malta25 03.03.05, 18:34 Licząc od OM to jestem w 12 tygodniu. Wczoraj byłam na usg i też wyszedł 12 tydzień. A termin porodu z 18 wrzesień pzreniósł się na 9 wrzesień. Dzidziuś taki duży, czy jak? Od czego to zależy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lodziasta Re: Hmmmmmmm........ 03.03.05, 20:31 Termin porodu określany na podstawie usg jest tylko orientacyjny, trzeba przyjąć przynajmniej 2-tyg. margines błędu. Nie ma absolutnie nic nadzwyczajnego w tym, że szacowany termin przesunął się o tyle dni. Przecież tak na prawdę to każda próba określenie terminu porodu - czy to z OM, czy USG jest tylko przybliżeniem, bo każde dziecko rozwija się swoim tempem, a każda mam ma trochę inny organizm. Na koniec dodam, że na podstawi usg robionego w 8 t.c. termin porodu określono mi na 10 września. Przy usg wykonywanym w tyg. 12 - 4 września. A i tak wiem, że urodzę ... jak przyjdzie na nas pora)) Pozdrawiam i radzę nie myśleć o tym zbyt dużo - nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: Hmmmmmmm........ 07.03.05, 09:20 Z OM termin mam na 3.09.2005, z kilku USG: 28.08, 31.08., 6.09, 10.09, kolejność pomiarów była inna, a nie tu podana, więc pewnie urodzę +/- 1 tydzień przed lub po 3.09. Odpowiedz Link Zgłoś
youngeva Re: Hmmmmmmm........ 07.03.05, 09:23 termin zmienia sie takze w zwaizku z rozmarem dziecka, mi juz wychodzi 3 dni wczesniej niz wstepnie, bo dziecko jest duze, wiec nie ma co,a z tak bardzo polegac na wstepnie podanej dacie. no, a jak dzieco nie bedzie chcialo wyjsc to mozna i 2 tyg jeszcze sie meczyc ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś