:21
            nie itneresuje. Ale pisanie, ze nazizm jest lewicowy, jest smieszne.
            • Gość: bezdenny Re: kto sie z kim tlucze i tlukl - mnie to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:36

> nie itneresuje. Ale pisanie, ze nazizm jest lewicowy, jest smieszne.

Dlaczego jest śmieszne? Nazizm to narodowySOCJALIZM. Powtórzę
              NARODOWYSOCJALIZM. zwykły socjalizm połączono z nacjonalizmem - co w tym
              nieprawdopodobnego? ja wiem, że dla lewaków to jest bardzo niewygodne , ale co
              mozna zrobić z prawdą. nie da się jej zmienić stwierdzeniem np. "skoro mówisz
              że nazim jest lewicową ideologią, to ja nie mam o czym z toba rozmawiać"
              bardzo chętnie posłucham ,który z wymienionych aspektów nazizmu nie jest
              prawdziwy i który nie świadczy o lewicowści.
              Komintern już nie daje nam jedynie słusznej i obowiązującej wykładni zdarzeń
              historycznych, czy społecznych
              • Gość: ggigus to juz przerabialismy, bezdenny IP: *.lrz-muenchen.de 15.06.05, 15:39
                juz bylo o socjalizmie wg narodowych socjalistow i o socjalizmie dzisiaj. nie
                chce mi sie powtarzac.
                JPII tek krytykowal kapitalizm, byl wiec lewakiem, narodowym socjalista wg
                Ciebie, czy jak tam jeszcze chcesz.
                • Gość: bezdenny Re: to juz przerabialismy, bezdenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:24

> juz bylo o socjalizmie wg narodowych socjalistow i o socjalizmie dzisiaj. nie
                  > chce mi sie powtarzac.
                  > JPII tek krytykowal kapitalizm, byl wiec lewakiem, narodowym socjalista wg
                  > Ciebie, czy jak tam jeszcze chcesz.

Nie masz argumentów? napisz co było niezgodne z prawdą w tym co podałem? każdy
                  lubi się tu na JP II powoływać. Wg niektórych to nawet Chrystus był komunistą.
                  I zapamietaj demagogu: nie pisałem nigdzie że byćie lewakiem oznacza bycie
                  narodowym socjalistą. Nie manipuluj, nie przekręcaj, dyskutuj uczciwie.
      • czarna.dalia Re: do Trevika 15.06.05, 15:26
        Nawet jeżeli założymy, że feminizm dąży do ograniczania wolności jednostki (a
        to wymagałoby odrębnego dowodzenia, którego skuteczność jest mocno wątpliwa) to
        i tak nie będzie stanowiło to dowodu na znaczące podobieństwa feminizmu i
        nazizmu. Podkreślam słowo „znaczące”, bo gdyby miało chodzić o jakiekolwiek
        podobieństwo to sprawa jest poza dyskusją: jakieś podobieństwa zawsze można
        znaleźć. Szkopuł w tym że wtedy właściwie wszystko musiałoby być nazywane
        nazizmem a to jest wykoślawianie rzeczywistości.
        Notabene co powiesz o prawicowych postulatach typu zamykanie hipermarketów w
        niedziele, one przecież także są próbą ograniczania wolności jednostki. Czy
        zgodziłbyś się z twierdzeniem że polska prawica jest nazistowska? Takich
        przykładów mogę podać mnóstwo, wszystkie z obrębu prawicowo-konserwatywno-
        katolickiego, wszystkie ograniczające wolność. Nie widzisz że tego typu
        porównania są jątrzące, prowokacyjne i obraźliwe?

A, i jeszcze coś. Absolutnie nie możesz mówić że feminizm jest systemem
        totalitarnym, bo to tak jakbyś powiedział że komputer jest daniem
        wegetariańskim – czyli mieszasz porządki. Totalitaryzm to system sprawowania
        rządów a nie ideologia. Totalitaryzm zakłada np. system terroru policyjnego czy
        dyktat jednej ideologii z użyciem przymusu – bez posiadania faktycznej i
        realnej władzy nie daje się tego zrobić
        • Gość: bezdenny Re: do Trevika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:50
          czarna.dalia napisała:

> Nawet jeżeli założymy, że feminizm dąży do ograniczania wolności jednostki (a
          > to wymagałoby odrębnego dowodzenia, którego skuteczność jest mocno wątpliwa)
          to
          >
          > i tak nie będzie stanowiło to dowodu na znaczące podobieństwa feminizmu i
          > nazizmu.

Absolutnie w każdej chwili jestem w stanie wykazać że feminizm , jego
          postulaty chcą ograniczenia wolności ujednostki. I to na tysiące sposobów.

Podkreślam słowo „znaczące”, bo gdyby miało chodzić o jaki
          > ekolwiek
          > podobieństwo to sprawa jest poza dyskusją: jakieś podobieństwa zawsze można
          > znaleźć. Szkopuł w tym że wtedy właściwie wszystko musiałoby być nazywane
          > nazizmem a to jest wykoślawianie rzeczywistości.
          > Notabene co powiesz o prawicowych postulatach typu zamykanie hipermarketów w
          > niedziele, one przecież także są próbą ograniczania wolności jednostki.

Nic nie sądzę. Nie przypominam sobie bym w ciągu ostanich np. 2 lat w ogóle był
          w hipermarkecie. Prób amykania ich w niedzielę nie piopieram, ale nie traktuje
          tez ich jako zamach na wolność jednostki etc.
          Czy
          > zgodziłbyś się z twierdzeniem że polska prawica jest nazistowska? Takich
          > przykładów mogę podać mnóstwo, wszystkie z obrębu prawicowo-konserwatywno-
          > katolickiego, wszystkie ograniczające wolność.

Kto jest nazistowski? PO, a może PiS, a może LPR. W polsce nie ma nazistów tak
          jawnie działających ajk w Niemczech czy w Holandii albo Francji. Ponadto nazizm
          to ideologia lewicowa więc takie pytania czy prawica jest nazistowska nie ma
          sensu. LPR np to religijna lewica, ale możemy sobi8e ich nazywac tak jak oni
          chcą - prawicą. problem jednak w tym, że nijak nie da się icjh nazwac nazistami.
          Nie widzisz że tego typu
          > porównania są jątrzące, prowokacyjne i obraźliwe?
          >
          > A, i jeszcze coś. Absolutnie nie możesz mówić że feminizm jest systemem
          > totalitarnym, bo to tak jakbyś powiedział że komputer jest daniem
          > wegetariańskim – czyli mieszasz porządki. Totalitaryzm to system sprawowa
          > nia
          > rządów a nie ideologia. Totalitaryzm zakłada np. system terroru policyjnego
          czy
          >
          > dyktat jednej ideologii z użyciem przymusu – bez posiadania faktycznej i
          > realnej władzy nie daje się tego zrobić.
          Absolutnie mam rację. Nie chodzi o sposób sparwowania władzy. nazizm był
          ideologią totalitarną zanim Hitler doszedł do władzy, więc nie mówmy o
          koniecznym użyciu środków przymusu. Chodzi o ideologię która chce mieć wp0ływ
          na wszelkie aspekty życia ludzkiego. taki jest właśnie feminizm - poczynając od
          tego że chce decydowac o instrukcji składania mebli, skończywszy na tym na kogo
          mamy głosować i jakich zwrotów używać
          • Gość: ggigus do bzedennego IP: *.lrz-muenchen.de 15.06.05, 15:52
            skoro piszesz:
            Absolutnie w każdej chwili jestem w stanie wykazać że feminizm , jego
            > postulaty chcą ograniczenia wolności ujednostki. I to na tysiące sposobów

NO TO UDOWDNIJ TO WRESCZCIE,CZLOWIEKU!
            • Gość: bezdenny Re: do bzedennego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:21
              > NO TO UDOWDNIJ TO WRESCZCIE,CZLOWIEKU!
              CZŁOWIEKU , CZY TO JA JESTEM DEBILEM, KTÓRY CHCE MÓWIĆ INNYM JAKIE MAJĄ BYĆ
              INSTRUKCJE SKRĘCANIA MEBLI. Tobie się nie da nic udowodnić, bo masz muszki w
              oczach.
              - hej masz muszki w oczach
              - nie widzę
              - nie widzisz bo masz muszki w oczach
              CZY TO JA CHCE BY INNI PŁACILI ZA MOJE KONDOMY? CZY JA CHCE REGULOWAĆ KTO KOGO
              I NA JAKICH ZASADACH MA ZATRUDNIAĆ? CZY TO JA NP CHCE ZAKAZAĆ DAWANIA
              OGŁOSZEŃ " Zatrudnię mężczyznę"
              CZY JA CHCE CENZUROWAĆ REKLAMY ETC. NIE ggigus - to nasze KOCHANE FEMINISTKI
              CHCĄ TEGO WSZYSTKIEGO. Ty i pisujące tu panie.
              • kot_behemot8 Re: do bzedennego 15.06.05, 19:38
                > CZY TO JA CHCE BY INNI PŁACILI ZA MOJE KONDOMY?

A chcesz by państwo dofinansowywało Kościół z pieniędzy podatników?

CZY JA CHCE REGULOWAĆ KTO KOGO
                > I NA JAKICH ZASADACH MA ZATRUDNIAĆ?

A chcesz by państwo opłacało naukę religii w szkołach, z pieniędzy podatników?

CZY TO JA NP CHCE ZAKAZAĆ DAWANIA
                > OGŁOSZEŃ " Zatrudnię mężczyznę"

A chcesz zakazać parady równości?

> CZY JA CHCE CENZUROWAĆ REKLAMY ETC.

A wystawy Nieznalskiej chcesz cenzurować?

NIE ggigus - to nasze KOCHANE FEMINISTKI
                > CHCĄ TEGO WSZYSTKIEGO. Ty i pisujące tu panie.

A tamtego wszystkiego chcą nasi kochani prawicowcy, także ci pisujący tutaj.
                A poza tym mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego prawicowy zakaz pracy w niedzielę
                nie jest łamaniem wolności a feministyczny zakaz ogłoszeń typu "zatrudnię
                mężczyznę" nim jest. Bo moim zdaniem albo obydwa nim są, albo żaden i bardzo
                mnie ciekawi jakiej wolty spróbujesz aby wykazać że tak nie jest (czyli że
                białe jest czarne;))

• Gość: Johnny Kalesony Re: do bzedennego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:47
              Świeżym i bardzo celnym przykładem może być skandaliczne i opisywane już tutaj
              skazanie szwedzkiego pastora na karę więzienia za cytowanie wersetów biblii,
              mówiących o grzechu sodomii. Hitlerowcy po wkroczeniu do Polski również
              poddawali kościół represjom, z rozstrzeliwaniami księży włącznie.

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • kot_behemot8 Re: do bzedennego 15.06.05, 19:58
                > Świeżym i bardzo celnym przykładem

1 Pastor został uniewinniony po apelacji – słyszałeś o apelacjach na gestapo?
                2.Co to ma do feminizmu, czy szwedzki prokurator był może feministką?
                3.Watykan wspierał Hitlera

W sumie Johnny trafiłeś jak kulą w płot.
                Jak zwykle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka